Kto z vás chová nemeckého ovčiaka?

Ahojte zakladám túto tému lebo plemeno nemecký ovčiak je mojim srdcovým plemenom. Momentálne síce žiadneho nemám keďže s manželom bývame v podnájme v garsonke,ale keď dokončíme náš domček určite bude. Poďelí sa niekto so mnou so skúsenosťou s chovom alebo len tak popísať o tomto nádhernom a rozmunom plemene psíka.
Odpovedať
1
2
7
ahoj, my sme si po dostavani domu kupili NO - je zlaty, velky maznak ale naozaj svoje teritorium chrani, nepaci sa mu ked sa neznamy clovek mota okolo plota :-) treba pevnu ruku, vela trpezlivosti a lasky...a tiez absolvovat cvicak :-) pridavam foto z cias steniatka, teraz uz ma skoro 2 roky...
Odpovedať
Profilova fotka
Noo ja sa pridavam, my sme zatial v podnajme v jednej izbe, nas psik ma uz dva roky. Kupili sme si ju do bytu, aby sme ju vychovali a aby uz nic neposkodila v novom dome. Na jar ju chceme pripustit a nechat si este jedneho a ostat uz v dome.
Odpovedať
groanka, wicoola - nádherný, krásny psíkovia. Ja som tiež mala fenku nemeckého ovčiaka a chodila som s nou podstivo cvičiť. Sú to nádherné stôrenia, ktoré sa za lásku človeka vedia odvďačiť. Ale naozaj potrebujú pevnú, ale láskavú ruku. Už sa neviem dočkať toho keď budeme mať domček a tam psíka alebo dvoch. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Aj my máme takého krásneho vlčiaka, ktorého sme " zdedili" po babke. problém s ním je že uteká zo záhrady, pritom je dosť velká na behanie a chodíme s ním pravidelne na prechádzky :-p poslúcha na klasické príkazy, ale musí byť zavretý lebo ujde a ked človek stretne takého psa, tak mu nie je všetko jedno..
Odpovedať
jachin - a už behá v takom krásnom domčeku, ktorý máš v albume? a keby ste nejako lepšie oplotili tú zahradku aj tak by ušiel? ono aj ja aj keď som veľká milovníčka psíkov nebolo by mi všetko jedno keby som takého obrovského stretla niekde na ulici :-)
Odpovedať
Profilova fotka
My ešte nemáme vlastný dom, bývame sami v dome po babke, ale budeme sa sťahovať. a či to bude taký krásny dom ako v albume, ktožvie, snívame x-) problém je ten, že máme okolo domu spolovice pletivo a spolovice živý plot. pletivo prelezie a podlezie ( minule sa vyšplhal do výšky vyše 3! metrov ( do jednej chránenej firmy :-p) a po živom plote tiež. asi by sa zišla drevená a vysoká ohrada, ale dom je babkin, a tá to nechce a o i. my nebudeme investovať peniaze do ohrady ked šetríme na vlastný dom..zrejme to vyrieši reťaz..i ked mi je ľúto mať psa na reťazi ked chceme aby strážil ( bývame pri cigánoch).alebo v horšom prípade sa utratí, lebo začal ceriť zuby a vrčať na ľudí ked utečie a ak dakoho pohryzie... :-S
Odpovedať
Profilova fotka
moja segra mala takeho utrapeneho psika NO ,ktory strazil vo firme , a az si ho zobrala k sebe domov, inak chronicky utekac, a preskakovac a prekonavac akychkolvek prekazok, neskor ked nam vyskocil z prveho poschodia v panelaku 2x a cakal na mamu kym dosla domov z prace sme pochopili ze nemoze byt zatvarany z ema asi traumu z byvaleho prostredia..... inak segre vyskocil z okn ana 2poschodi v rodinnom dome..... pretoze utejk a za nou alebo ju vonku caka, nakolko u nich nemaju ploty preto psik byva v dome dnu ked su v praci. inak vlciak nato ze j e to taky akoze strazny pes zdedeny a mozno aj tyrany, ma uzasnu povahu tak poslusneho psa , neagresivneho som este nezazila.... halven lebo ku nam uz dosiel odrasteny.... bala som sa ho pustit aj k dietatu ale zsitili sme ze naozaj nemusime mat obavy.... posluch ana slovo.... a ma neskutocne rad spolocnost a neni rad sam ....a neznasa ked ej neikd ezavrety bez panicka.....vyckava ich az kym nedojdu a potom uz je spokojny. aj ked som ho strazil a, cakal na svojich .... poslusne al ecakal ani nespal jak sa hovori....a pocul ich este boli n azakrute.... uz som vedelea z eidu...tak je to s NO.....
