Frakcia kamena na parkovanie osobneho auta

Ahojte, potrebujeme vysypat priestor na parkovanie (vacsieho osobneho auta) kamenom, ale vsade dostavame ine info. Vo vacsine predajni hovoria, ze mame dat frakciu min. 16/32, ale uz asi na 3 miestach tvrdili, ze aj 11/22 je pre parkovanie auta uplne v poriadku. Problem je, ze ten typ, ktory potrebujeme uz vsade vo velkosti 16/32 prestali dovazat, maju len 11/22, takze vahame, co urobit. Ostatne farby nam totiz nevyhovuju a uz sme obehali vsetko na okoli. Mate s tymto prosim niekto skusenost? Isli by ste aj do frakcie 11/22 alebo min. do 16/32? Dakujem!
Odpovedať
@grateful a prečo pod celú plochu auta? stačí len na miesta kadiaľ je stopa po pneu lebo ak budeš jazdiť denne o chvíľu tam bude diera po celej trase a nižšie auto bude chytať spodok medzi koľajami
Odpovedať
@duzu potrebujeme vysypat cast predzahradky...vyslovene riesime velkost tej frakcie
Odpovedať
Poradil by prosim niekto tu frakciu? Dakujem
Odpovedať
@grateful Záleží to aj od iných faktorov, napr. tvrdosti podložia, hrúbky štrkovej vrstvy,... ale v zásade, ak použiješ len jeden typ fraxie, bude veľké riziko, že sa Ti kamene budú dlho "miesiť". A dúfam, je Ti jasné, že na tento účel treba drvený lomový kameň a nie riečny ? Ja by som použil min. 16/32 a na toto potom roztiahol tenučkú vrstvu niečoho jemného, napr. 0/8, ale len toľko, aby to vyplnilo medzery medzi kameňmi.
Odpovedať
Profilova fotka
Mame 16/32 makadam a ani sa to nepohne 🙂 ani pod dodavkami ani pod nakladakmi… 🙂 Casom na to na vrch pojde betonova platna 🙂
Odpovedať
@zipsuliak tiež som dal ten makadan a už je celý zarastený trávou, aspoň je to pevnejšie ,neprehupuje @grateful ak inú v blízkosti nemáš i to je lepšie ako nič pred tým poriadne užabovať, čudné že ju v okolí nemáš, u nás ju má i podnikateľ na všetke piesky od dunajského, mletého, nedaleko obaľovačka i viac lomov
Odpovedať
Vdaka za odpovede. My mame klasicku zamkovu dlazbu, tam mame dobry podklad, aj suchy beton atd, toto ide vyslovene len o cast predzahradky, kde nemoze ist trava, tak tam na zem chceme dat foliu proti burine a na nu kamen. Potrebujeme konkretnu farbu, aby to tam "nekricalo" a z tej maju vsade na okoli len 11/22, z nejakeho dovodu prestali vozit 16/32. Ak by sme nic ine nenasli, dame biely makadam 16/32, len farebne to tam tak dobre nebude vyzerat.
Odpovedať
Určite 16-32, lepšie sa zamkne do seba. 11-22 sme raz zobrali z núdze a za toho anciáša sa to nedalo užabovať tak, aby to držalo. Ak nemáte inú možnosť, tak radšej netriedenú frakciu 0-63, to keď sa ujazdí, tak je ako betón.
Odpovedať
@stowasser vdaka a potom tu 16/32 treba este uzabovat? Lebo aj na to su rozne nazory.
Odpovedať
Podklad treba vždy užabovať, jedine frakcia 4-8, ktorá sa dáva priamo pod dlažbu sa nežabuje, iba roztiahne do požadovanej roviny. Ak to neužabujete, tak riskujete zranenie členku, lebo ak to iba urovnáte hrablami, tak to nebude dostatočne pevné.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch

Odpoveď na príspevok od grateful:

Ahojte, potrebujeme vysypat priestor na parkovan…
@grateful súhlasím so @stowasser, netriedená 0-64, ked sa užabuje a ujazdí, tak sa už nepohne. Žiadna triedená tak nedrží. Len nie je taká pekná, ako triedená a tiež sa v nej ľahšie zakorení zelina, ako v triedenej..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?