Kontrola a revizia el.kotla

Kto može vykonavat kontrolu a reviziu el.kotla elektrikar s akou vyhlaškou???
Odpovedať
Profilova fotka
@paco87 revízny technik (§24)
Odpovedať
tiež som toho nazoru ale tomuto som nepochopil Kto môže vykonávať revízie a kontroly elektrického ručného náradia a elektrických spotrebičov po zmene Z 1, ktorou bola od 1.12.2011 zrušená príloha A STN 33 1600:1996 a po zmene Z1, ktorou bola zrušená príloha D STN 33 1610:2002? Revízie a kontroly elektrického ručného náradia počas ich používania a revízie a kontroly elektrických spotrebičov (okrem pevne pripojených spotrebičov) počas ich používania v zmysle požiadaviek STN 33 1600 a STN 33 1610 sa nepovažujú za odborné prehliadky a odborné skúšky podľa vyhlášky č. 508/2009 Z. z., neplatia pre ne lehoty stanovené vo vyhláške pre elektrické inštalácie a uvedené revízie nemusí vykonávať revízny technik s odbornou spôsobilosťou podľa § 24 vyhlášky č. 508/2009 Z. z. Revízie a kontroly elektrického ručného náradia počas ich používania a revízie a kontroly elektrických spotrebičov (okrem pevne pripojených spotrebičov) počas ich používania v zmysle požiadaviek STN 33 1600 a STN 33 1610 sa považujú za iné prehliadky a skúšky, ktoré môže v zmysle § 9 ods. 1 písm. d) vykonávať osoba určená prevádzkovateľom podľa požiadaviek výrobcu alebo požiadaviek v uvedených STN. Takouto osobou však musí byť niektorá osoba s odbornou spôsobilosťou na činnosť na technickom zariadení elektrickom podľa § 19 vyhlášky č. 508/2009 Z. z. Upozorňujeme, že zamestnávateľ je povinný v zmysle § 6 ods. 1 písm. c) zákona č. 124/2006 Z. z. zisťovať nebezpečenstvá a ohrozenia, posudzovať riziko a vypracovať písomný dokument o posúdení rizika pri všetkých činnostiach vykonávaných zamestnancami a na základe toho posúdiť, aká odborná spôsobilosť je na činnosť vyžadovaná a na základe § 6 ods. 1 písm. o) zaraďovať potom zamestnancov na výkon práce so zreteľom na ich zdravotný stav a schopnosti a na ich vek, kvalifikačné predpoklady a odbornú spôsobilosť podľa právnych predpisov a ostatných predpisov na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a nedovoliť, aby vykonávali práce, ktoré nezodpovedajú ich zdravotnému stavu a schopnostiam a na ktoré nemajú vek, kvalifikačné predpoklady a doklad o odbornej spôsobilosti podľa právnych predpisov a ostatných predpisov na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci.
Odpovedať
Profilova fotka
@paco87 No kotol je podľa mňa pevne pripojený spotrebič. A zvyšok tu máš tiež napísaný - Revízie a kontroly elektrického ručného náradia počas ich používania a revízie a kontroly elektrických spotrebičov môže výkonávať vykonávať osoba určená prevádzkovateľom podľa požiadaviek výrobcu alebo požiadaviek v uvedených STN. Takouto osobou však musí byť niektorá osoba s odbornou spôsobilosťou na činnosť na technickom zariadení elektrickom podľa § 19 vyhlášky č. 508/2009 Z. z.
Odpovedať
Profilova fotka
@paco87 zle som prečítal, chcel som napísať pevne pripevnený a preto sa pýtam nemalo tam byť náhodou OKREM PEVNE PRIPEVNENÝCH spotrebičov ?
Odpovedať
no podla mna malo ale od 1.92014 zas bude nova norma no je videt ze ty pani co to pisu asi nemaju ani predstavu o elektrike a poznaju ju iba od stola moj osobny nazor
Odpovedať
@elektronitra skopiroval som ako to je napisane na technickom inspektorate
Odpovedať
Profilova fotka
@paco87 čítal som o tom a elektrotechnici v tom majú poriadný chaos, tá norma je veľmi zmatujúca. A
Odpovedať
tak teraz sa coho drzat
Odpovedať
Profilova fotka
@paco87 Ak máš ten kotol do 2000 W a jeho zapojenie k sieti od výrobcu spočíva vo vydlici a bežnej zásuvky, tak to nieje pevne pripojený spotrebič, ale na druhej strane je pevne pripevnený.
Odpovedať
Profilova fotka
@paco87 Takže všetko čo má vidlicu a strká sa do zásuvky, okrem v STN uvedených výnimiek, je spotrebič. Všetko čo je vodičmi pevne pripojené k pevnej inštalácii spotrebič nie je (v zmysle STN 331610) a upraví sa podľa iných noriem. Ako základ je možno povedať že podľa STN 331500 aj keď je nutné použiť aj ďalšie normy potrebné STN EN60204-1 a ďalšie.
Odpovedať
Odpoved s Technickeho inšpektoratu Kontrolu el. spotrebiča počas používania / aj el. kotla / môže vykonať v zmysle §9, písm.e), vyhl.č.508/2009 Z.z. prevádzkovateľom určená osoba s kvalifikáciou podľa §20 až 24 vyhl.č.508/2009 Z.z. Revíziu môže vykonať v zmysle §9, písm.d) vyhl.č.508/2009Z.z. prevádzkovateľom určená osoba s kvalifikáciou podľa §22 až24 vyhl.č.508/2009 Z.z., alebo poučená osoba pod dohľadom osoby s kvalifikáciou podľa §22 až 24.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?