Odpovedať
andraska - no to je uzasne ako sa dokazal naviazat na noveho pana. asi urcite citi, ze uz mu nikdy nebude tak ako v tej firme a boji sa byt asi sam aby o tak dobrych panom neprisiel. a kolko ho uz maju doma?
Odpovedať
aj ja mal takéhoto krásavca ale žial odišiel mi do večných lovíšť po 14tich rokoch
Odpovedať
Profilova fotka
asi ano asi je si isty tym ze sa ma fajnovo u segry...inak k nemu si dokupili kaukazaka , aby rastol zarovno s nim, lebo predsa len maly sa vela nauci od strasieho psa hlavne ked je taky uzasny.... inak asi mal okolo 1.5 roka ked ku nam dosiel teraz moze mat okolo 8 a viac tazko odhadnut , lebo ja som si uz mylslela ze je doststray ked ku nam prisiel a veterinar ho odhadol tak na rok a pol.... takze teraz ma kamosa :-)
Odpovedať
Profilova fotka
aha a est ejedna a too uz je po uraze z 2 poschodia...
Odpovedať
joj krasavec je to. neviem preco ale strasne som si zamilovala tieto uzasne rozumne zvierata. uz aby bol hotovy nas domcek a jeden taky urcite na dvore bude :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ahojte, ja sa pripájam k milovníkom psíkov, na začiatku som mala dvoch NO, teraz máme zlatého retrievera a čuvača. Včera sme prichýlili strateného alebo vyhodeného nemeckého ovčiaka, ktorý sa v tej zime vyhladovaný a zranený /má odretú pravú zadnú nohu a chýba mu pol chvosta - možno po úraze, alebo niekto na neho strieľal/ túlal, a tak hľadáme pre neho nového pána, lebo pôvodný sa nehlási ani na oznamy, ktoré sme dali, ani u veterinára... Pes je mladý, síce vystrašený, ale dnes sa nechal aj pohladiť, a oblizuje mi ruky, takže sa musím každú chvíľu utierať. Kto by ho chcel, je k dispozícii. Hlavné informácie aj fotky aj kontakty na nás sú aj na www.psysos.sk, kde je v rubrike Súrne - Nález mladého NO v okrese Čadca, obec Raková. :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Hľadám domov pre nešťatníka, ktorý je u nás už päť mesiacov. Majiteľ sa ho pravdepodobne zbavil, noví sa nehlásia, a keď aj áno, tak ho potom pre ten chvostík odmietnu... obvolávam útulky, ale všade majú plno, navyše veľké psy veľmi neberú. Nechali si ho svokrovci, ale keď im prehnal hydinu, chcú ho dať odstreliť. Nemá veľa času, len do nedele. Potom bude utratený. Myslela som,že mu pomôžem, keď mu poskytneme aspoň dočasnú opateru, ale opak je pravdou. Len sme oddialili jeho koniec. Mám dva veľké psy, s fenou sa znášal, ale už aj tá na neho doráža. Nemôžu byť spolu ako doteraz, tak je na reťazi a tí dvaja v koterci. Nemám ani tretí koterec, už sme špekulovali, ako to urobiť... potrebovali by sme viac času. Ten nemáme, keďže žijeme so svokrovcami a svokra tlačí, že pes musí z domu, inak pôjde ona. Hysterický záchvat sme prežili, ale napätie je v dome na krájanie. Máte dvor a potrebujete pokojného psa, ktorý postráži, ale ktorého sa nemusíte báť, lebo nehryzie? Dajte mu domov. Tu nemá šancu. Mrzí ma to. :-(
Odpovedať

Odpovedať
Tak o Akima sa dnes prihlásili traja záujemcovia... to sa ešte nestalo. Hneď prvý si ho vzal. Ani chvostík nevadil. Akim je na Orave, kde bude mať spoločnosť - dve fenky. Dúfam, že sa bude mať dobre. ;-)
Odpovedať
toto je náš maznáčik čo nám všetko okusuje hlavne sa zameral na opatky :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
ahojte...pripajam sa aj ja k vam...milujem svoju fenku bonku...je sice este mlada ma len 8 mesiacov ale je to krasny zlaty psik...sice obcas neposlucha...ale uz vie zaklady, mam ju len 2 mesiace a sme na seba naviazane...moj manzel casto cestuje ...ked sme si ju zadovazili bol doma tyzden a ked sa vratil ta nasa bona div sa od radosti nepretrhla...pomaly si zvykame len je dost hrava a divoka...ale co uz je to este stena...chceme z nej mat strazneho psa k nasmu domceku ktory o par mesiacikov dufam do vianoc bude obyvatelny...
