Parkovanie v zone

Dobrý deň, chcel by som vedieť či u nás na sídlisku môžem parkovať na ceste pred domom keď cesta ma cca 5 metrov šírku? Neplatí aj tu že pri státí musí ostať 3metre široký pruh pre oba smery(6 metrov).
Odpovedať
Dobrý deň. Tá značka hovorí len to, že v zóne je obmedzená maximálna rýchlosť na 40 km/h a je tam zákaz státia nákladných vozidiel, traktorov a autobusov. Takže pokial máte cestu širokú 5 metrov a Vy tam budete parkovať, tak kludne Vám policajti môžu dať pokutu, koli tomu že nemate 3 metre priestoru pre každý jazdný pruh. Ale ako sa hovorí, keď nie je žalobcu nie je ani sudcu. Akurát vidím z okna sused oproti v rodinom dome na ceste širokej 5 metrov zaparkované malý osobák, SUV a nejaká malá dodávka, vsetko jeho. Druhý sused oproti tak isto nejaké osobné auto a velká dodávka. Ďalej po ulici odparkované ďalšie autá. A stoja čiastočne na chodníku. Ten chodník má šírku tak meter, tak už len za to by mohli schytať. Za tých x rokov čo tu bývam som tu, ale nevidel rozdávať policajtov pokuty za parkovanie.
Odpovedať
Profilova fotka
@dalt mozes parkovat, pokial to nejakemu neprajnikovi nebude prekazat. Vacsinou policajti davaju pokuty, ked to nejaky obcas nahlasi.
Odpovedať
tak vies ako to je, stazuje sa len ten kto tam nemusi parkovat :) u nas v bratislave sa je schopna babicka stazovat, ze sa tak nesmie / tam nesmie parkovat a pritom ju dedusko ukludnuje nech cusi lebo sak ...vlastne oni to auto tiez musi zaparkovat, ale to babku netrapi, ona sa len vezie :D
Odpovedať
Profilova fotka
asi tak nejak, parkovat tam mzes, pokial nenatrafis na nejakeho neprajnika, ktorych je vsak v tejto dobe coraz viac
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?