Vchodové dvere a zámková dlažba

Ahojte, Riesim akurat pokladku zamkovej dlazby a neviem najst nejaky navod ako spravne urobit detail pri vchodovych dverach a terasovych dverach. Na obrazku je aktualny stav vchodovych dveri. Moj plan je zatial taky ze zrezem soklovy XPS na uroven podkladoveho kamena, vysypem jemnym strkom a polozim betonovu zamkovu dlazby az testne ku dveram. Je takyto postup spravny alebo musi byt nejako riesena aj izolacia medzi dverami a dlazbou z dovodu vody alebo tepelneho mosta? Ak ano tak poprosim radu ako to urobit aby s tym nebol problem v buducnosti. Dik.
Odpovedať
@diablo2728 ak yo dobre vidim je to ytong? Ja by to nechalntak a dal tam ten kusok keramocku dlazbu. Alebo ak sa ti ch e moc s tym hrat spilil by som tu netonovu dlazbu na tenky pasik a ten na to nalepil nech to vyzera rovnako, ak das betonovu dlazbu klasicky az ku dveram od spodu bude dost tepelny most. Ale zit sa da aj s tym
Odpovedať
@sysell ytong tam nie je. Je to len zatiahnute klebrom myslim(nebol som pri tom ked to robili). Keby tam bol len tepelny most tak to by som prezil ale ide mi hlavne o to aby nebol problem s vodou. Vlhnutie stien vnutri pri dverach alebo opadavanie obkladoveho kamena. S tymto by problem nebol?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@diablo2728 zdravim ja mam rovnaky problem tak som chcel vediet ako si to nakoniec vyriesil vdaka
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
@mon_mat a ako si to doriesil ty? tiez ma caka nieco podobne
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@diablo2728 @sopeto @mon_mat nikto nic? prave to riesime aj my ale nenasli sme nikoho kto by nam poradil...predpokladam ze uz to mate spravene, tak ako ste to nakoniec vyriesili? dakujem
Odpovedať
@ariann30 Ja som podobné niečo riešil s garážovou bránou. Tiež som potreboval napojiť zámkovú dlažbu na podlahu v garáži. Myslím, že fotky povedia viac, ako popísaný text. Podlaha v garáži je na úrovni spodku tej brány. Ten sokel je v podstate základová doska a zvonka je na to XPS (vidno trochu modrého). XPS som potom zrezal 10 cm pod úroveň tej základovej dosky, zvonku som priložil dosku a ten priestor som vybetónoval. Nechcel som riskovať, že dlažba presne nad XPS-kom sa časom kvôli váhe auta pretlačí do XPS - ka na niektorom konkrétnom mieste. Potom sa už len prisypal makadam až k základom, na to sa nasypal ten jemný, lôžkový tak, aby výška dlaždíc bola na úrovni podlahy v garáži. Na druhom obrázku to vidno trochu pri pravom okraji brány, tam chýba pár kociek dlažby. U teba, keďže nepredpokladám, že by si do obývačky chodila autom, by stačílo zrezať ten ružový XPS tak X cm pod prah (X bude počet cm = hrúbka zámkovej dlažby + cca 3 cm podkladového makadamu, čiže ak má dlažba hrúbku 5 cm, tak stačí zrezať 8 cm.)
Odpovedať
@chrobak7 toto riešim teraz ja a zda sa že mi to pomohlo ale mám dve otázky 1. ukončenie podlahy v garáži mám 8cm XPS zarovno podlahou, ten zrezať dole 10cm z vonku dosku a celý ten priestor ste vyliali betonom? takže ten xps bude vidieť ale nan pôjde makadam a dlažba... nebude ten makadam zatlačť do xps? 2. aká je to dlažba?
Odpovedať
@cmelor Veď práve preto som v garáži zrezal XPS nižšie a nad neho som nalial cca 5 cm betónu, aby sa to nezatláčalo do XPS. Až potom išiel podkladový makadam a dlažba. Takže makadam nieje na XPSku, ale na betóne. Dlažba je City od firmy Premac.
Odpovedať
@chrobak7 dik.. na ten beton resp. pod si dal aj nejaku tekutu izolaciu?
Odpovedať
@cmelor Žiadnu izoláciu. Zase to netreba preháňať. Veď to je exteriér, čo by som mal izolovať. Na tom je len zámková dlažba.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 juj, tieto fotky a rady nam pomohli. tiez to budeme riesit a lamali sme si hlavu, nenasli sme nikde ziadne detaily napojenia. super, zase raz diky ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 dakujem, super, aj my mame garaz, takze aj toto presne budeme riesit...poslem vsak fotku tych dveri...pred dvere este musi ist poter a dlazdice, my tam mame take zavetrie..nechceme zaliat poter tak, aby sa spojil s vnutornym poterom..vedel by si daco poradit? zatial su dvere len na tych kolikoch
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ariann30 Tie dvere mali byť podmurované a malo to ležať na tej podmurovke, napr. z Ytongu. Nevadí, dá sa aj teraz - doplň pod dvere kusy Ytongu, ale tak, aby si nepohla nožičkami. Vlastne obložíš tie nohy Ytongom a zvyšok priestoru vypeníš. Potom môže z exteriéru urobiť dlažbu až k dverám.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 Dobre, dakujem, spravime to tak. Ano uz aj nam potom doslo ze sme si to mali sami predpripravit, ako aj na terasovych, ale sme si mysleli ze firma co zakladala dvere nam tam da nieco ine :-S omyl :-D dakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
@chrobak7 pokial ste ukladaly polystyren?Koncili ste poterom alebo vydno este na čele polystyren?Nemam ani šajnu ako to spravit.Dakujem
Odpovedať
@porsche19 V hornom príspevku som to presne popísal, ako som to urobil. XPS doska je len zvonku a je vo výške cca -18 cm od podlahy v garáži.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
@chrobak7 Ahoj, chcem sa opýtať pod tým podkladovým makadamom je co? potreboval by som niečo do garaze spraviť. vieš mi poradiť?
Odpovedať
@kenedi Na spodku je terén - teda udupaná zemina. Na to išla asi 10 cm vrstva suchého betónu (na šírku garážovej brány x cca 1 meter od steny), aby sa to tam neprepadávalo. Potom išla hodne hrubá vrstva makadamu, priebežne udupávaného. A na vrch potom ten jemný makadam a dlažba.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?