Bleskozvod za 1500€ - je to normálna cena?

Ahojte máme bungalov do L. Strecha valbová, zastavaná plocha 180m2. Elektrikár nám dal cenu za bleskozvod 1000 materiál DEHN + 500€ robota. To je ten dehn taký drahý či čo? Je to normálna cena? Bleskozvod sa bude ťahať len po rýnach, nepôjde do fasády. Zo základov vychádza 5 bodov na uzemnenie. Ďakujem
Odpovedať
1
2
a za kolko by si to robil ty?
Odpovedať
@peto125 tak v zakladoch si to vies spravit aj sam a uz ked budes potrebovat bleskozvod potiahnut na strechu, tak budes musiet tie peniaze dat, lebo nikto ini ti to asi za menej nespravi. ked tak vyskusat oslovit este nejakeho ineho elektrikara ak si myslis, ze tento berie prilis vela.
Odpovedať
@vrajmantak @jaro_67 Zadávateľ sa skôr pýta na cenu materiálu, vývody zo základu zjavne má
Odpovedať
@peto125 ak je to vratane reviznej spravy a maju dobru robotu, tak je to standardna cena. Tiez som daval material zn. Dehn
Odpovedať
@peto125 aj podľa mňa je to v pohode cena. Ten materiál, ktorý ti nacenili je dobrý a preto je aj cenovo takto na tom.
Odpovedať
@negue @pistikus @draik @jaro_67 v základoch to samozrejme zaliate je. Trčí zo zeme 5ks gulatiny. Všade tu čítam ,že sa niekomu zdá vela 600e material + robota a mne elektrikar povie, ze 1500. Bežne sa čo používa?
Odpovedať
Bežne sa ide do obchodu a kúpi sa materiál, guľatina na kg a svorky, u výrobcu krytiny držiak bleskozvodu na škridlu. Materiál okolo 200-250 eur (3 zvody, 15m hrebeň, komín) . Na prvom dome ma bleskozvod vyšiel 1500 korún aj s robotou, páni niečo pošetrili a nemali pečiatku. Pečiatku po premeraní spravil kamarát. A verím tomu, že ma ten bleskozvod prežije.
Odpovedať
@peto125 tiež nechápem, načo tam dávaš DEHN... To si taký materiál chcel? Ja dávam bežne AL na kilá, SS svorky N, žľabovky Zn, podpery Zn. Materiál na takú strechu tak 350€.
Odpovedať
@peto125 moja pomylka, ja som nedaval dehn ale Obo a to je +- cenovo to iste A ak chces usetrit zmen material. Ta cena zodpoveda zvodom z almgsi a uchytkam z nerezu. Takze tak.
Odpovedať
@peto125 neviem čo je DEHN, ale za bleskozvod som platil minulý rok 750 alebo 800 vrátane revízie. Prišli dvaja chalani ráno a na obed boli hotový.
Odpovedať
Profilova fotka
tak si vyber nejaky iny material a potom bude aj cena nizsia.
Odpovedať
@izoggy @megdesign ale ja som si taký materál nežiadal, Len som sa ho spýtal, kolko by stál bleskozvod, keďže robí aj to. Ja netuším čo je to ten dehn, potrebujem ku kolaudácií bleskozvod to je celé. Povedal som mu, že pod fasádu ho dávať nechcem, stačí ho pripevniť na rýny a prišiel s touto cenou a značkou. Či keď to chcem dať len na rýny tak to je 2-3x drahšie?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@peto125 nie nieje. Nacenil ti drahý materiál.
Odpovedať
@peto125 Tak to ti narátal aj susedov bleskozvod? Platil som za bleskozvod spolu materiál robota a revízna správa 500€ bungalov 200 m2, 5 x uzemnený.
