Rozbite kusy betonu pod zamkovu dlazbu

Dobry den prajem vsetkym, planujem rekonstrukciu stareho dvoru a okolia domu, kde mam rozne stare betony a chodiky, roznych hrubok(cca 15cm) ,vysok, kvality a veku (20-50 rocne). Je toho vyse 110m2, bude to iba pochodzne (ziadne auto). Betony planujem rozbit, vyviezt,pripadne odstranit aj cast zeminy a dalej naviezt drveny kamen 8/16,potom 4/8 a dlazbu.. Ukladat dlazbu na povodne betony z dovodu vysky nemozem. Avsak zacinam rozmyslat, ze by som tie betony rozbil na nejake cca 20x20 cm kusy, odstranil nabok, dal prec 5-10cm zeminy a nasledne dal ten rozbity beton naspat, rovnomerne podla pozadovanej vysky. dorovnal(dosypal) s frakciou 8/16, nasledne zhutnil. na to potom 4/8 a dlazba. Usetrim na odvoze betonov na skladky a nasledne aj na kamenive. Robil uz niekto takuto skladbu pod dlazbu? myslite,ze by to mohlo vyhovovat ? Dakujem za nazory.
Odpovedať
Ahopj, ja som opravoval staré soc. betónové chodníky presne z toho istého dôvodu - výška. Držali pevne, dokonca bolo v nich aj železo. Nerozbíjal som ich celé, ale do 1/2, navrch som dal klasicky kamenivo a dlažbu. Zvyšok betónov som vysypal ako základ pod obrubníky. Neviem či sa ti bude dať betón tvrdý ako kameň rozbiť na tak veľké bloky, u mňa to boli menšie šutre.
Odpovedať
predpokladam,ze cim mensie sa mi to podari rozbit, tym asi lepsie. hrubsie ako 20cm nebudu, to uz mam preverene
Odpovedať
@ponkal Ja mám pod zámkovou dlažbou, pred garážou skoro všetko betónové, čo zostalo - napr. rozbité DT-čka, zvyšky z betónových plotových dielcov, rozbité obrubníky. Na tom je makadam, cca 20 cm vrstva frakcia 0-64 a dobre užabované.
Odpovedať
Aj my sme rozbili stary beton a dali ho pod dlazbu..a narezali sme aj tzv.šľapáky a vytvorili z nich chodniky v travniku.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Zdravim, mám otázku keď ste porozbijali staré betóny na kúsky a dali pod Zámkovu dlážku nevlhnu vám steny pri dome?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?