Nopovka a okapový chodnik

Ahojte! Som zvedavý na váš názor, či je potrebná dať nopovku v pripade ak okapový chodník plánujem dať hned od steny, resp. od styroduru? Pod kamienkové lozko chapem že treba, ale pod zamkovú dlažbu?
Odpovedať
Upresním, nechcem dať kamienkove ložko, ale zámkovú dlažbu hned od sokla. Treba ja v tomto prípade nopovku podla vás? A treba aj geotextiliu?
Odpovedať
Nopovku urcite
Odpovedať
Profilova fotka
@lotus69 prečo?
Odpovedať
Nebude tam vtekat voda ktora padne na chodnik
Odpovedať
@mdavid Netreba, ani ja nemám. Vyzeralo by to nepekne, keby si mal medzi soklom a zámkovou dlažbou nopovku. JA som škáru medzi soklom a chodníky zasypal škárovacou drťou 1-4 mm. @lotus69 Voda, ktorá padne na chodník stečie medzi dlažobnými kockami cez makadam, ktorý je pod kockami do pôdy.
Odpovedať
@chrobak7 ďakjem, maš to pekne spravené, podobne planujem aj ja. Tá škárovacia drť je štrk? Aká je šírka tej škáry? Ako si riešil spadovanie chodnika, kedze mas len na jednej strane obrubnik?
Odpovedať
@mdavid Tak po poriadku, veľa otázok: - Tá drť nie je štrk, ale musí to byť drvený kameň. Nie je dobrý ani štrk ani piesok - štrk sa pomaly prepadá, piesok sa vodou môže vymyť. Najlepšie sú frakcie od 1 do 4 mm. Tým, že tie hrany sú ostré, tak sa zaseknú medzi kockami a nepovolia. - Šírka škáry medzi stenou a dlažbou je od 5 do 13 mm - ako sa mi podarilo osadiť obrubník. To sa nedá úplne na mm presne. - spádovanie je smerom von. Na stenu (na sokli je styrodur) som jemne priklincoval latu, ktorou som určil výšku podsypu a druhou latou som to vyrovnal pozdĺž obrubníka. Pri stene je chodník asi o 1 cm vyšší, ako pri obrubníku. Ale v podstate to nie je až tak potrebné, lebo voda pretečie cez tie škáry skôr, než sa dostane na vedľajšiu kocku.
Odpovedať
ja som daval nopovku aj na sokel aj na spodok okapoveho chodnika, mam fobiu z iloviteho podlozia, tak som chcel poistit, aby som drzal atmosfericku vlhkost co najdalej od zakladovej skary. Mozno zbytocne ale urcite to neuskodi. http://www.modrastrecha.sk/blog/gasht...
Odpovedať
@gashtaan To je podla mna dost blbe sa ti tammoze drezat voda zamrznut vytlacat chodnik... sak nech stecie radsej dole @mdavid Spadovanei je nepodstatne, neni to jazero voda ti naprsi aj na stenu a z nej steka a steka do sprari medzi stenou spadovaniei je v podstate zbytocne, nic nepomoze neuskodi nespravi
Odpovedať
@sysell ved stecie, nopovka je na vyspadovanom terene, pod obrubnikmi je 10cm makadamu aby ich lad nepodvihol. Zatial dve zimy to prezilo bez uhony.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?