Odpoveď na príspevok od zacik:
@gadefox porovnat slovensku postu a DHL je total … @zacik ktorá služba na pošte je stratová? dnes dostaneš cez internetové i obyčajný list . položme si otázku prečo musíme mať kamenné prevádzky, minimálne preto aby obchodníci mali kam dávať tržbu za platbu v hotovosti, ak tam nie je ani žiadna banka, niektorí stále dostávajú dôchodky v hotovosti, lebo doma sa im nedá platiť bezhotovostne a platia vtedy i pravidelné platby ale asi najväčší štátny sektor sú štátne lesy, tam nepomáha nič ,stále mizne kopa neregistrovaného dreva, každý je podplatiteľný a odrbkajú všetke záznamy, to by mali zrušiť a nechať lesy pre životné prostredie aj ked stratovéOdpoveď na príspevok od duzu:
@zacik ktorá služba na pošte je stratová? dnes do… @duzu napriklad posta v Hornej Marikovej ako taka je stratova. Preto ide posta rusit desiatky pobociek (podla mna to bude nakoniec viac ako 100). To ze su extremne pozadu s digitalizaciou je druha vec, napriklad uz len blbu platbu kartou zaviedli hadam 2 roky dozaduOdpoveď na príspevok od zacik:
@duzu napriklad posta v Hornej Marikovej ako taka… @zacik a už patrí Slovensku?, išiel som tadiaľ ked sme sa rozdelili z Českom 7x hranica, tvorila riečka a mosty,colníci pýtali doklady a sliepky si behali hore dole a pýtam sa ich a prečo ich nekontrolujú, odvtedy i vtip od nebohých komikov Lasica Satinský požiadanie o malý pohraničný styk, manželia maly hranicu cez stred postele, teraz ako sme v šengene sa nekontroluje nič, voľný pohyb osôb a tovaru , ešte tak jednu menu česy to stále odkladajú na posledný možný dátumOdpoveď na príspevok od zacik:
@duzu napriklad posta v Hornej Marikovej ako taka… @zacik nedávno náš financ majster navrhoval , pre zbabranú transakčnú , platbu kartou už od 1 Eur, či to mal byť vtip , niekde ešte teraz v niektorých prevádzkach len hotovosť, akurát obmedzenie len do 10 tácovOdpoveď na príspevok od zacik:
@duzu napriklad posta v Hornej Marikovej ako taka… @zacik posta nemusela byt stratova, ale to by nemohla byt statna. Vobec nezachytila trendy, nedokazala byt probiznisova. do toho fungovanie v energeticky nevyhovujucich priestoroch, s neefektivnou sietou a prevadzkou. jasne ze musi byt stratova.Odpoveď na príspevok od gadefox:
Pošta nedávno zrušila hmotnostné pásmo 100g pre o… @gadefox podobna skusenostbteraz manzelka posielala z rodicovskej list zamestnavatelovi asi 4 A4 prvou triedou a zaplatila viac nez 3 eura. Za taku sumu mi packeta domov doruci 2-3 kilogramovy balik (mozno aj vacsi).Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@zacik posta nemusela byt stratova, ale to by nem… @sousedekovci89 - zo 1000 pobočiek chcú dať Franšízou...Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@gadefox podobna skusenostbteraz manzelka posiela… @sousedekovci89 Packeta balik na adresu zacina od 6€, za 3€ nemas ani balik do boxu, to si zaspal v 2022..Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@zacik posta nemusela byt stratova, ale to by nem… @sousedekovci89 @gadefox presne toto s tou energetickou úsporou a prevadzkových nákladov vieš ušetriť majland.... robim na správe majetku a niektore budovy fakt super... napr. prídeš na malú stanicu (žel.) v zakapatej dedine... tam stará, nezateplená komunistická kocka a dnu jedna tetka čo priestor asi 200m2 vykuruje na 28°C ... v rohu im na parapete kvitli tropické kvety... potom prídeš do Smokovca na žel. stanicu a tam všetky okienka zavreté, Maďari, Nemci nechápu ... nový dotykový automat na lístky čierna obrazovka bez reakcie ... Na prevádzkových a energetických nárokoch vedia štátne budovy ušetriť statisíce... oni zaviedli konsolidáciu a prepúšťajú zamestnancov... samozrejme nie tých, čo sedia v kanceláriach a nič nerobia, ale tých ktorí reálne robia (upratovačky, údržbári atď...) v exceli im ubudne pracovné miesto a oni kvótu konsolidácie splnili ... Realita? - ľudí čo takto prepustia majú tie najnižšie platy, reálne neušetria nič, dokonca ešte tratia, lebo po čase prídu na to, že veci ktoré robili tí údržbári atď... nemá kto robiť... tak sa zamzluvnia externé firmy, ktoré za jeden výjazd (v prípade nejakej poruchy) zoberú toľko, čo bol mesačný plat toho údržbára ... A toto je prosím pekne konsolidácia v podaní našej džamahirije ... a potom sa všetci čudujú, že je v podstate tá konsolidácia zatiaľ s nulovým efektom 😀Odpoveď na príspevok od kejsix:
