Chová niekto stredoázijského ovčiaka?

ahojte.chcem sa s niekym podelit o skusenosti s tymito psami.ja mam rocnu fenku. ;-) je to moja srdcovka...ale aj ma hneva :-| tak sa ozvite.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@matka35 Ja síce nemám, ale som zvedavý na to aké má "roupy", lebo keď budem na dôchodku, budem potrebovať niečo dobré, osrstené, odolné a nepodplatitelné. Nie ako náš "gaučo" Hugo, čo si nás našiel. Však ho mám v albume, "gazda a jeho pán".
Odpovedať
pridavam foto aby nemuseli vsetci googlit ked nebudu vediet aky je to hafan :-)
Odpovedať
ahoj.to su vsetko vasi havovia?su krasny. :-)
Odpovedať
To su len vygoogleny, aby vsetci vedeli o akeho psika sa jedna :-)
Odpovedať
ja mam takeho doma.je vyborny na strazenie.ahojte :-)
Odpovedať
@matka35 len na strazenie ? ved nam povedz viac o nom :-)
Odpovedať
Toto plemeno je vhodne hlavne pre skuseneho kynologa, chovatela ;-) . Ale samozrejme, že ako si ho kto vychova, tak taky aj bude...su to dost ostre psy.
Odpovedať
ahoj,dobre pises ,su to ostre psy.chrania si svoje uzemie a svojich majitelov.urcite neni vhodny do bytu.nasa fena miluje behanie po zahrade.potrebuje pevnu ruku,ale aj vela ludskej lasky..takze asi tak.a vy co pisete mate ake psy? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, moji rodičia mali SAO, je dosť zložité chovať toto plemeno, je obrovský - mal vyše 90 kg, aj vysoký, môjmu päťročnému synovi kukal do očí :-p . Bol tvrdohlavý, veľmi sa nechcel dať cvičiť, bolo to s ním teda dosť zložité. No a pri jeho váhe a daždivom počasí si vieš predstaviť trávnik a podobné veci.... katastrofa. Ako strážny pes super, je ale veľmi ostrý, dosť ťažko zvládnuteľný a určite len pre skúseného chovateľa. Pred ním sme mali dobermana a to bolo niečo úplne iné. Tiež sa o nich píše, že sú tvrdohlavý a neviem akí ešte ale popri SAO naozaj malina. A zdá sa mi, že doberman je aj múdrejší - bez urážky :-N . Možno len tento náš bol taký kúsok, ja by som takého veru nechcela -ale to je len môj názor samozrejme :-)
Odpovedať
@simca79 ahoj.no je to tvoj nazor.ja by som ineho psa uz nechcela.ja mam fenu a ta nie je az taka velka.ale ma svoju tvrdu hlavu.to je teda pravda.aj tie stromceky su pri nej utrapene.strazi ako diva.a teraz mas neakeho hafanka? :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@matka35 jasné, len môj názor. Teraz máme jorkšírku - ideálny trhač :-D , ale keď pri domčeku urobíme plot, tak sa chystám na dobermana, to je moja srdcovka 8-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Ahoj ja mám doma 7ročného psa SAO, máme ho v rodinnom dome na stráženie ale aj ako rodinného miláčika, mám malú sestru (8rokov) a to keď sú tí dvaja spolu na dvore tak to je katastrofa co robia. :) Ja osobne by som už iné plemeno nechcel!
Odpovedať

Odpovedať
@skorico neskutočne krásna fotečka a krásna slečna :-)
Odpovedať
Ďakujeme, je to síce staršia fotka ale takto nejako vyzerá pes s obmedzeným držaním :P
Odpovedať
@matka35 Každý pes je odrazom svojho pána, ak je pán dutý tak je taký aj pes aj keď ten pes za to v podstate nemôže.
