Co dat pod ramovy nadzemny bazen?

Dobry den Chcel by som zakupit ramovy nadzemny bazen https://www.bazenyshop.sk/bazeny-best... a umiestnit ho vedla domu na zamkovu dlazbu ktora je mierne ale len fakt mierne vyspadovana kvoli odtoku dazdovej vode. Bude to problem nakolko v texte sa pise ze podlozie musi byt totalna rovina. Odhadom od oka je tam rozdiel 5-7 cm na 5 metrov. Taktiez co kupit pod spodok na zamkovu dlazbu aby sa voda neochladzovala od zamkovej dlazby staci tam obycajna geotextilia ktoru ponuka vyrobca alebo zakupit taku penovu podlozku ktora je ako puzzle aby to izolovalo od spodu? Vdaka za rady.
Odpovedať
@martin118 7 cm na 5 m je už veľa. Ja by som to vyrovnal jemným pieskom a na to dal geotextiliu. Neviem či tie puzzle podložky pri tej ich hrúbke dokážu niečo izolovať.
Odpovedať
@martin118 folia hrubky 1mm Ti neodizoluje nic. Predstav si, ze dom si takou foliou zateplis. Puzzle 1cm tiez nic extra. Idealne styrodur, iked netusim aka (vysoka) je teraz cena. Spad je velky. Chcete to docasne alebo natralo? Ak natrvalo tak prehodit 20m2 dlazby do roviny nie je az taka veda. Neviem ako je to s nosnostou bazena pri sklone, no uz len to by ma sralo, ze na jednej strane by bola hladina po okraj a na druhej 7cm nizsie.
Odpovedať
@igor256 Áno bude to len dočasne na leto. Tých 5-7 cm rozdiel v bazéne pre deti mi vadiť nebude skôr sa mi jedna či to nebude vadiť rámovej konštrukcií bázena aby sa niekde neohla a nepokrivila. Celá plocha vedľa domu je mierne vyspadovana kvôli odtuku dažďovej vody čiže by trebalo viac toho nanovo poukladať spad-rovina-spad. Na trávu bazén nechcem dávať kvôli zničenemu trávniku pod bazénom.
Odpovedať
@martin118 pod bazen ti stacia 2 vrstvy 200g geotextilie
Odpovedať
@zita19 Mate to odskusane z vlastnej skusenosti? Zo zvedavosti aky rozdiel je medzi ochladzovanim vody od zamkovej dlazby ak pod nou nie je nic, ak je tam 1 vrstva geotextilie a ak su tam 2 vrstvy geotextilie? Ma to niekto overene z praxe?
Odpovedať
@martin118 neviem. Syn ma dve vrstvy 300g geosky na zamkovke a na tom bazen. Ci a ako sa ochladzuje voda netusim, teplu ju ma od maja do septenbra, ohrieva tepelnym cerpadlom. Oni neriesili ochladzovanie vody ale ako zabezpecit aby vyspliechana voda pod a okolo bazena nestala
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, pod tou hmotnostou napusteneho bazena sa zamkova dlazba "neprepadne"? Izolovat od zeme - bazen tam bude neustale, to skor zo stien ochladne, myslim. Ja mam skusenost s modrymi puzzlami, sice na travniku, pod maly bazen priemeru 3m, hotova katastrofa, vobec nedrzia pokope, su tenke a maly pohyb ich vykolaji. Na rovnom podklade by sa spravali lepsie, ale pri pokladke bazena na ne a vyrovnania dna by to bolo to iste. Prelepila som ich krizom krazom. To nie je to iste ako detske penove puzzle v izbach, kde 4x4 puzzle zdvihnes v jednom kuse a presunies. Tieto modre nedrzia ani dve pokope.
Odpovedať
@martin118 pokiaľ je dlažba na slnečnej strane ochladzovania od dlažby by som sa neobával. Betón práve počas dňa na-akumuluje teplo. Mám to tak na strednom Slovensku Brezno a voda sa viac ochladzuje od stien a povrchu bazénu. Preto by som skôr doporučoval solárnu fóliu a zakrývaciu plachtu.
Odpovedať
My máme takýto bazén, len menší a najviac sa nám osvedčil polystyrén a na to geotextíla. Nikdy nám žiaden bazén neprežil na dvore viac ako jedno leto. Odkedy sme to začali riešiť takto, máme jeden už tri roky.
Odpovedať
@martin118 Ta geotextilia na zámkovú dlažbu pod bazén sa nedáva kvôli tepelnej izolácíí, ale aby si nechodil po tvrdej dlažbe a proti poškodenie dna.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Planujem ciastocne zapustit kruhovy bazen (azuro alebo nieco podobne), nechcem davat beton, iba vyrovnat+zhutnit podklad, jemna vrstva piesku, polozit 3cm extrudovany polystyren (xps), prelepit paskou vsetky spoje, 2xgeotextilia a bazen. Ti co mate podobny polystyren pod foliovym bazenom, ako vyzera ten polystyren po sezóne? Je velmi zoslapany? Zdupany? Predsa len deti budu skakat do bazena...
Odpovedať
@paulus33 vytiahnes ho o polovicnej hrubke, ale tym padom splnil ucel 🙂 Zeminu hutnit nemusis, staci pieskom vyrovnat.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?