Odpoveď na príspevok od rikidabel:
Zdravím keď plánujete bazén najpr zistiť hĺbku sp… @rikidabel pozdravujem, ako hlboko ho mas v zemi? na zimu si ho teda vypustal ked pises ze ze riesenie je ho nevypustat? ja som akurat kupil v MF Azuro V3 a planujem ho zapustit 80 cm, uvazujem uzabovat dno, na to styrodur a geotextilia, niekto uvadza ze betonova platna nie je nutna. Na boky chcem nopovku , polystyren a obsypat suchym betonom, akurat mam dilemu s tou platnou. Ako si vyriesil minuly rok tu spodnu vodu a nezopakovalo sa ti to aj tento rok?Odpoveď na príspevok od kosicepp:
@rikidabel pozdravujem, ako hlboko ho mas v zemi?… @kosicepp Dobrý deň. Osadili ste bazén nakoniec bez plotne? Len styrodur 5cm a geotextília? Uvažujeme na dtýmto bazénom, ale nechce sa nám betónovať, iba ho polozapustíme kvôli pohodliu do zeme. Ďakujem.Odpoveď na príspevok od sionell:
@kosicepp Dobrý deň. Osadili ste bazén nakoniec b… @sionell Môj názor - keď dáš len styrodur na užabovanú zem a geotextiliu neverím, že sa to nepohne, prip. nevytvorí medzera medzi doskami. A ak áno ver tomu že váha vody tu foliu nakopíruje do všetkých nerovností. Jeden známý si ho postavil len na hlinu a také preliačiny mu to spravilo až hrôza Má 5.3 x 3.7 ovál - mimochodom doporučujem minimálne tento ovál a miesta okolo výstuh sú vtlačené dole. Ľudia čo majú kruh potom zväčša nadávaju že sa dá v ňom plávať len dookola.Odpoveď na príspevok od sionell:
@kosicepp Dobrý deň. Osadili ste bazén nakoniec b… @sionell nakoniec ma presvedčili viacerí že ak to má byť urobené poriadne tak treba betónovať platňu, dnes už bazén stojí napúšťaný na platni, na nej styrodur, okolo mám nopovku a polystyrén, čaká má obsyp betónom v najbližších dňochOdpoveď na príspevok od kosicepp:
@sionell nakoniec ma presvedčili viacerí že ak to… @kosicepp by ma zaujímalo ten styrodur si len poukladal na betón, alebo prilepil na hrebeň? a akú hrúbku si použil?Odpoveď na príspevok od milan209209:
@kosicepp by ma zaujímalo ten styrodur si len pou… @milan209209 prilepil som krajné kusy, použil som hrúbku 3 cm, momentálne som v štádiu obsypu suchým betónom, zatiaľ som v 1/3, dám mu pár dní a pôjdem na druhú tretinuOdpoveď na príspevok od kosicepp:
@milan209209 prilepil som krajné kusy, použil som… @kosicepp Zdravim. Sme v štádiu, že máme vykopanu len jamu. Chceme davat teda betónovú platnú. Dávali ste normálne len makadam, kari rohož, a betón, áno? Skôr ma ale zaujíma, ako dlho ste nehali tu platnu ,, vytvrdnut,, kým ste začali napúšťať bazen? A obsyp robíte suchým betónom, a len polejete hadicou? Sk som správne pochopila tak po tretinách. ĎakujemOdpoveď na príspevok od pavlaa77:
@kosicepp Zdravim. Sme v štádiu, že máme vykopan… @pavlaa77 Na dno jamy išiel štrk, ubitý vibračnou doskou, kari rohož a betón, ten som nechal priviezť domiešavačom a pumpou mi ho spustili za 10 minút (3 kubíky). Napúšťať bazén som začal po 10 dňoch od vybetónovania. Obsyp robím zavlhnutým betónom namiešaným v betonárke, vozím si to prívesným vozíkom, najmenšie množstvo čo vedia namiešať je 0,3 kubíka čo je presne čo potrebujem na jednu cca 30 cm vrstvu obsypu, trochu to aj polejem ale veľa netreba keďže je už namiešaný...akurát dnes idem pre poslednú várku a obbetónovanie si odškrtnem zo zoznamu :)