Istič chladnička vs práčka vs šporák

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
(tento dotaz je z dielne "nejde mi to do hlavy"; otázky sú očíslované pre prehľadnosť) Dočítal som sa, že moderná práčka má dnes príkon cca 2,1 kW, zhodou okolností aj Whirpoolka v kúpelni. Na štítku býva značka poistky s hodnotou 10 A (1- zrejme odporúčaný istič?) To by aj sedelo matematicky: 2100/230=9,13 Pozeral som štítok, chladnička má príkon 150 W a údaj pri značke poistky na štítku je tiež 10 A ako v prípade práčky. 2- V tomto prípade by stačil istič 1 A, nie? 3- nie je tých 150 W málo (kompresor, elektronika)? Šporák má tiež 2,1 kW (zhodou okolností ako práčka), ale nepísané pravidlo je, že ku šporáku sa dáva istič 16 A. 4- prečo, ak by stačil 10 A, či? kvôli rezerve resp. istote pri výmene spotrebiča ap? Ďakujem za info..
Odpovedať
Profilova fotka
A samozrejme, agresívny som ja. Pretože na xixi reakcie typu "tak sa pozri a uvidíš", "tak sa do toho nemontuj" som mal zareagovať radostne s optimizmom, ako tí väzni v Čiernych Barónoch. A urážam tiež iba ja. To, že sem @zicher napíše offtopic do očí bijúcu provokáciu, že "nie som taký, za akého sa tu vydávam, pretože >>poznám ohmov zákon<<" - to samozrejme bola nevinná neutrálna poznámočka. Ak takto niektorí (!) (nemám na mysli každého) komunikujete s deťmi, tak deti urgentne potrebujú nového otca.. Idem off.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gadefox:

@marelektro Áno, rátam škody, pretože mi projekto…
@gadefox vies, nie vzdy sa koment precita tak, ako ho autor napisal... Dnes je tazke predpokladat, ze niekto pise bez zatrpknutosti a nenavisti, ale len tak zvesela. No stale sa to deje (aj tu), tak neber vsetko s takou zlostou, nie kazde pousmiatie je vysmech...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od minoo:

@marelektro tiez som tu temu uz docital... Ale ke…
@minoo "Toto bude zaujimavejsi pribeh, nieco ako "na navsteve u svokrovcov" stačilo sa opýtať, že.. namiesto toho tu diskutujete o mne predo mnou. Tomu sa nadáva ohováranie. Ešte tu chýbal istý madyyyy, ale ten si dal našťastie pauzu od MS, tak som nemusel čítať jeho offtopic mudrlantské reči..
Odpovedať

@minoo "Toto bude zaujimavejsi pribeh, nieco ako …
@gadefox tak zase nechcem byt vlezly, ze sa ta budem vypytovat na sukromie, ktore sam neodhalis 😁 a pre mna by to trochu bolo aj ako precitat si zaver knihy na zaciatku, lebo tieto vlakna sa zvyknu natiahnut na par stran a mna to vzdy fascinuje kam sa to az dostane... Ale ano, nebolo to pekne, ze sme sa o tebe bavili ako by si tu nebol - ale tu sa neda postavit bokom a povedat tak aby si nepocul - to by bolo ohovaranie
Odpovedať
Profilova fotka
@minoo Rozumiem. Jedná sa o dva rozdielne objekty t.j. dva rozdielne el. rozvody. V RD mám celú "kolekciu" ističov, až mám chuť napísať jeden istič na jeden spotrebič. Neviem presne (nemám to pred očami), sú tam Cčkové ističe. Preto ma zaskočila poznámka, že "rozhoduje čas a teda písmeno" - čo je síce pravda, ale vyznelo to ako poplašná správa.. tak som sa opýtal.. ale ja som rozvody nerobil, revíznu správu mám. That's all. A don't worry, nepočítam žiadne škody. Všetko funguje ako má - teda až na ten stupidný bytový zvonček. Na dome mám aj vercajg. Záhada je, dúfam, týmto vyriešená ,). Z mojej strany je to všetko..
Odpovedať
Troluje ďalej... A budú ďalšie témy...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