Odpovedať
Dehn je topka čo sa tyka bleskozvodov to znamena top kvalita materialu predpokladam nerez
Odpovedať
Polovica z vás ma jimacu tyč na komine lebo sused tak má a on neviem prečo to tak má Páni už davno sa majú robiť oddialené bleskozvody ale keď to robí každy tak potom to takto vyzera revizia sa robi každych 5 rokov ked vam stači bleskozvod na 5 rokov čo sa tyka životnosti tak to urobte za 100€
Odpovedať
@gabilacko a čo keď je zachytávač na komíne? Dáš oddialený na izolačných konzolách a vybavené.
Odpovedať
@peto125 DEHN je topka čo sa týka materiálu na bleskozvod. Dá sa ušetriť keď dáš šmejodvý ZIN, otázka znie chceš šetriť na tomto ?
Odpovedať
@gabilacko Ale no ták. Kto chce ušetriť, tak si ho nedá vôbec. Ani do projektu, ani do žiadosti, ani na strechu.
Odpovedať
Ľudia davaju plno peňazi na kuchynske linky luxusne kupelňe a to čo ma chraniť majetok a zdravie každy na to kašle
Odpovedať
Treba si naštudovať legislativu ludi neospravedlnuje nedať si bleskozvod lebo to neni v projekte ale kto ma hypoteku musi mať poistenu nehnutelnosť a kto nema bleskozvod nepoistia mu a tym sa nezbavujete verejneho ohrozenia ked vam nahodou udrie blesk do domu a zhori aj sused tak som zvedavy či vam to zaplati projektant lebo to nedal do projektu ked neda do projektu strechu tak ju nedate ludska hlupost a naivita nema hranic treba si naštudovať pravo
Odpovedať
@gabilacko Myslím, že tú osvetu nerobíš v správnom vlákne. Tu sa zatiaľ zapájajú ľudia, ktorí buď bleskozvod majú, alebo sa ich montážou živia. Ide skôr o to, že normálny štandardný bleskozvod, ktorý ( napríklad mne ) naprojektoval projektant, ktorý má prax aj vzdelanie. Namontoval ho plne kvalifikovaný elektrikár a revíziu vydal revízny technik. A niekto tu takýto bleskozvod prezentuje ako šetrenie na nesprávnom mieste. No a tak to jednoducho nie je.
Odpovedať
Profilova fotka
@roboza dobre si napisal,ze sa tu zapajaju ludia ktori sa montazou zivia..tzn.ze nikto z nich nenapise ze bezna cena s pracou,jimacou tycou odsadenou od komina,vsetko podla noriem a predpisov je do 800 eur..
Odpovedať
DEHN je hlavne topka na marketing...
Odpovedať
@dart9 Veď on má cenu na montáž 500€, akurát má drahší materiál. @kejsix Aj marketing majú dobrý to patrí k tomu :-) ale určite sa to nedá porovnávať so zinom :-) @roboza otázka znela či chce šetriť na materiály na bleskozvod.
Odpovedať
@peter_83 Zin je fajn.....prvy rok skoro vobec nehrdzavie :-D
Odpovedať
@ondro81 už sa mi olúpalo pár tyčí pri zatĺkaní do zeme :-D :-D zin je fakt fajn keď s ním nerobíš :-D :-D
Odpovedať
@ondro81 no neviem. Ja dávam aj škridlovky, aj korytkáče Zn a nehrdzavia. Aj sebe som si dal. Drôt je AlMgSi. Ale SS, žlabovky, krížové, kontrolné atď. sú Zn. A žiadny problém. P.S. Do základov dávate tiež nerez? 🤔
Odpovedať
Čo sa tyka vyrobcu zin zaspal dobu tak asi 20 rokov vačšina ich vyrobkou je nepoužitelna na dnešne druhy krytin napr tondach atď nemci maju zase drachsie veci ale asi na vsetko len tolko ale maju zase vymakane komponenty ktore presne sedia nie ako od zinu a potom vyčnieva krytina a podobne robim bleskozvody od roku 2000 do teraz ročne okolo 100 objektov vratane obrovskych budov napr. Hornbach vyškove budovy a pod.
Odpovedať
Okrem dehn je ešte dobry OBO a lacny ako zin bratia čechy Vysočina
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?