@sousedekovci89 Packeta balik na adresu zacina od… @kejsix od 1.1.2025 zaslanie do boxu packetou stoji 3,40. nejdek tu riesit dorucovanie na adresu, lebo s postou to je jedno velke utrpenie aj z dovodov popisanych vyssie. Doporuceny list na poste zacina na 2,20 aj to len online (na pobocke 2,70), ktory si aj tak musis ist vybrat na postu, ktora je ale otvorena len pocas tvojej pracovnej doby.Odpoveď na príspevok od starysomar:
@sousedekovci89 - zo 1000 pobočiek chcú dať Franš… @starysomar podla mna to mali urobit uz davno alebo prejst na "balikoboxy".Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@kejsix od 1.1.2025 zaslanie do boxu packetou sto… @sousedekovci89 fabulacie a ohybanie reality ... cize packeta ti to za viac € da do boxu (nam napriklad teraz ten box z neznamych pricin zrusili, obec cca 1000 obyv, najblizsi mam 7km vzdusnou ciarou, aj ked mne osobne to je jedno). Mimochodom packeta dorucenie na druhy den nemozne, naviac cca posledneho pol roka balikoboxy v mensich obciach permanentne narvane a nepouzitelne pre dorucenie! Preco by si si doporuceny list musel ist vybrat na postu? Ak si v case roznosu posty doma, tak ti ho postarka doruci do dveri. U nas to tak normalen funguje. Ako nejdem sa tu teraz handrkovat, ale rozhodne nemozes generalizovat, ze v skutocnosti lacnejsie dorucenie postarkou na adresu je lepsie, ako drahsia packeta do boxu bohvie kam. Ved to je predsa holy nezmysel. Suhlasim s mnohymi Tvojimi nazormi ale toto je moc.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@sousedekovci89 fabulacie a ohybanie reality ... … @kejsix neviem kedy u teba nosi postarka postu, ale byval som na viacerych miestach a vzdy to bolo niekde medzi 8-14. Cize vacsina pracujucich je v tom case v praci. U nas je dedina cca 1090 obyvatelov a mame balikobox taky mensi + v kazdej z vedlajsich dedin ktorymkolvek smerom je (v jednej dokonca obrovsky) niektore smery dokonca aj 2-3 dalsie dediny kazda ma balikobox a niektore aj pointy. Posta je otvorena 8-14.30 okrem stredy kedy ma predlzenu otvaracku. Ak v praci koncim nie skor ako o 15 co teda vacsina beznych pracujucich, kedy si mam akoze tu zasielku vyzdvihnut? Jedine v stredu. Cize sanca tak 1x v tyzdni. Balikobox? Aj o polnoci ak si spomeniem ze tam nieco mam.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@kejsix neviem kedy u teba nosi postarka postu, a… @sousedekovci89 A co to ma nosit vecer o siedmej? Nosi okolo desiatej, mam dielnu pri dome takze bud som doma, alebo ak som prec, tak manzelka a sused na dochodku maju karticku s plnou mocou na prevzatie posty aj za moju s.r.o.. Ze Ty vtedy nie si doma je tvoj problem. Ten co je po nocnej je doma, ten co ide na poobednu je doma... len to generalizujes podla seba, to je cele. Sak nenariekaj, najdi si v okoli niekoho, co v ten cas byva doma, daj mu plnu moc a nemusis obiehat balikoboxy ako kometa. Kazdy mame svoju cestu.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@starysomar podla mna to mali urobit uz davno ale… @sousedekovci89 tri krat som posielal packetou a vzdy to doslo neskor ako slovenskou postou. Tovar sa dal poistit len do sumy 200eur. Pouzil si to niekedy na odoslanie serioznej zasielky? na lacne sunty z temu je to idealny kurierOdpoveď na príspevok od rapidek:
@sousedekovci89 tri krat som posielal packetou a … @rapidek posielal som asi 2x a v pohode. Zato o oneskoreni postovych zasielok by hlavne manzelka mohla pisat romany.Odpoveď na príspevok od rapidek:
@sousedekovci89 tri krat som posielal packetou a … a aby som bol k teme, tak aj balikoboxy maju vyuzivaju solarnu energiu :)Odpoveď na príspevok od kejsix:
