Zámková dlažba alebo kamenný koberec?

Máte niekto skúsenosť s kamenným kobercom? Keď je dobre spravený kamenný koberec, nemal by sa odlupovať, či? Prosím o rady a názory tých, ktorý majú skúsenosť, čo je lepšie :) Chceme to na celú veľkú terasu, schody do domu, priestor pred bránou + vchod od brány/ bráničky po dom. Ďakujem za všetky postrehy, názory, rady, skúsenosti :)
Odpovedať
Tak táto téma aj mna zaujma chcem to na terasu a schody 🤷‍♀️Ďakujem
Odpovedať
Ahoj,sused ma tak urobene schody a terasu, znama vsetky chodniky.Horsie sa to cisti od spiny blata,treba vapkou striekat ale zase neprerasta ako zamkova dlazba.Pokial sa paci smelo do toho (mne sa to osobne nepaci,vyzera to ako na kupalisku :))
Odpovedať
@maydro pozor na zatazovane miesta, neviem ci je to vhodne ako pojazdova plocha, ale nie som si ista, ze ci to chces aj tam, nejak som tie priestory kde to ma byt nepochopila. Terasa v pohode, na schodoch je lepsie riesit to cez nerezovu hranu, viac to vydrzi. @slabak co je na kupalisku skarede? Aktualne druhe najlepsie miesto kde sa da byt. To prve je vlastny bazen v zahrade :-D
Odpovedať
@slabak Neodlupuju sa susedovi kamienky? A v zime to nie je šmykľavé? Či náhodou nevieš povedať :) ďakujem
Odpovedať
@maydro nie,vsetko drzi ako ma.Smyklave to nie je,pouziva sa to okolo bazenov aby sa nesmykalo :)
Odpovedať
@maydro koberec je horsi na udrzbu a je drahsi, ale myslim ze vydrzi ovela viac ako zamkova...
Odpovedať
@ruddy963 s takýmto názorom som sa stretla 1x a veľmi ma to potešilo úprimne :) máte nejakú skúsenosť? resp. myslela som, že práve naopak, zamkova dlažba toho znesie viac...
Odpovedať
@maydro osobnu skusenost bohuzial nemam, tak isto zalezi aj na tom ako kvalitne to je urobene a aj vyssie pisu ze viac vydrzi :)
Odpovedať
mam na terase kamenny koberec a po par rokoch to chcem zhodit. Dohliadal som na postup, vsetko vahovo ako pisali...a kamene vypadavaju, daval som aj zivicu na to potom... ja osobne neodporucam a idem to menit za gresovu dlazbu... co sa tyka umyvania, nie je to az tak zle... v pohode sprchovoou hlavicou, co sa da menit tok a umyje sa to dobre.
Odpovedať
@ohen10 :( aj izolácia proti vode bola robená?
Odpovedať
vraveli, ze netreba... bral som to priamo od vyrobcu. dal som tu spodnu vrstvu, penetrask, alebo ako to nazveme (mozno to je aj proti tej vode), aj piesok... spodna voda neni problem, ale podla mna slnko a uv ziarenie. kamienky su akoby olupane. dokonca som sa rozpraval aj s jednym kamaratom, ze to robil a povedal, z eje to dobra myslienka, ale nedoriesene... detaily sa mi nechce rozoberat, ale v podstate potvrdil, ze u mna nebola chyba v postupe, ale nedokonalost produktu...
Odpovedať
Profilova fotka
@maydro vidím ako sa to správa na chodníku na verejnom priestore a nechcel by som to ani zadarmo.
Odpovedať
Článok sa načítava...
zamkova dlazba je neznicitelna
Odpovedať
hmm neviem. mne sa to paci na takych mensich plochach. ako dlazba je u mna dlazba a aj napriek tomu, ze ma nejake to negativum, tak by som sla radsej do nej ako do toho koberca
Odpovedať
Kamienkovy koberec nikdy viac. Neviem ci len my sme natrafili na "majstra" ale mojim rodicom sa to cele olupalo a zlieza to dole.. bolo to na chodniku a prijazdovej ceste. Pretieralo sa to este aj nejakou zivicou (netusim cim) ked sme to reklamovali. Kazdym zametanim to robi vacsie a vacsie flaky vypadanych kamienkov. A take to bolo krasne ked to bolo nove...
Odpovedať
@bovary náhodou nejaké foto ako to vyzerá teraz nemáš?
Odpovedať
máme ho okolo bazéna /aj to iba také pásy/. Osobne by som nenašla odvahu dat si ho na velkú terasu schody proste tak vela ako píšeš. To nikdy nevydrží takú velkú zátaž ako zámkovka. @bovary známa to isté.
Odpovedať
Profilova fotka
@maydro ani jedno, ani druhé. Zamkova prerastá naletovymi burinami (mam na terase a pôjde preč), kamenný koberec nevhodný na veľké zataze a zbytočne drahý. Polož radšej vymyvanu kamienkovu dlažbu. Sused to ma roky a je to stále veľmi pekné.
Odpovedať
@maydro
Odpovedať
@jankazb prosím mohol by si dať fotecku tej dlažby dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Prepáč, nepôjdem teraz susedom fotiť dlažbu, pozriem ti inspi na nete :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Takto to vypadá, len väčšia plocha.
Odpovedať
Vymyvana kamienkova dlazba tiez prerasta burinou. Len plocha betonu je vacsia nez pri zamkovej.
Odpovedať
Profilova fotka
@xaxaxaxa u nej sa dá dosiahnuť skoro bezsparove uloženie. A je to sakra rozdiel. ;-)
Odpovedať
@bovary to na fotke je ten kamienkovy koberec ak ano tak je to hnusne rdšej daj zamkovu,alebo tie vymyvane kocky naukladaš ale neviem ked niekde ti to bude zle vychadzať tak ako sa to reže či neprasknu,ale nemali by lebo su hrube.A nad tym kobercom sme aj my rozmyšlali,ale ked vidimaky je tak už nie.Radšej niačo ine .
Odpovedať
@jankazb maš pravdu.je to pekne a neni su ani velke fugy teda medzery da sa to pekne až ku sebe natlačiť a ked ich budeš prekladať nie rovno tak to bude bomba.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?