Troluje ďalej... A budú ďalšie témy...
@frantisekca Áno.. A potom som si to rozmyslel. Nechcem ti kaziť ilúzie, schopnosť zmeniť svoj názor (postoj) je prejav asertivity.. ale pozor (!) ak sa budem chcieť niečo opýtať v budúcnosti, tak sa opýtam. Teraz už ale budem vedieť, koho odpovede mám igorovať a na koho nereagovať.. len škoda, že sa tu nedá banovať, aby som tieto offtopic nezmysly nemusel čítať.. ale aj to sa môže zmeniť podľa okolností. Pletieš si to s STN, kde je všetko vopred dané..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od minoo:

Inak preco v temach o elektrike uz nie je megdesi…
@minoo chýba ti?
Odpovedať
Hlupáčik sa zrejme nemá čím odbaviť. Nekŕmte trolla. Robí mu to dobre.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od starysomar:

Hlupáčik sa zrejme nemá čím odbaviť. Nekŕmte trol…
@starýsomár, no vidíš.. nakoniec si to vyriešil ty. Prirútil si sa sem ako partizán s borovičkou v ruke a vygrcal si tu dva riadky hejtu, čím si sa tu odbavil (a 100 % o tom ani netušíš). Ešte máš aj tú drzosť, že svoje zvratky odkazuješ druhým ako nejaký súdruh riaditeľ zo školského rozhlasu - namiesto toho, aby si komunikoval so zakladateľom vlákna o PREDMETE daného vlákna (to som btw. ja).. ..keď už teda si sa rozhodol prispieť svojou troškou. Mám pre teba ale smutnú správu: pridaná hodnota tvojho komentu je rovná nula..
Odpovedať
Čím Ťa otec robil - tým si zostal. A zostaneš. Na viac nemáš.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od starysomar:

Čím Ťa otec robil - tým si zostal. A zostaneš. Na…
@starysomar Úžasné!!! Nejakú ďalšiu básničku na tvojej intelektuálnej úrovni nemáš?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marelektro:

@zicher Alebo si práve kúpil byt, kde mala byt pr…
@marelektro ""Áno, rátam škody, pretože mi projektovú dokumentáciu robil Pat a Mat a elektroinštaláciu robila upratovačka a kuchár. A nie vesmírni machri ako ste vy. Vás je tu škoda. Toľko potenciálu. A nevyužitý čas..""" Tento postreh na Teba ma utvrdzuje v tom že "maestro gadefox" keď bol v predškolskom, roku nemal detskú izbu...No a Ty si sa snažil mu vysvetliť charakteristiku vypínania ističov🤔no a dostal si adekvátne poďakovanie. Je to prevlečený triedny nepriateľ!!!!😆
Odpovedať
Profilova fotka
Investoval som pár sekúnd a spočítal som si štatistiku príspevkov: Môj dotaz a doplň. odpovede: 6 ks Odpovede a nejasnosti: 6 ks Trolovanie/hejt/vyvolávanie konfliktu/masturbácia patetického ega: až 15 ks (členovia Starí Somár, Cukrík 25 A, Františka Ca, a zichroval to technik 007 a Herr Sicher. Je to smutné, no, čo už.. České fóra to našťastie istia, vrátane českých majstrov..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marelektro:

@zicher Alebo si práve kúpil byt, kde mala byt pr…
@marelektro ""Áno, rátam škody, pretože mi projektovú dokumentáciu robil Pat a Mat a elektroinštaláciu robila upratovačka a kuchár. A nie vesmírni machri ako ste vy. Vás je tu škoda. Toľko potenciálu. A nevyužitý čas..""" Tento postreh na Teba ma utvrdzuje v tom že "maestro gadefox" keď bol v predškolskom, roku nemal detskú izbu...No a Ty si sa snažil mu vysvetliť charakteristiku vypínania ističov🤔no a dostal si adekvátne poďakovanie. Je to prevlečený triedny nepriateľ!!!!😆
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od technik007:

@marelektro ""Áno, rátam škody, pretože mi projek…
@technik007 Pán kolega, neviem na ktorej planéte žiješ ty, ale tu na planéte Zem to nefunguje tak, že niekomu poradíš, potom mu dáš facku a očakávaš, že ti poďakuje za radu a tú facku si nevšimne.. Štatistika trolling: 16 ks Technik, technik, tvoja pridaná hodnota v tomto vlákne je tiež žalostná NULA..
Odpovedať
Článok sa načítava...