Odpovedať
Profilova fotka
pripajam sa k vam vsetkym, kt. mate doma nemeckeho ovciaka :-) my mame takeho strasieho (9rocneho), ale poslucha na kazdy povel (100% len manzela, kt. ho vycvicil, a mna len ked som doma sama, alebo vidi, ze mu nesiem "maskrtku") a dobre strazi. a momentalne v tomto horku takto odpociva... a kedze sme cela rodina zatazena na tuto rasu - aj bracho ma krasneho 2rocneho psa... ten sa momentalne len uci poslusnost a snad neskor aj obranu, ale je to momentalne stale hrave a zvedave "psica" - to je to druhe foto :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
mam nemeckeho ovciaka a ma 5mesiacov. strasne sa boji premavky a vela ludi ked je chotari tak sa neboji aj ked je medzi ludmi aj pri druhich psoch je to fena.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte všetci .... No pripájam sa aj ja kvám bo tiež máme doma nemeckého ovčiaka.... Dá sa povedať že sme inu rasu ani nemali .... Je to taká samozrejmosť mať NO :-) . Pred nedávnom nám zdochol No dožil sa 12 rokov :-( , na to sme si kupili nového NO ale bez papierov tak dúfam že sa mu nič nestane a bude žiť aspoň tak dlho ako ten starý :-) Tu vám pripájam zopár obrázko aby ste kuki aky je pekný :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
ahojte, prosim, poradte ako sa spravne starat o NO.. nikdy som psa nemala, tohto sme dostali do rodiny, rodicia papierovi, maly ma pomaly 2 mesiace.. budem fakt vdacna za kazdy postreh, kazdu pomoc.. dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@bubbles NO je ako kazde ine stena, na nete je o starostlivosti o steniatko toho popisane mraky. Tvoja otazka je napisana tak obsirne, ze by clovek stravil pisanim co a ako cely den, az by bola z toho kniha....Daj konkretnu veca rada ti poradim mam CHS NO, trosku teda plemenu rozumiem.
Odpovedať
@bubbles To sme na tom rovnako. Nerob si z toho tazku hlavu, nie je to atomova fyzika, ani my sme psa nikdy nemali a spolunazivame v pohode. Nemam s cim porovnat, ale ineho ako vlciaka by sme uz ani nechceli. :-) Zo zaciatku robil psie kusy, hrabal diery, hryzol stolicky, zozul obuv, ale velmi rychlo aj bez nejakeho drilu sa naucil co nesmie, dnes beha po dvore aj po dome bez obmedzenia, hryzie len svoje hracky, nic nenici, nekradne zo stola, sam si nevezme ani maso z grilu. Ked bol mladsi prehryzol nam za jeden den 2 ovladace z TV a mobil. Koho vpustime do dvora, tomu da pokoj, inac je to killer, skusal som sa s nim "pobit" a aj pri svojej vahe som mal co robit, ma prekvapivu vydrz, kosti hryzie ako chrumky, umoril by v pohode aj 100kg chlapa.  Na cvicak nechodime, ale netreba ho nechat zdivociet, odmala skusa co si moze dovolit, najhorsi je asi prvy rok. Obcas ho treba zabavit nech sa nenudi a sem tam zobrat na vychadzky, aby videl aj inych ludi a psov. Potrebuje zabezpecit pravidelne cerstvu vodu, v lete chladenie a dostatok kvalitneho zradla. Tesco shit nie je kvalitne zradlo. 