Mutna voda vo virivke

Profilova fotka
Dobry den, 3tyzdne mame napustenu virivku vodou z vodovodu a bola krasna cista. Pouzivam chlorovu chemiu (tablety 5v1), ph je v norme. Po podani vlockovaca a prejasnovaca sa mi voda zakalila a je mutna. Viete mi niekto poradit preco alebo ako to odstranit? vymenila som aj kartusovy filter a filtrujem cely den.Dakujem velmi pekne za pomoc
Odpovedať
Profilova fotka
este by som rada dodala ze som tam dala vlockovac a prejasnovac a mam pocit ze praveze po pridani tohto ostala takato mutna,dovtedy bola v pohode,je to mozne?
Odpovedať
Profilova fotka
pozri tento moj clanok https://www.modrastrecha.sk/blog/siss... da sa aplikovat aj na virivku s tym, ze vo virivke je spravidla vyssia teplota ako v bazene, atk treba castejsie kontolovat a davkovat aj dezinfekciu vody. Ak sa mutnej vody nezbavis tromi vlockovacimi a filtrovacimi cyklami, radsej vodu vymen.
Odpovedať
Profilova fotka
ak sa predavkuje vlockovac, tak ano, voda moze ostat mutna
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od de_de:

Dobry den, 3tyzdne mame napustenu virivku vodou z…
@de_de podľa mňa je problém s tvrdosťou vody. vyzrážal sa vo vode vápnik a chlor.. najskôr treba začať stabilizátorom tvrdosti vody- zmäkčovačom, potom nastaviť PH, posledné je zachlórovanie. opačný postup nefunguje. skús tam pridať ten stabilizátor, ale či sa kal vyvločkuje, to netuším.. v každom prípade kartušová filtrácia nie je nič moc, ale toto nie je chyba filtra, ale tvrdej vody.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od zicher:

@de_de podľa mňa je problém s tvrdosťou vody. vyz…
@zicher ak je voda tvrda, tak pridanim extra davky chlor alebo kyslika sa tvrdost vody znizi. Ale je pravda, ze ako prve treba upravit tvrdost vody ako pises. Ja som mala problem, ze mi pH lietalo behom upravy vody a potom som zistila, ze voda je casom velmi makka. Tak som musela kupit pripravom alkalita plus. Ako prve treba upravit alkalitu. Potom treba upravit pH. A az potom pridat dezinfekciu. Ja uz testujem alkalitu 3x tyzdenne, vzdy ide ako prvy tento test. Upravim ak treba. Potom upravim pH. Az potom beriem vzorku na kyslik a upravujem ten.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od sissik:

pozri tento moj clanok https://www.modrastrecha.…
@sissik dakujem krasnee,ano citala som vase prispevky aj v inych diskusiach...ten vlockovac sa bojim uz viac pridavat (davala som ho len 1x) lebo mam pocit ze prave on mi to pokazil🙈
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od zicher:

@de_de podľa mňa je problém s tvrdosťou vody. vyz…
@zicher anoo stabilizator tvrdosti som davala na zaciatku ako sme napustili virivku...3tyzdne bola krasna a zrazu zo dna na den toto😔
Odpovedať
Profilova fotka

@zicher ak je voda tvrda, tak pridanim extra davk…
@sissik bola som si kupit alkalita plus,to ma nikdy nenapadlo ze okrem ph aj toto treba riesit...dakujem🙏🏻myslite ze tu vodu este nejako zachranim? nie je to velky objem ale popravde moc sa mi to nechce vypustat a napustat 🙈
Odpovedať
Profilova fotka
a s takouto naplnou miesto kartuse niekto nemate nahodou skusenost?
Odpovedať
Profilova fotka

@sissik bola som si kupit alkalita plus,to ma nik…
@de_de ja by som dala radsej cistu vodu ako nasypat tam plno dalsej chemie. Na alkalitu som si kupila tester v mountfielde https://www.mountfield.sk/pruzkovy-te...
Odpovedať
Profilova fotka
s tou inou filtraciou namiesto kartuse nemam skusenost. Ale ked mi takto raz zmutnela voda, kartusa bola normalne od slizu. Tak som zacala robit to, ze mam nahradne kartuse, po tyzdni vymenim, vykupem ju v oxi tabletkach (lebo pouzivam kyslikovu chemiu), vysusim a po tyzdni ju pouzijem znovu. A po 2 pouzitiach tu kartusu vyhodim uplne
Odpovedať
Profilova fotka

s tou inou filtraciou namiesto kartuse nemam skus…
@sissik ano kartusu menim aj ja kazde 2tyzdne a po kazdom kupani ju aj cistim. To je to ze voda je mutna ale sliz ani nic nikde nie je ani vo virivke ani v kartusi,preto ma napadlo ci som to len neprehnala s tym vlockovacom...ph bolo tiez skor nizsie,vysoke sme nemali nikdy ani po kupani paradoxne kedy viem ze zvykne stupat
Odpovedať
Profilova fotka

