Odpoveď na príspevok od stevo79:
@duzu "v SSD sa už mení poplatok podľa veľkosti h… @stevo79 podstatné je toto, výpis so SSD:Ak požiadate o zníženie hlavného ističa na vašom odbernom mieste do 30.06.2025, nebudeme vám účtovať poplatok za odplombovanie a zaplombovanie odberného miesta. SSE neriešim , dodávateľa silovej elektriny si môže vybrať každý ktorý je pre jeho spotrebu najvýhodnejší, akurát v súčasnej dobe je problém, lebo máme zatiaľ všetci dotovanú el. , musel by si dopredu zaistiť pripojenie nového ako zraniteľný aby mal dotovanú cenu, zatiaľ sú rozdieli veľmi malé, treba si počkať aká bude nová cena od nasl. roku 2026, dotácia nebude plošnáOdpoveď na príspevok od duzu:
@duzu viac tu: https://www.ssd.sk/domacnosti?page… @duzu SSD ako posledná regionálna distribučka doteraz nemála pre dvojtarif výšku platby podľa hodnoty ističa. V roku 2017 keď sa o to pokúšal Holjenčík (URSO) tak ho zrušil Fico (trhal faktúry). Teraz keď je Holjenčík späť tak donútil SSD cez cenové rozhodnutie aby dvojtarify spoplatnili podla hodnoty ističa, pretože potrebujú uvolniť kapacitu siete. Ja ale píšem, že to nemá žiadnu spojitosť s virtuálnou baterkou u SSE, nikto u SSE nemusí prechádzať na dvojtarif a ani automaticky nebude presunutý do D3 len preto, že má fotovoltaiku.Odpoveď na príspevok od kejsix:
Nevidím v tom jediný benefit, pokiaľ nemám batéri… @kejsix neviem starú baterku z nissanu leaf 30kwh vieš dnes kúpiť za pár šušňov... neviem to originál baterky k FVE 30kwh abo povedzme 20 by koľko stálo?Odpoveď na príspevok od dexter89:
@kejsix neviem starú baterku z nissanu leaf 30kwh… @dexter89 To asi ano, ale v akom stave? Este k tomu li-ion... Realne zlozim 2*15kWh LV lifepo4 (ovela ovela bezpecnejsie) cca 2000€ aj s bmskami a bizuteriou... a zrejme su aj lacnejsie cesty (jennywu a pod.), ja beriem clanky z nkon a bmsky priamo z ciny.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@dexter89 To asi ano, ale v akom stave? Este k to… @kejsix tak to potom ano až tak sa do toho jak vy tu machri do FVE nevyznám :D ja len sem tam pozriem tie katalogove ceny čo ponukaju nejake shopy na SK tie LiFepo 4 a sú to riadne pálky ale tak firmy si na to asi davaju "vysokohorsku" priražkuOdpoveď na príspevok od dexter89:
@kejsix tak to potom ano až tak sa do toho jak vy… @dexter89 to je totalne overpriced... ale jak praví vysací zámek - každé zboží má svého kupce. Samozrejme úplný laik si lfp batériu nepostaví, isté znalosti z oboru potrebné sú... To nepopieram. Ale nie je to jadrová fyzika, je toho na nete kvantum, hlavne pepíci narobili veľa videí a kanálov k tomuto, takže kto chce, naučí sa.Odpoveď na príspevok od zacik:
osobne si myslim ze platba podla hodnoty istica j… @zacik predpokladám, že SSE už nebude zvyšovať cenu VB, ak sa im podarí masovo nasadiť ich nový produkt s Fuergy - flexibilita pre domácnosti (nie len pre domácnosti s FVE), produkt sa volá Infimeo (https://infimeo.com/)Odpoveď na príspevok od zacik:
osobne si myslim ze platba podla hodnoty istica j… @zacik celú telenovelu nepoznám, ale v skratke: mama odišla od ZSE, lebo "výhodnejšia ponuka". Niečo sa stalo a musela sa vrátiť späť. ZSE jej ponúklo elektrinu, lenže iba zelenú (!) - v preklade drahšiu. Pozor na to.. Opakujem "keď ptáčka lapají, pěkne mu zpívají", žiaľ niektorí ľudia sú nepoučiteľní ,)Odpoveď na príspevok od gadefox:
@zacik celú telenovelu nepoznám, ale v skratke: m… @gadefox jooooj, tieto ponuky cez telefon, to je total smejdovina a cudujem sa ze si ZSE kazi meno ich pouzivanim. Svoju mamu som uz vyskolil....nech si necha poslat na mail a spolu si to potom v klude prejdeme. A zaroven som jej vysvetlil ze ked je nieco take vyhodne tak sa to predava same a nemusia obvolavat ludi, to celkom pochopila.Odpoveď na príspevok od dexter89:
@kejsix neviem starú baterku z nissanu leaf 30kwh… @dexter89 dnes kupi bateriu z leafu za par susnov len bohaty clovek. Momentalne je stav, ze ponukane packy maju soh okolo 30-50%, a presli si doslovne peklom. /leaf nema termomanagement baterie/ takze strukturalne sa rozpada. ja osobne by som ju nechcel ani zadarmo..Odpoveď na príspevok od zacik:
osobne si myslim ze platba podla hodnoty istica j… @zacik mám 3x25A,DD5 v SSD a po novom budem platiť o 10 centov mesačne menej ,veľkosť nemením, pozrel som porovnanie a najviac platia vo VSD , v nižších tarifoch je mesačná platba nižšia ale drahšia silová energiaOdpoveď na príspevok od duzu:
