Ako odvodnit zamkovu dlazbu na betone

Otazka za milion, ako odvodnit vyspadovanu zamkovu dlazbu, ktora je zhotovena na betone a strku? Voda prejde sparami medzi dlazbou cez makadam az na beton, po ktorom steka v spade az pride na koniec a tam sa bude hromadit az kym "nevykypi". Ak je na konci dlazby umietneny zlab, ten odchyti az kypiacu vodu ktora vide nad uroven zamkovej dlazby, co sa mi nezda ako dobre riesenie. Ma niekto napady?
Odpovedať
Profilova fotka
Podlozit zlab a dat nejake sitko aby sa medzera nezaniesla.
Odpovedať
@krychla JA mám pod zámkovou dlažbou betónovú platňu zo suchého betónu a pred podsypaním makadamu som do platne narobil diery vrtákom cca 20 mm. Pre istotu. Ale voda si cestu nájde, aj keby tam tie diery neboli. Nemáš predsa ten podklad urobený ako bazén. Pod žľabom ti voda pretečie, nemusíš sa báť. Ale ak chceš, urob tam pár dier, ako ja. Ale ja mám ten podklad rovný, nie vyspádovaný.
Odpovedať
@wolodymyr Aby voda podtiekla pod zlabom dalej? Nedokreslil som to dalej, ale za zlabom je beton a asfalt, takze tam voda dalej nepotecie. @chrobak7 bohuzial, tym ze po stranach su domy a na konci je chodnik, tak to bazen bude. Bol by som nerad keby tam stala voda, zvlast ked mopova folia nebude pretrcat nad uroven zamkovky, tj asi by sa voda dostavala za nu na mury
Odpovedať
Profilova fotka
Už je to hotové, alebo ideš realizovať? Otázka je koľko vody pretečie vrchom a koľko vsiakne? Napadlo ma spraviť tam nejakú malú nádrž a tom osadiť čerpadlo. (zo začiatku možno len sledovať či sa nádrž plní, alebo nie). Ďalšia možnosť drenážna trubka vyvedené niekde mimo.
Odpovedať
Profilova fotka
@krychla nepozname tvoju situaciu tazko poradit. Ked to este nemas hotove daj pod zlaby dtcka vysypane kamenivom a zlaby navrtaj. Inak kam je v plane to vies zo zlabu??? Mozbo by stacili dierky zboku v urcitej vyske aby aj zlab bol funkcny a voda spopod dlazvy vtekala.
Odpovedať
@wyrky este sa to len ide realizovat, takze vobec netusim ako by to tam vyzeralo v reali s vodou a ci vobec su moje obavy opodstatnene. Preto sa pytam. @wolodymyr pod betonom pojde rura od dazdovych zvodov, zlab by sme napojili na nu. Moja hlavna otazka mozno teda znie, ci vobec ma zlab na urovni zamkovky zmysel.
Odpovedať
Profilova fotka
@krychla Tak sprav vlastný hlboký žlab ktorý bude braž aj hornú aj spodnú vodu. Perferovaný nerezový plech/perforovaná trubka/predierovaný betón a hor sa do toho. Poprípade spraviť len po odode kvalitnú drenáž a tú vyspádovať do odtoku.
Odpovedať
@krychla kde ti stojí teraz voda na tom betone? Kam steká? Tak tam urob drenážny odtok, rigol, alebo zberné potrubie do odpadu. Zábranu urob z nerezového sita, alebo perforovaného nerezového plechu. Medzi makadamom voda pretečie rovnako, ako teraz po betone, len to potrvá trošku dlhšie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?