Odpoveď na príspevok od mia091:
Dobrý deň, čo by ste navrhli dať pod bazén z pevn… @mia091 ja som používal na to original určenú takú hrubú filcovú čiernu geotextíliu. Nič neplesnivelo, voda cez to preletela do podkladu.. Bola drahšia ako celý bazén, ale vydržala mi 10 rokov... A ešte by mi slúžila, keby som neprešiel na iný typ kúpania..Odpoveď na príspevok od mia091:
Dobrý deň, čo by ste navrhli dať pod bazén z pevn… @mia091 prvý rok som mal bazén len na hrubej geotextílii. Zle sa okolo toho kosila tráva, bál som sa že sa dno prederaví od kamienkov. Na druhú sezónu som terén lepšie urovnal, zhutnil, geotextíliu som dal naspäť a na to som položil štvorce z drvenej gumy. Nie je to najlacnejšie, ale je to príjemné na chôdzu v bazéne, prepustí to vodu, nikde žiadne blato atď. Jedinou nevýhodou je, že sa tá guma na slnku riadne rozpáli.Odpoveď na príspevok od mia091:
Dobrý deň, čo by ste navrhli dať pod bazén z pevn… @mia091 nieco ako gumova dlazba by bolo dobre. to ti plesniviet nebude a bude to tu vodu pekne odvadzat.Odpoveď na príspevok od jancco:
švagrovci si takúto gumovú dlažbu dávali. rozmery… @jancco ved to je podobne ako tie koberce co s davaju na detske ihriska. A to neviem ci by som dala prave pod bazen..Odpoveď na príspevok od sissik:
my sme mali bazen na kamennej terase, ktora mala … @sissik to je celkom fajn spôsob a nevyzerá to byť ani ako drahá investícia 🙂 Polystyrén ste dávali nejaký klasický alebo ten styrodur? A akú hrúbku?Odpoveď na príspevok od mia091:
Dobrý deň, čo by ste navrhli dať pod bazén z pevn… @mia091 Ahoj, mrkni moj album. Daval som podsyp cca 5cm strku, co sa dava pod dlazbu a na to 3cm XPS polystzren (styrodur). Dobre sa deckam po tom beha, ked vyjdu z bazena. Nevyhoda, zazrata blatova spina uz miestami ani nejde vycistit wapkou. Druha vec je, ze bazen sa ti urcitymi konstrukcnymi nosnymi prvkami zaryje do XPSka, ale nie je to nic dramaticke.Odpoveď na príspevok od tomfeh:
@sissik to je celkom fajn spôsob a nevyzerá to by… @tomfeh polystyren sme dali klasicky. Koli spadu terasy sme kupovali rozne hrubky, aby sme dali dno bazena do vodovahy. Tak sme to vselijak kombinovali a prekladali. Na najvyssom bode terasy asi 2 cm a pri spodnom okraji bazena to vyslo aj na 5cm. Skladali sme to z 1cm hrubych dosiek.Odpoveď na príspevok od mia091:
Dobrý deň, čo by ste navrhli dať pod bazén z pevn… @mia091 Hlavné je, dať podobný bazén blízko domu. Kolega mal asi 4 - 5 m od domu, bazén mu "strelil" a zhruba 8 m3 vody prerazilo okná na suteréne a vytopilo mu to celé podlažie... V niektorých izbách mal skoro 10 cm vody... a akciu: Bazén v dome. 😁🤣Odpoveď na príspevok od emiliee:
@jancco ved to je podobne ako tie koberce co s da… @emiliee Prečo nie?Odpoveď na príspevok od mia091:
Takto sme to mali minulý rok ale už máme pekné tr… @mia091 My mame takyto bazen 732x366, prvy rok sme mali pod tym kamen (podlozie 8-16 a na to zhutnenu lomovu 0-4), okolo umelu travu, po roku bola konstrukcia nakrivo, zaborena v tom kameni, tak nakoniec to skoncilo tak, ze sme dali zamkovu dlazbu a mame pokoj.