@sissik ano kartusu menim aj ja kazde 2tyzdne a p…
@de_de bolo potrebne davat ten vlockovac? On sa ma pouzit, ked je voda mutna alebo ma riasy, ktore sa zabiju dezinfekciou. Pokial je voda cista, netreba davat vlockovat. Mozno trochu prejasnovaca, ale kym je cista, tak vlockovac je zbytocny. Ak je aj pokupani pH nizke, tak to je jasne - nizka alkalita
Odpovedať
Profilova fotka

@de_de bolo potrebne davat ten vlockovac? On sa m…
@sissik ano idem riesit tu alkalitu vdaka vam 🙏🏻 uz mam zakupene alkalitu plus...lebo teda myslela som len ze pri vysokom ph moze zmutniet voda,ze ak je nizsie nevadi, ale ocividne vadi🙈mame virivku prvy rok tak sa musime do toho dostat
Odpovedať

@sissik ano idem riesit tu alkalitu vdaka vam 🙏🏻 …
@de_de Ak máte veľmi tvrdú vodu, tak je potrebné najprv ynížiť tvrdosť vodz prídavkom kyseliny. Neviem aká je veľká vírivka, ale skús naliať 1 liter kyseliny chlorovodíkovej (zakúpenej v drogérii) na voacero miest vovírivke. Po 30 minútach spustiť filtráciu, nechať bežať minimálne 12 hodín.
Odpovedať

@sissik ano idem riesit tu alkalitu vdaka vam 🙏🏻 …
@de_de je to cca 1 kubík vody. Vyzerá to tak, že je tam moc niečoho. Ja mám 30 kubikovy bazen a pred mesiacom som dal studnovu vodu, chlór šok a teraz už dávam len tablety 5v1. Filtrujem a mám aj UV lampu a voda je krásna ako prvý deň.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od roberto1923:

@de_de Ak máte veľmi tvrdú vodu, tak je potrebné …
@roberto1923 ano vodu mame tvrdu,preto som aj hned pri napusteni dala stabilizator tvrdosti uz...3tyzdne bol pokoj voda ako kristal,stacilo mi iba ph pozerat a davat tablety 5v1...a potom ma napadlo ze dam pre istotu prejasnovac a vlockovac🙈a odvtedy mam toto🤣
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od ronnan78:

@de_de je to cca 1 kubík vody. Vyzerá to tak, že …
@ronnan78 anoo chapem, a kolko stupnovu vodu mate v bazene? lebo tak ja vo virivke zohrievam na 33-35 a o teplu vodu je tazsia starostlivost ako o studenu🙈
Odpovedať
Profilova fotka
Posledné roky používame bezchlorovu chémiu do vírivky. Nič lepšie som do teraz nemala. Vodu zohrievame na 38st.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od jankazb:

Posledné roky používame bezchlorovu chémiu do vír…
@jankazb vazne to funguje aj na nafukovacie virivky?🙏🏻 ja som myslela ze chlor bude lepsi a ucinejssi ale rada skusim nieco co funguje lepsie..Mozem vas poprosit o viac info ?dakujem
Odpovedať

@roberto1923 ano vodu mame tvrdu,preto som aj hne…
@de_de ja som akurat hladal nieco o vlockovaci a nasiel som aj toto: "Pri použití VLOČKOVAČA ale buďte opatrný s jeho množstvom. Ak dávkovanie preženiete, môže sa stať, že vločkovač začne vločkovať sám seba a voda sa na bielo zakalí ešte viac. V takom prípade paradoxne pomôže znečistiť vodu napríklad jemným prachom, na ktorý sa vločkovač naviaže. Vzniknutú usadeninu potom vysajte vysávačom z dna bazéna." https://www.hecht.sk/Tema/voda-a-zavl... Ci to nebude tvoj pripad...
Odpovedať
Profilova fotka

@jankazb vazne to funguje aj na nafukovacie viriv…
@de_de vyskúšala som všeličo, toto je za mňa top. Kľudne sa pýtajte.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od jankazb:

@de_de vyskúšala som všeličo, toto je za mňa top.…
@jankazb dakujem🙏🏻mate nafukovaciu virivku? postup je taky isty ako pri chlorovej dezinfekcii alebo aky? napusti sa voda,zmeria sa ph a potom sa davaju uz iba tieto 2pripravky? nic viac?ziadne tablety s kyslikom potom ?
Odpovedať
Profilova fotka

@jankazb dakujem🙏🏻mate nafukovaciu virivku? postu…
@de_de smelo do kyslikovej chemie, ja ju pouzivam do nafukovacej virivky. Presne tu, ktoru ma aj jankazb. Dostala som sa ku nej tu na streche. Predtym som mala kyslikovu z mountfieldu, ale tato je lacnejsia. Zlozenie maju v podstate rovnake aj mountfield aj vodnar ;-)
Odpovedať
Profilova fotka

@de_de smelo do kyslikovej chemie, ja ju pouzivam…
@sissik ano zvazujem vymenu,chloru mam uz dost a ocividne to nefunguje az tak alebo neviem...a pri kyslikovej sa pouzivaju iba tie 2 vyrobky od vodnara?nic viac? (samozrejme okrem ph-+)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?