Investoval som pár sekúnd a spočítal som si štati…
@gadefox ""Je to smutné, no, čo už.. České fóra to našťastie istia, vrátane českých majstrov..""" Neboj sa nie na dlho budeš na Českom fóre vyskakovať, s Tebou sa tam už nebaví ani kredenc, Ty "skupino""......😁
Odpovedať
Profilova fotka

@marelektro ""Áno, rátam škody, pretože mi projek…
@technik007 "roku nemal detskú izbu" áááá na scénu prichádza ďalší level: argumentum ad hominem t.j. offtopic útok na autora dotazu, aby si sa cítil sebavedomo. Ideš podľa šablóny.. STN Troll 007.
Odpovedať

@technik007 Pán kolega, neviem na ktorej planéte …
@gadefox ""Pán kolega, neviem na ktorej planéte žiješ ty, ale tu na planéte Zem to nefunguje tak, že niekomu poradíš, potom mu dáš facku a očakávaš, že ti poďakuje za radu a tú facku si nevšimne..""" NIE som Tvoj kolega junáčik, keby si bol tak už by som Ťa v rannom štádiu "pošteklil" veľkou oceľ. lopatou po tej "múdrej hlave" a ver mi že za dobré správanie už by som bol vonku na slobode... Lenže, Tebe to už zostalo navždy a s tým už nič neurobíš...Bohužiaľ... Ale nauč sa stým žiť, ver mi bude to ťažké ale dá sa to... Ty si náš vzor...
Odpovedať
Profilova fotka

@gadefox ""Je to smutné, no, čo už.. České fóra t…
@technik007 "s Tebou sa tam už nebaví ani kredenc, Ty "skupino" ..ale ale... pán je veštec s krištálovou gulou, ktorý vie ako sa veci majú, hmm - tým sa vysvetlilo mnoho :). Mám pre teba stále smutnú správu. Tvoja pridaná hodnota v tomto topicu je stále čistá NULA.
Odpovedať

@technik007 "roku nemal detskú izbu" áááá na scén…
@gadefox ...priznaj farbu,mal si detskú izbu alebo nie??? Ale asi nie, lebo nevieš čo to je....😀
Odpovedať
Profilova fotka

@gadefox ""Pán kolega, neviem na ktorej planéte ž…
@technik007 "pošteklil" veľkou oceľ. lopatou po tej "múdrej hlave" ..óóólaláááá, technik pritvrdil a na scénu prišiel so závažným levelom: vyhrážanie sa fyzickým násilím. Čo k tomu dodať?? Na internete je každý hrdina, že.. Technik, technik, tvoja pridaná hodnota v tomto topicu je stále čistá NULA. Škoda, že je to tu anonymné, pretože slušní ľudia by aspoň vedeli, ktorých majstrov majú obchádzať oblúkom..
Odpovedať

@technik007 Pán kolega, neviem na ktorej planéte …
@gadefox ""Technik, technik, tvoja pridaná hodnota v tomto vlákne je tiež žalostná NULA."" Ok. Beriem, ale Tá Tvoja hodnota je asi toľko ako tento emotikon, pokiaľ vieš čo to je...💩💩 P.S. Pre Tvoje upozornenie šľahačka to nie je...🙂
Odpovedať

@technik007 "pošteklil" veľkou oceľ. lopatou po t…
@gadefox "pošteklil" veľkou oceľ. lopatou po tej "múdrej hlave"" To je konštatovanie na Teba...😂
Odpovedať
Profilova fotka

