Dlazba k bazenu na malu plochu

Dobry den, viete mi prosim poradit? Mam vykopanu jamu, kde bude osadeny bazen. Okolo bazena by som chcel podlahu spravit. Aky typ tam dat a aky je postup? Samozrejme co najmenej financne narocne. Ak by som chcel obycajnu dlazku, ako spravit podklad nato? Ta hlina co tam je okolo vykopu je tvrda a ulezana. Pripadne ak by som chcel WPC dosky tak ako ich polozit na hlinu? Dakujem za rady.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od arp89:

Dobry den, viete mi prosim poradit? Mam vykopanu …
@arp89 najskôr urob bazén, potom budeš riešiť plochu okolo. Do hliny nemôžeš dať hranoly na WPC, ked už, tak aspoň do suchého štrkového lôžka. Ja by som vybetonoval pás okolo bazéna a buď tam natiahol kamenný živicový koberec, alebo tam dal nejakú nešmykľavú dlažbu.
Odpovedať
My sme dali dlažbu, ale tak poviem, že toho ľutujem teraz po čase. V budúcnosti isto chceme meniť za WPC.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od katmet:

My sme dali dlažbu, ale tak poviem, že toho ľutuj…
@katmet Z akého dôvodu? My máme už vybratú dlažbu, ale tak som ochotný to ešte zvážiť...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@arp89 najskôr urob bazén, potom budeš riešiť plo…
@zicher ahoj, ak by som chcel dlazbu tak ako spravit podklad pod dlazbu? 2.) Ak wpc tk vyvrtat dieru, zabetonovat stlpik a nato pokladat?
Odpovedať

@zicher ahoj, ak by som chcel dlazbu tak ako spra…
@arp89 ak chceš dlažbu, tak potrebuješ beton, t.j. vysypať drenážnu ryhu štrkom a naliať beton, ideálne s výstužou a na to lepiť dlažbu. Ak chceš WPC, tak možností je viacero. Môžeš hranoly postaviť na betonové podpery, ale môžeš rošt len tak uložiť do kamennného lôžka, vysypať do roviny a naň skrutkovať dosky. Môžeš použiť originál montážny rošt k WPC, ale môžeš položiť svoje hranoly, nie z makkého dreva, ideálne dub, agát, tie v kamennom násype vydržia desiatky rokov. Makké drevo menej. Ale napríklad môžeš použiť veľké dlažobné kocky z vymývaného betonu uložené rovno na hline, ako zatrávňovacie šlapáky.. Sú to jednoduché veci, nepotrebuješ byť neurochirurg, aby si našiel alternatívu, ktorá bude tebe vyhovovať.
Odpovedať

@arp89 cele zle, ak nemáš prachy, tak si nemal ani tu ju kopat, lebo nebudes mat na prevadzkove naklady... Spytaj sa realizacnej firmy ako postupovat, ked chces osadzat bazen do blata!
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@arp89 cele zle, ak nemáš prachy, tak si nemal an…
@rkorba jasne ze nejde do blata, pojde betonova platna 20cm s kari sietou, takze tak. Pytam sa na podlahu co a ako, nie na bazen. Ide mi o to, ze mam tam hlinu okolo bazena a ci je lepsie dat wpc alebo dlazbu, aby bolo co najmenej roboty a bolo to dobre spravene, neviem ako sa postupuje tak sa laicky pytam na moznosti. Dakujem
Odpovedať

@rkorba jasne ze nejde do blata, pojde betonova p…
@arp89 ok tak potom este musis vyriesit vysky nad bazenom aby si to mal v "nule" a to je dalsi parameter ako to doladit s realizacnou firmou. Idealny nesmyklavy povrch maju 2cm dlazby a tou cestou by som sa vybral ziadne drevo a ine starosti.
Odpovedať

@rkorba jasne ze nejde do blata, pojde betonova p…
@arp89 najlacnejšie a najrýchlejšie riešenie je poukladať dlažobné betonové kocky z vymývaného drobného kameňa uložené do tenkej štrkovej vrstvy priamo do udusanej hliny. Za pár euríčok veľa muziky.
Odpovedať
Profilova fotka

@arp89 Ja by som hlinu odkopal aspon 10cm a bazen osadul aby sedel s murikom co tam mas plus hrubka dlazby ci dosiek. Ved bazen budes betonovat a ten kubik navyse uz das a mas pokoj. Na beton mozes davat hocico co len chces.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

@arp89 Ja by som hlinu odkopal aspon 10cm a baze…
@wolodymyr akurát to bude horúce na bosé nohy, to je tak na verejné kúpaliská kde je to stále mokré, aj tam používam šlapky a to tam bývajú rôzne povrchy, brodítka a všade i zábrana pre stabilitu, doma ak sa používa filtrácia -čerpadlo treba ochranu aby sa nemohla dostať elektrina do vody, pri vstupe na zem problém
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od duzu:

@wolodymyr akurát to bude horúce na bosé nohy, to…
@duzu ja mam okolo bazenu dlazbu oz Leier London a je to taka posypana cca 3mm kamienkovou drtou a zvrchu zbrusena do roviny. Nesmyka sa a nepali. K elektrike sa nevyjadrujem na to su iny machri.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?