@zacik mám 3x25A,DD5 v SSD a po novom budem plat… @duzu ak sa nemylim tak cena za istic a distribucny poplatok su regulovane. Vzdy platilo ze cim vyssi "program", tak vyssia fixna platba za miesto ale trosku nizsie platby za silovu zlozku a distribucny poplatok. Mna ZSDIS ide prehodit z D2 do D3 a prvy prepocet mi hovori ze zaplatim trosku viac za odberne miesto (mam 3x25A) ale vdaka nizsim distribucnym poplatkom sa mi to vykompenzuje.Odpoveď na príspevok od stevo79:
@zacik predpokladám, že SSE už nebude zvyšovať ce… @stevo79 pozrel som to no nie mi je jasné kto zaplatí fyzickú batériu , celé zariadenie a aký je cenový rozdiel ak to dám postaviť niekomu inému a koľko sa tým dá ušetriť, návratnosť, podľa výšky spotrebyOdpoveď na príspevok od zacik:
@duzu ak sa nemylim tak cena za istic a distribuc… @zacik no neviem lebo v DD2 je cena rovnaká 24 hodín , ale v DD3 je lacnejščie len 8 hod a najviac v noci , oplatí sa len vtedy ak bude svietiť každý deň, vtedy máš energiu len priamo, ale ak bude upršané počasie ako dnes vlastnú energiu nemášOdpoveď na príspevok od zacik:
@duzu ak sa nemylim tak cena za istic a distribuc… @zacik cena za veľkosť hl. ističa je stále rovnaká každý mesiac,ak máš stále rovnaký , môže sa meniť len 1x ročne, alebo mimoriadne ak meníš spotrebiče,tak isto je stále rovnaká cena za distribúciu podľa tarifi ,to nezmeníš, mení sa len cena za silovú energiu podľa tarifi a rôzneho dodávateľa, všetci alternatívni sú lacnejší rôzne podľa taríf, teraz je to jedno ,pokiaľ je dotovaná energia, je udaný strop nemôžme sa porovnávať , máme rôzne distribúcie i tarify, dodávateľaOdpoveď na príspevok od duzu:
@zacik no neviem lebo v DD2 je cena rovnaká 24 ho… @duzu mas pravdu v tom, ze TY v tento uprsany den nemas vlastnu energiu. a to preto, lebo nemas vyrobny prostriedok. Ja som dnes vyrobil 17kWh a ideme dalej...Odpoveď na príspevok od duzu:
@zacik cena za veľkosť hl. ističa je stále rovn… @duzu @rapidek Teraz, cez zamračené upršané poludnie, Vám aktuálne FVE ide asi na koľko % ???Odpoveď na príspevok od petersd:
@duzu @rapidek Teraz, cez zamračené upršané polud… @petersd predvcerom 50kWh, vcera 37kWh, dnes zatial 19kWh. Pri peknom slnecnom dni mam cca 60kWh/den a dnes mam predpoved vyroby na 34-41kWh, cize budem na 65% idealu. Dnesny den beriem ako v pohode den, su ovela horsie dni, ked vyrobis necelu 1kWh po odratani rezie...Odpoveď na príspevok od rapidek:
@petersd predvcerom 50kWh, vcera 37kWh, dnes zati… @rapidek Hej, ale to sa nedá povedať, aspoň odhadom (% z nominálu), že ako to ide aktuálne v konkrétnu dobu? Napr. teraz ? 🙂Odpoveď na príspevok od petersd:
@rapidek Hej, ale to sa nedá povedať, aspoň odha… @petersd 5620 z 10000 - 56,2%Odpoveď na príspevok od foox:
@petersd 5620 z 10000 - 56,2% @foox Hm, 56% pri dnešnom zamračenom upršanom počasí? Tak to je podľa mňa (čo tomu nerozumiem) slušné, nie ? 😉Odpoveď na príspevok od petersd:
@foox Hm, 56% pri dnešnom zamračenom upršanom po… @petersd je zamracene a "zamracene".. ked su na oblohe nespravne odtiene sedej, tak je to velmi zle... :DOdpoveď na príspevok od gadefox:
@zacik celú telenovelu nepoznám, ale v skratke: m… @gadefox to prakticky nejde aby ti ponúkli len zelenú energiu, k tebe pôjde tá ktorá je tam, mix ktorý dodávateľ nakupuje @rapidek gratulujem už ju len efektívne spotrebovať ako horepopísaný infimeo aby si na tom zarobil, pre ozdobu to isto nemáš pre mňa to už nie je nemám 30 to zamračené býva všade vždy iné, niekde len mraky a niekde silný príval,že padajú fúriky vody a nie kvapkyOdpoveď na príspevok od duzu:
@gadefox to prakticky nejde aby ti ponúkli len ze… @duzu nemusis mat 30. staci ti elektromobil za 30.. alebo aj za polovicu. zatial je system nastaveny tak, ze vyuzijem vsetko.Odpoveď na príspevok od rapidek:
@petersd je zamracene a "zamracene".. ked su na o… @rapidek Viem že je až 50 odtieňov sivej ... Každá má svoje čaro 😉😁Odpoveď na príspevok od rapidek:
@duzu nemusis mat 30. staci ti elektromobil za 30… @rapidek akurát porovnateľný elektromobil je minimálne o tretinu drahší ,doma ho nemôžeš nabíjať z FV to by som musel mať 2 batérie,oproti tomu čo mám teraz, za to prejdem na spaľováku i 150 000 a to ja už dlhšie nemám posúvam dalej pokiaľ sa dá dobre predaťOdpoveď na príspevok od petersd:
@rapidek Viem že je až 50 odtieňov sivej ... Každ… @petersd čaro je pokiaľ je to len čiernobiely film, ale tie dnešné mraky u mňa neveštia nič dobré,hory stále fajčiaTéma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.