Odpovedať
:-) mame na dome nieco podobne je to fenka ma rok a plemeno moskovsky strazny pes , uz si zacina strazit svoje teritorium ale inak je to fakt mazel, ma zasebou zakladny vycvik, je tvrdohlava dost ale presne jak sa o nich pise ked sa raz nauci povel posluchne na slovo, chodi vela von medzi psou a ludi aby sa socializovala, najhorsi je pes ktory je stale zavrety a nikto sa mu nevenuje potom su toho plne noviny..... kuknite album tam mame vsetky tri ..... kralovskeho pudla a cinskeho chocholateho ten je najostrejsi heh.....:-)
Odpovedať
@goli4 Kamarát má dvoch moskovských jedného asi 6-7 ročného a druhého asi 1,5 ročného vo Zvolene. Tiež veľmi krásne psy len neviem či by som si zvykol na tú dlhú srsť, mám dosť keď začne pĺznuť tento a to nechcem vidieť čo je z toho tvojho srsti :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
@skorico ahoj,az dneska som nasla fotku s tvojim hafanom,no krasa!aj ja mampodobneho,len je viac do zltej farby.tak ahoj. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
mam uz tretieho.ciernobiely alabaj. ;-)
Odpovedať
Aj my mame... ale nekupirovanych. A podla mna su to najlepsie psy na svete. Maju svojsku povahu, na pozemok nepustia nikoho cudzieho, ale k detom su fantasticke. Decula si s nimi mozu robit co chcu. A teraz mame steniatka, takze mame kopec radosti doma :-) Skoda, ze dnes uz idu k novym panom.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@matka35 ahoj. Ja mam psa aj fenu. Moja ma 10mesiacov. Aky mas probkem? Erik
Odpovedať
@janedoe ahoj,krasne steniatka,prajem im dobrych majitelov. :-)
Odpovedať
my máme dvoch, 11-ročnú sučku a 3 ročného psa. Je to úžasné plemeno, vyslovene spoločenské, výborní strážcovia, na ľudí v pohode, svoje teritórium si strážia, nie je šanca, aby čokoľvek prešlo po dvore (kuna, mačka a pod.) vyslovene ostrí sú len na cudzích psov, ľudí ohlásia a keď sa zjaví domáci, nie je problém, pustia dnu a neriešia. sú to veľkí maznáčikovia, s deťmi super. Pre mňa osobne je trochu problém udržať psa, kvôli sile, akú vie vyvinúť, ak napr. na prechádzke zbadá psa, ale so sučkou nemám taký problém. Pes je mladý a je to čistý chodiaci testosterón :-) Napr. pri suke sme nikdy nemuseli špec. riešiť oplotenie, ale ako prišiel pes, tak ten nám preskakoval skoro 1,80m vysoký plot, tak sme to museli riešiť dodatočne zábranami. Z osobnej skúsenosti na zvládnutie (avšak závisí aj od povahy) je lepšia sučka. a čo je super, keď sú dvaja, vedia výborne kooperovať pri strážení...
Odpovedať
@matka35 Dakujem :-) Isli k znamym a jedneho sme si nechali, takze hadam budu majitelia dobri. Len uz nie su taki krpci, ale malicke teliatka. Uz som aj zabudla aki boli malicki, ked tak pozeram na tu fotku.
Odpovedať
@sia24 ahoj,chcem sa ta spytat,ze kolko sa priblizne dozivaju sao,ked pises ze mas sucku a ma 11rokov,moja ma 3roky.a ze ci sa rokmi meni aj povaha,podla teba.moja je este relativne mlada,a vsetko ju rozrusuje,ale velky mazel.dik za odpoved. :-)
Odpovedať
@matka35 dlhovekost SAO je individualna, su to velke plemena a tie sa vraj dozivaju menej v porovnani s malymi plemenami, ktore sa dozivaju aj +-15 rokov pripadne aj viac. Nasa je uz stara dama, ale tym, ze k nej dosiel mlady pes, tak jej sice dava zabrat, co sa tyka napr. zadnych noh, ked na nu.vyskoci a pod (ona mala dotrhane kolenne vazy na jednej nozke, tak je na to citlivejsia), ale zase sa nam zda, ze pri nom pookriala na duchu a tvoria svorku, co je pre ne fajn, kedze su to svorkove psy zvyknute na spolupracu:-) co sa tyka povahy tak mozem hovorit len za nasu, ze ona bola ako mlada pojasena, strasne skakala na ludi, ale potom sa to seklo, dospela a ukludnila sa. oni su celkovo kludasi, stekaju fakt len ked musia a aj aktivitu vykonaju, len ked to uznaju za vhodne:-)
Odpovedať
Ahojte, hlasim sa do fanklubu alabajov :-) . Sme rodina s troma malymi detmi a staviame dom. Samozrejme ako milovnici prirody a vsetkeho ziveho planujeme aj zakupenie psa. Rozhodla som sa pre alabaja-fenku. Konkretnu skusenost s tymto plemenom nemam (hoci mam znamu chovatelku), avsak popod moje "vychovne" ruky uz presli pudle, husky ci setrik, co vsak nie je porovnatelne s alabajom. Snad zvladnem aj vychovu nasej mazlosky. Momentalne mam dost casu na vyber a nastudovanie si postupov pri vychove, a hlavne snazim sa k chovu tohto majestatneho psa pristupovat zodpovedne. Viaceri ste tu uz pisali, ze su skveli k detom (aj deti vedieme k respektu k prirode a zvieratam, takze ziadne trapenie sa nebude konat), ale co s domacimi milacikmi? Syn je blazon do maciek, casom mu nejaku zaobstarame, alebo si najde ona nas x-) . Osobne zastavam nazor, ze do noveho hafana bude potrebne investovat minimalne 1-2 roky energie do vychovy (aj cvicak). Avsak mam predstavu, ze bude socializovany hlavne k detom (i cudzim), k znamym psom a ludom. Toto plemeno som si vyberala snad roky, nemam rada ustekane zvierata, avsak potrebujem, aby si obhajil svoje uzemie (nemame velky majetok :-N , ide mi skor o princip). A hlavne nech neublizi detom a ony jemu, ci uz pri hre alebo inych aktivitach. Mam vyhliadnutu chovnu stanicu, maju dobre vysledky a viac do chovu investuju ako zarabaju. Prosim o cenne rady, ktore budem potrebovat. Velmi rada prijmem akekolvek podnety aj postrehy.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?