2 rocny ma cca 45 kg, pozri si tabulky na obaloch, treba s tou polozkou zradla ratat do mesacneho domaceho rozpoctu. Je to teliatko, potrebuje poriadne voditko, lebo ked sa na ulici nastartuje a potiahne, je to sila a tenka snura spali ruky-vyskusane, pouzivame hrube voditko na kone, poriadny obojok, lepsi je postroj K.9 ako maju sluzobne psy - nehrdusi a obojkom neverim, videl som ako si to vie vyzliect, alebo v sekunde urvat ak chce. Dalej kvalitny nahubok, sampon, polozky za veterinara, ockovania, kvalitne protihmyzove obojky kazdy polrok, na tom sa tiez neoplati setrit, hoci nic nie je na 100% ochrana. Liecba Babeziozy z kliestov = 70-100€. Musi mat miesto, kde sa da zavriet ak treba. Este jedna amaterska rada -silne nedoporucujem stena z nepapieroveho chovu, nas je bez papierov, mali sme stastie, hlavne koli displazii klbov by som dnes uz nebral stena bez RTG. Keby ze sme stastie nemali, stalo by to teraz horu penazi, alebo po case utratit psa nech sa netrapi, co by bola skoda. Tolko z tych hlavnych veci co ma napadlo, ale bolo by toho este vela co napisat, ale existuju specializovane weby. Myslim, ze takyto pes je nevhodny pre ludi, ktori chcu "nejake steniatko k domu", nie je to civava do vrecka, okrem ineho zabudnite na golfovy travnik, my to mame pri plotoch rozdupane ako od stada diviakov. :-) http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/k... http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/k...
Odpovedať
@borenka, @kanvor dakujem krasne :) je to steniatko od znameho, cize podla neho uz vieme, ze treba búdu a väcsi koterec, plus vela vela casu s nim behat.. zradlo mame vysvetlene, sucka mama zerie len royal canin - ale napriklad tu ma napada otazka.. 1) nakolko mozem kombinovat suche krmivo a nejake mäso, kosti z domacnosti.. 2) a este hlavne - skoro 2-mesacne stena, co ho mozem ucit? nauci sa uz nieco? 3) ak zije vonku, tiez sa ma ucit na nejake miesto a cas na vyprazdnovanie, alebo ked ho pustim sa vybehat, mam striehnut, kam to pusti? :) mozno prevraciate oči, ale fakt som psa nemala, poznam len od inej znamej yorkshira bytoveho, a nechcem nic zanedbat.. :)
Odpovedať
Profilova fotka
Takze budu odporucam zateplenu ak planujes celorocny pobyt vonku, koterec odizolovany od podlahy, aby hafan nebehal po mokrom. Co sa tyka zradla, no RC je tak krmivo pre sliepky -nic v zlom! Su aj daleko lepsie a kvalitnejsie krmiva alebo krm BARFom tj. surova strava. Osobne by som granule a maso nemiesala moc dohromady, niektore psi su citlivejsie na zaludok a moze ti hnackovat. Vyhybaj sa kostiam z hydiny, zajacov a podla moznosti aj bravcovym kostiam pretoze sa dost stiepia a mozu sa v traviacom trakte zapichnut. Co sa tyka vychovy u stenata je dolezita socializacia tj. chod medzi ludi, psov, deti, auta uc ho vozit v aute, chod na zeleznicnu stanicu kde je hluk a vela ludi. Treba mu ukazovat vsetko okolo, treba aby si vsetko ocuchal, poobzeral atd. Dolezita je privolavacka KU MNE! tu uc ako prvu, vzdy ked stena budes krmit tak s privolanim. Nauc stena neskakat po ludoch lebo je to otravne. Uc ho chodit na voditku a netahat zan. Najlepsie, keby zajdes na nejaky blizky cvicak a prihlasis sa do kurzu. Stendo sa venci vzdy ked sa zobudi, vtedy ho zober na tebou urcene miesto a cakaj kym spravi potrebu, potom ho odmen. Nezabudni na vsetky povinne ockovania a odcervenia je to zivotne dolezite!!!! Daj stena aj cipovat, pretoze je to uz povinne a v pripade straty je vacsia sanca ze ho dostanes spat. Kedze nema PP a nevies ake klby mali jeho rodicia, nezatazuj ho nadmernym behom, skakanim ani extra dlhymi prechadzkami. Kup si chondroitika a pridavaj ich do krmiva z casti predides buducim problemom s klbami. Prajem vela spolocnych veselych zazitkov.
