Dlažba na terasu - na úroveň okna alebo so schodom?

Dobrý deň. Potreboval by som poradiť, prípadne Vaše skúsenosti. Mám rozrobenú terasu a neviem či mám dať dlažbu v úrovni spodného okraja fran. okien ako je na obr. č.1 alebo, urobiť schodík a potom dlažbu ako je na obr. č. 2. Obrázky sú z netu. Ďakujem za reakcie.
Odpovedať
@later každý asi podľa svojho uváženia alebo možností, ja mám ako na obr.1, ale neprší mi tam.
Odpovedať
tiez mam vid obr1.,schod mi tam pride zbytocny stale tam je ram dveri
Odpovedať
Profilova fotka
za mna cislo 1
Odpovedať
Profilova fotka
naviac ten schod nezodpovedá predpisom a je nebezpečný. S tým druhým obrázkom by som sa nechválil, ten, kto to robil robí hanbu stavbárine. remeselne to vyzerá dobre,ale aj tak to nemôže remeselník takto urobiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@later 1
Odpovedať
@later Ja som tiež za variantu č. 1, mám to tiež tak (foto je z našej terasy). @jan45 Ani ja by som si druhú možnosť nedal, ale až tak by som to nezatracoval. Myslím, že ste zbytočne a až prehnane kritický. Podľa mňa je to varianta parapetu z kameňa a nie schod. A neviem v čom je nebezpečný. A akým predpisom nezodpovedá - prosím konkretizovať, keď už kritizujete.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 píšem o obrázku, tiež som si to všimol až pri celkovom pohľade, schody z terasy sú každý inej výšky, schodík pri okne je úzky, hrozí podvrtnutie., Váš detail je pekný, ale drevo tam dlho nevydrží. Ale riešenie neviem, len také, že nie som prívrženec takých okien.
Odpovedať
@jan45 Tam nie je drevo, to je dlažba. A okno je hliník. Neviem, akých okien nie ste prívrženec. A späť k tomu obrázku - nevidím, že by schody boli všetky iné. Áno, prvý je inej výšky, ale to asi vyplýva z toho, že tá dlažba je na šikmine. Podľa mňa na pravej strane je rovnako vysoký, ako druhý a tretí schod, ktoré mi prídu rovnako vysoké. A to, že schod pri okne je úzky je subjektívny názor. Neviem, prečo máte potrebu tak zhadzovať cudziu prácu, citujem " ten, kto to robil robí hanbu stavbárine. remeselne to vyzerá dobre,ale aj tak to nemôže remeselník takto urobiť." A ako to mal urobiť?? Povedali by ste to aj do očí tomu remeselníkovi, ktorý to robil? Koľko schodov a terás ste vy obložili, že si dovolíte takto zhadzovať niekoho prácu. Naopak si myslím, že tá terasa je pekne položená - vyzerá pekne vodorovne.
Odpovedať
Profilova fotka
Nedaval by som tam ten schodik, zbytocne sa o to budu ludia zakopavat ked pojdu dnu a tak isto sa moze stat uraz ked pojdu dnu, hlavne deti ked sa nahanaju...Zbytocna komplikacia podla mna...
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 za 50 rokov som robil a dozoroval dosť a hovorím to tiež priamo, ten prvý schod je úplne zle, a parapetný schod mal byť na šírku chodidla alebo žiadny, nezhadzujem, komentujem. K Vášmu: takže to vydrží.. Nie som prívrženec veľkých okien po zem, nemajú žiadny účel ani logiku pri navrhovaní, je to módny výstrelok. Uplatňovať ich s výhľadom na susedov plot ?
Odpovedať
ahojte, riešime tiež terasu, chceme drevnú, čo navrhujete - máme asi dvere ako na obrázku č.1, takže pod úroveň, aby tam nepršalo. Prípadne iný návrh. Ďakujem za radu.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak smiem poradit, tak bez schodika, isto by ste nan po case nadavali
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ja som velmi chcela bez schodika, avsak predsa sme ho tam dali, kedze na druhej strane by bola terasa dost vysoko a tam by bol velky schod. Inak ak sa da, tak isto bez...
Odpovedať
Profilova fotka
@darinna1 je to individuálne, v Senci by som to poradil, tam 15 cm snehu napadne 2x do roka, ale to isté v Poprade už neplatí. Zamrznutý sneh vytvorí bariéru, slnko zohreje rám , zdvihne hladinu a každá drobná skulinka vytvorí kalužu v miestnosti.
Odpovedať
@jan45 Len by som doplnil, že uvedené neplatí pre drevené terasy a ich napodobeniny, kde voda má kde odtiecť pri topení.
Odpovedať
@gerbera53 akože čo navrhujeme? pri čom? akú máte dať podlahu, či tiež či máte dať schod alebo nie?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?