@sousedekovci89 A co to ma nosit vecer o siedmej?… @kejsix vidis pre teba to je daj plnu moc na preberanie ja to vidim inak. Ja nepotrebujem aby postovy dorucovatel chodil roznasat po veceroch ale ak chce sluzba prezit, musi sa prisposobit. Napr ak ma pobocka prezit, nemoze mat otvaracie hodiny jak keby jej jdina klientela boli ludia, co nechodia do prace. Myslis ze z coho vznikli balikoboxy? Ze sa niekto rano zobudil a povedal si hej, mam zvysne plechy podme z toho nieco spravit?Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@kejsix vidis pre teba to je daj plnu moc na preb… @sousedekovci89 Vlastne posledná - uvedomujes si vobec, ze doporuceny list alebo nedajboh zasielka do vlastnych ruk je diametralne odlisna sluzba, ako balicek dakde v plechovici, ktory nie raz vyzdvihne niekto omylom?Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@kejsix vidis pre teba to je daj plnu moc na preb… @sousedekovci89 byvas na dedine so vsetkymi vyhodami/nevyhodami. Predstav si ze ta posta by bola otvorena kazdy den od 8 do 18....myslis ze by sa tie extra naklady vratili na tom ze by sluzby tej pobocky zacalo vyuzivat viac ludi? Pochybujem. Byvam na dedine s 5tis obyvatelmi (satelit pri BA, takze neofiko vyrazne viac) a tiez mame jeden dlhsi den v tyzdni a beriem to ako jednu z nevyhod byvania na dedine.Odpoveď na príspevok od rapidek:
@sousedekovci89 tri krat som posielal packetou a … @rapidek neklam! rozprávky čítaj deťom večer. S packetou nebol ani raz problém..Odpoveď na príspevok od dexter89:
@sousedekovci89 @gadefox presne toto s tou energe… @dexter89 aj ja chodím do verejnej sauny, ktorú zriadili tu na poliklinike. Doktori, okná na chodbe pootvárané dokorán, aby aj holuby mali teplo.Odpoveď na príspevok od kejsix:
Jaj ty si si z dvoch balickov spravil zaver... ok… @kejsix u nás napr. pošta v dedine (menšie mesto 6000+obyv.) otvorená od 8-16 , ked tam pridem po robote o 15:45 zamknute abo kukaju na teba že čo tam chceš... pritom tam su 3 ludia a dvaja sa tvaria že dačo robia a ty čakáš u prehriadky kde teta vyzerá, akoby si jej zjedol nedeľný obed... Inak ak ide o zásielku do vl. rúk našťastie v našom mestečku máme "uvedomelé" a moderné vedenie mesta a zásielky do vl. rúk od mesta si najímajú vlastných brigádnikov, doručovateľov, čo už všetkých obyvateľov poznajú, vedia kto je kto, kedy je doma atď.... ušetria za poštovné a dajú ľuďom robotu ...Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@kejsix od 1.1.2025 zaslanie do boxu packetou sto… @sousedekovci89 ich nedávne zmeny, sú manuál na odliv dobrovoľných zákazníkov - takže neg. špirála sa roztočila.. Budem sa opakovať - za pár rokov bude povinná elektronická pošta pre všetkých a slovenskej pošte definitívne odzvonilo. Ľudia dnes platia šeky bank. prevodom, inkasom. Na posielanie balíkov existuje kopec firiem. Faktúry sa dnes zasielajú elektronicky. Jedine karty na Vianoce a Veľkú noc - ich jediný biznis za pár rokov. Packeta má appku, urobíš screenshot s kódom, nič netlačíš, nič nevypisuješ, nikde nečakáš, nemusíš čuchať letný odér spoluobčanov. Prídeš do miestneho obchodíku a za 3 min. odídeš. Tracking je samozrejmosť..Odpoveď na príspevok od dexter89:
@kejsix u nás napr. pošta v dedine (menšie mesto … @dexter89 To je presne to čo píšem, že sa nedá generalizovať. Ja som s poštou u nás úplne bez výhrad a som rád, že tu zatiaľ funguje. A to som človek v produktívnom veku. Sedí tam naozaj milá pani, zásielky s EPH nahadzuje len taký buchot, mám kde dropnúť po ceste vratky z lidlu, bonprixu a ďalších blbostí, poštárka mi často nosí drobné balíčky, čo by mi mohla strčiť len žltý lístok do schránky. Tak jej občas za to pichnem do košíka na bicykli študentskú a v zime pár krát spravím v dielni rýchle pressko, keď ju vidím v mraze ísť ulicou.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@kejsix vidis pre teba to je daj plnu moc na preb… @sousedekovci89 občas sa nezhodneme, ale v tomto s tebou na 100% súhlasím.. rozdiel vo vnímaní nás troch je zrejme v tom, že sme sa nenarodil v 60., 70. rokoch (tipujem) a nie sme odchovaní dobou, keď ľudia chodili do práce na 5-6 a Slovensko "zhaslo" v kancloch o 15:00. Pošta mala podľa toho otváracie hodiny a evidentne zaspali dobu. Tu v BA, ak prídeš o 6 poobede z práce, tak si na tom dobre - pričom pošta otvorená do 18:30 pokiaľ nemajú núdzový režim (vtedy máš smolu aj poobede). Otvorené v sobotu aspoň doobeda nehrozí..Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.