Dlažba, alebo zámková dlažba?

Ahojte, okolo nášho starého domčeka, ktorý postupne prerábame, máme klasické betónové chodníky s rozlohou asi 80 m2. Chodníky sa ale na niektorých miestach už vylupujú, nie je to pekné, preto zvažujeme, ako ich opraviť... Navrstviť ďalší betón? Alebo položiť vonkajšiu dlažbu? Či dať zámkovú? Prosím, poraďte, čo bude najlepšie a ako to spraviť... Ďakujem ;-)
Odpovedať
ahoj, vonkajšiu dlažbu určite nie, ak je aj nemrznúca a protišmyková aj tak sa na nej keď je mokrá šmýka a časom od betonu aj tak odletí. Z dlhodobejšieho hladiska máš lepšie zámkovu dlažbu - betonová dlažba, neskutočne množstvo farieb a tvarov. Pri dobrej realizácii- kvalitne lôžka a uloženie dlažby je perfektný výsledok zaručený . Ja som za vybúranie starého betonu. :)))
Odpovedať
@jadna vdaka za názor... ešte k tomu vybúraniu- vraveli mi, že je to zbytočné, vraj stačí na to ukladať, teda na betón, lebo podklad je pevný, takže to je zbytočná robota a peniaze... tak ako to teda je? a ceny, aspoň orientačne, prác a materiálu by si mi vedela poradiť? 8-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@jadna chodníky sú "nalepené" na dome, takže vyvýšenie asi nie je ktoviečo... hm, tak to teda pojde pekne do peniazkov, mne sa totiž najviac pozdávala pokládka exteriérovej dlažby.... :-|
Odpovedať
je to náročnejšie , ale dá sa to aj postupne (aj ja som to tak riešila.... ) niekedy tá najlacnejšia verzia nie je najlepšia, a máš to zase po 5-8 rokoch prerábať veď to by ta vyšlo drakšie ... ja som par vecí urobila až na 3x tak ako som to chcela prvý krát :-D
Odpovedať
@danik1505 @danik1505 @danik1505 ja by som dal zamkovu a z vonkajšej strany obrubnik. Ale zalezi na tom či sa to v tvojom prípade da. Navisenie nad chodník musia rátať visku dlazby plus lôžko .
Odpovedať
Profilova fotka
my to budeme robit obrubnikom a zasypeme skalami ale to su akoze chodniky kolo domu po ktorych sa aj tak nechodi
Odpovedať
Profilova fotka
daj obrubniky,beton nechajte a na beton 5cm srteny kamen 4-8mm frakcie,premiesat s cementom v miesacke a polozit zamkovu dlazbu.Na chodniky staci 4cm hruba.
Odpovedať
Existuje aj terasová dlažba hrubá 3 cm. Tú možno nalepiť na kleber (pokiaľ je dobrý starý betón). Čiže nenavýšiš oveľa výšku chodníka. Je betónová a šmýka sa menej ako zámková dlažba.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?