Rezny kotuc na betonovu dlazbu

Vedel by mi niekto poradit konkretnu znacku rezneho kotuca na betonovu dlazbu? Rezem rucne s uhlovou bruskou za sucha, avsak kazdy kotuc, ktory som doteraz kupil mi vydrzal mozno 10 dlazobnych kociek, potom to uz islo tazko a bol na vyhodenie... Bojim sa kupit kotuc za 60€ aby som nedopadol stylom, ze mi nareze kociek 12st a ostanem na tom istom ako s kotucom za 20€... Vedeli by ste mi poradit, konkretnu znacku a typ s ktorou mate dobru skusenost?
Odpovedať
@chumo kup si kotuc na zulu a ten ti vydrzi velmi dlho.kupuj profi a nie hobi.
Odpovedať
@chumo ake mas kocky? neskusil by si lamak? Kotuce som mal cinu, sembo, potom neviem co a vsetky v pohode. 170mm som zodral az na plech spravil som vsetko v dome a to uz bol par rokov stary, 230mm nebol novy porezal som mozno 10m betonovych 7cm dlazdic a nejake tie DTcka, plotove a pod. a zatial je uplne v pohode. tazke to co si kyupil budu dake hnoje.
Odpovedať
Kupoval som ich bezne v stavebninach a v zeleziarstvach... Spravil som si svojpomocne uz nejakych 20m rezu dlazby 6cm a zrusil som ich 5-6KS... Ked to zratam iba za kotuce som uz vyvalil nejakych 100€ a to ma caka este raz tolko metrov napilit, preto sa pytam, ktoru konkretnu znacku mam kupit... Tie dva posledne stali 25-30€ kus a boli profi... Vydrzali iba o kusok lepsie ako tie lacne sracky predtym... Tak ja neviem kde je chyba... Dlazba betonova Invest 6cm, plus obrubniky atd... Lamak kupovat neviem ci sa oplati, ked si urobim dvor a skoncil som.,..
Odpovedať
@chumo chyba je v tebe, lebo kupujes koko..tiny. V stavebninach nekupis dobry kotuc.
Odpovedať
Do motorovej Stihl-ky som kúpil 300-vku kotúč na kameň za 8 €... Nie diamantový, obyčajný, ako na oceľ... a reže a reže a reže a reže... :-)
Odpovedať
Tak to ste mi teda vsetci pomohli... Silna vdaka... Keby tu nenapisal nikto vobec nic, bol by som presne na tom istom... Na otazku :" Aky kotuc mam kupit, aby nieco vydrzal." Som dostal odpovede: Si pako... Nekupuj sracky! Nekupuj v stavebninach. Kupuj profi a nie hobby. Kup kotuc za osem eur, ten reze a reze a reze. Tak este raz dakujem... Pre niekoho, kto mi chce naozaj poradit prosim odpovedat na citujem otazku z prveho prispevku: "Vedeli by ste mi poradit, konkretnu znacku a typ s ktorou mate dobru skusenost? "
Odpovedať
Profilova fotka
Kotúčov je trhu desiatky názvov s rôznymi menami aj mne sa to pletie. . Kvalitné značky v rýchlosti čo ma napadne Cidemat, Rubi , Makita, napr tento na amatérske účely úplne stačí http://www.profinaradie.sk/hq-tools/p... farma trieda kvality začína cenovo niekde okolo 60€ za 230 mm kotúč ,115 sa dajú kúpiť od 25€ .V AT za tú cenu kúpite profi materiál.
Odpovedať
@chumo Tak chumo ja Ti teraz napíšem čo používam ja. Má to názov ECONOMY VRCPRO MPA Hannover 125mm JUMBO diamantový kotúč...a je na obklad, dlažba,mramor, terrazzo... Je na suché rezanie ako aj mokré.. Ja som s ním rezal v byte betón nasucho a nemal som s ním problém. Rezal veľmi dobre a som s ním spokojný...Stál až 3.35E...Presne ako čítaš..Rezal som s ním asi ak spočítam metre drážok v byte tak je to 40m...poctivý 40ročný betón...Ak chceš pošlem foto ako vyzerá po tomto výkone...Nevidím známky veľkého zaťaženia...Rohová brúska z Lídla s výkonom 1200W+tento kotúč ktorý som menoval...Spokojnosť nadovšetko... ;-) Neviem či som Ti poradil alebo nie, ale dúfam že som Ti pomohol... :-)
Odpovedať
Takže ten kotúč je Dewalt a je iba 230, ten väčší som už zodral...
Odpovedať
@chumo dnes chod do trencina na vystavu kamenar a tam si kupis velmi kvalitny kotuc, ktory ti vydrzi vela. Neviem ci chces 230ku, alebo iny rozmer.urcite nekupuj nejaku posranu makitu, ten ti vydrzi hovno a je drahy. Ked chces objednaj si na diasegment. Neviem odkial si. Najkvalitnejsie dia kotuce su belgicke, ale tie su drahe, potom korea ma super a vyborne su cinske a to myslim vazne. Len musis vediet aky presne kupit ci tvrdy, alebo makky...pouzivam profi dia kazdy den tak viem o com pisem. Kumne chodi predajca kazde dva tyzdne a ponuka profi kotuce co bezne v obchode nekupis.
Odpovedať
@dedo758 Cez vikend som bol pobehat po obchodoch a kupil som Dewalt cenovo okolo 50€ 230mm... Uvidime... Dakujem vsetkym...
Odpovedať
@chumo na tazke rezania do panelu som si poziciaval profi karbinu z pozicovne, ktora mala kotuc Würth, robilo sa s tym dobre a vydrzalo to fakt dost. Co sa tak pozeram, tak rozptyl ceny za diamantovy kotuc 230mm je dost velky, od 10€ do 400€. http://www.heureka.sk/?h%5Bfraze%5D=d...
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?