@gadefox "pošteklil" veľkou oceľ. lopatou po tej …
@technik007 Som zvedavý, či budeš taký hrdina, keď ťa Polícia vyzve na podanie vysvetlenia a výpovede v trestnom konaní. Namiesto týchto infantilných smajlíkov si cvrkneš do gatiek, frajer..
Odpovedať

Investoval som pár sekúnd a spočítal som si štati…
@gadefox No, je to pravda. Ja sa tiež niekedy pýtam, že čím to je? České diskusné fóra sú naozaj inteligentnejšie než tie naše, diskutéri sa tam viac tolerujú, neurážajú a mám pocit, ako keby si aj viac chceli navzájom pomôcť,... častokrát nemajú ani problém vyzradiť vlastné know-how. Asi to súvisí s celkovou kultúrou národa a jeho mentálnym, či genetickým (?) nastavením. Ináč si to neviem vysvetliť.
Odpovedať

@technik007 Som zvedavý, či budeš taký hrdina, ke…
@gadefox Podľa tohto si si už cvrkol a nielen to, Ty do svojich... Junáčik...😁 Teraz ale vážne, choď už do práce niečo robiť, lebo takto nevyžiješ...🙂
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od petersd:

@gadefox No, je to pravda. Ja sa tiež niekedy pýt…
@petersd Áno, je to žiaľ slovenská tragikomédia. Češi, keď sa dostanú do zahraničia, tak lobujú za Čechov. Slovák robí všetko preto, aby sa tam, kde je on, nedostal nikto iný. Jednoducho nenažranosť a závisť. A komplex menejcennosti. Staval som dom - viem o tom svoje. Zásadne som objednával majstrov z južného Slovenska (Komárno, Dun. Streda). Omietky mi robili Maďari (sme komunikovali anglicky :) ) Boli bezproblémoví. Cena úžasná. So slovenskými majstrami boli väčšinou samé problémy (česť výnimkam). Často som po nich musel opravovať.. ale hubu mali plnú ako na tomto fóre, to je pravda. A cenotvorbu.. tú mali ako nadnárodné firmy, ktoré musia platiť manažerov, účtovníčky, priestory, odviesť DPHčku. Lumen so 4 ľudovými si pýtal tú istú sumu na ruku bez papierov. Potom prišla kríza a mnohým spadol hrebienok. _____ Tiež som sa čudoval, prečo je to tak.. prečo väčšina Slovákov hľadá rady na českých fórach. Dnes už viem.. ale sú tu aj slušní majstri. Narazil som vo vláknach na pár jedincov, ktorí naozaj poradia bez žiadneho folklóru, agresivity, urážok etc. Niektorým, ktorí sa tu včera predviedli, by som nedal zapojiť ani rychlovarnú kanvicu do zásuvky. A to jeden chcel prísť - teda aspoň to tvrdil.. aj keby mi zaplatil, tak mu neotvorím. Slušnosť je základ. Ak nechcem odpovedať alebo ma jednoduchšie otázky iritujú, tak nechodím na fóra, že.. Tak jednoduché to je.
Odpovedať

@petersd Áno, je to žiaľ slovenská tragikomédia. …
@gadefox jj ty si opravoval po majstroch... a teraz opravujes po elektrikaroch? lebo s kazdym tebou pridanym prispevkom to skor vyzera ze po nich len dokoncujes lebo od teba utiekli :D a vyjadruj sa presnejsie ty si nestaval dom, ale daval si si postavit dom
Odpovedať

@petersd Áno, je to žiaľ slovenská tragikomédia. …
@gadefox Podobné to je napr. aj na YouTube. Viac som sa poučil zo zahraničných videjok - českých, ruských, poľských,... atď. no, slovenské takmer ani nenájdeš. Tam keď niekto niečo vymyslí, niečo vyrobí, zistí, rád sa o tom podelí s inými. A našinec u nás? Zazichruje to u seba a nepovie nikomu ani ko*ot, ako sa vraví u nás v krčme 😉
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?