Odpovedať
@bubbles Primarne je na granulach, niekedy prelejeme vyvarom, polievkou. Obcas pozuje rozok, drzi labami a trha, da si aj vysusenu korku z chleba. Uz som ho videl zrat aj zeleninu. Co sa tyka zradla mame samozrejme hranicu kolko sme ochotni investovat, nebude sa pes mat lepsie ako my. Pozerie co mu dame obcas aj to co nam ostane, nema s tym problem. Staci sa vyhybat lacnym shitom po ktorych hnackuje. Dcera s nim od malicka chodila vonku s partiou, takze vcelku je zvyknuty na ruch a vela ludi. Neskor uz bol problem, tak sme to zarazili, uz s nim chodim len ja, natahovali sa s nim decka a jednemu roztrhol bundu, tyzden na to akysi zakomplexovany chlapcisko na ihrisku sa ho udajne (nebol som tam) snazil rozkopat poskrabal si pritom nohu o zub, nasledne prisli jeho rodicia so spravou z chirurgie o pohryzeni psom, musel som dokladat vsetky ockovania, zaplatene dane a pod. a k tomu zaplatit 30€ za bundu. Je jedno kto mal pravdu, oni mali lekarsku spravu a vyhrazali sa policajtami, neskor dobre ze nie prezidentom. Takze pozor na vychadzky aj na papiere mat v poriadku. Pes sa da povazovat aj za zbran. Miesto kam chodi si nasiel jedno sam v najkrajnejsom kute pri plote, nic sme ho neucili, keby ze si mam vybrat miesto kam ma chodit tak by som mu tiez toto vybral, inde "miny" nenachadzame, takze sme to dalej neriesili. Na tie klby nas upozornoval aj veterinar, koli tomu aj policajne psy koncia skor v sluzbe, pri svojej vahe naskakovanim a vyskakovanim z aut, vycvikmi si ich skor opotrebuju.
Odpovedať
@borenka praveze rodicia su s rodokmenmi, len toto bol prvy vrh, akoby skusobny, steniatka sa rozdavaju do rodiny, takze papiere sa nevybavovali.. ockovania a vsetko povinne je samozrejmost.. @kanvor byvame v mensom meste, na ulici sa stretne s roznymi rasami psov aj ludi, velmi blizko mame park i polia na dlhsie prebehnutie.. cvicak asi nehrozi, najblizsi 35 km v meste.. dakujem za vsetky pripomienky.. este skusim na nete pohladat nieco o tom ako ucit povely.. takze myslite, ze mam zacat uz pri krmeni tym privolanim.. mam precvicovat viac povelov naraz, ci napriklad po 2 dnoch pridat novy? :) nie je tu tema o poveloch? :)
Odpovedať
Profilova fotka
:-p Ja suhlasim ze nemecky ovciak je najkrajsi pes, alebo vzor psa :-p .. Proste ma to chvost a tvar ako pes ma vyzerat :-p Neovysaju mu oci a podobne tazke triky inych psov :-p :-S Som skusil belgickeho ovciaka, ale nejako cim bol vacsi tym som ho musel venovat, aj male decko bolo doma a katastrofa, to je o cca 6 kil chudsie plemeno, stihle a velkostou moze byt rovnake ako nemecky ovciak, ten moj patril medzi tie vacsie kusky.. Toto je 7 mesacne stena na kvalitnych granuliach potom sa vam vytiahne ako dospelak, slachy sila secko jak ma byt. Je to viditelne na psovi ked ma dobru stravu a nemus ist len o ROYAL CANIN :-p su aj lacnejsie a s minimalne tou istou kvalitou ;-) , teda taku aku ma pes mat. Ziadne zakusky zo svadby :-D No ale este mam chutky tak mozno v novom dome poriesim pasivneho psa belgicaka, ale to bude jedina hyperaktivna suciastka tam, len zene ho neukazem... si ho nevsimne hadam nie? :-p :-D Budem tajne odbiehat :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte :) súhlas najkrajšie plemeno! milujem NO a aj ja snívam o jednom (dvoch), keď sa pošťastí domček, skutočne nádherné tvory ;-)
Odpovedať
1
2
7
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?