coverphoto
Neaktívny

enzino

Lucia  /  42 rokov
Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom
zaregistrovala sa 29. mar 2010
býva v meste Zvolen
Info o bývaní
Stav   Staviam dom
projekt   Dom
Aktivita
7 príspevkov vo fotoblogoch
5 príspevkov vo fóre
0 inzerátov
Sledované fotoblogy (2)
coverphoto
Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom

základy za cca 60 000€, to sa asi všetci zbláznili?!!!!!!

  • ryjato čo vidím nie je preklep?
    • enzino
      AUTOR
      no veru že nie, chceme podpivničovat bungalov, resp.musime,lebo pozemok je mierne svahovity, vid. moj album, ale z tych vsetkych ponuk mi je na gr....
      • enzino
        AUTOR
        máme ponuky od 4 firiem a ponuky sa pohybuju od 40 000€ do 60 000€. Najprv sme mysleli že sranduju.....bohužiaľ nie, jedná sa o zaklady aj s platňou
        • emuciufff, tak my z toho chceme postavit cely dom....no ale svojpomoc, a ziadna pivnica....tak drzim palce
          • veronidurichcete si to dať urobiť firme? My sme si to robili svojpomocne a momentálne sme na sume 700 000Sk a to nemáme už len zaliaty strop, krov a škridlu(čiže takmer hrubá stavba). To je strašne veľká suma za základy. My máme tiež bungalov - 4izbový a podpivničené nemáme len posledné dve izby, čiže tých 80% podpivničených máme.
            • monus1to asi sranduješ, nie? my budeme mať bungalow cca 140m2, podpivničených cca 40 m2 a náš rozpočet je nastavený max. na 10 000€ (to rátame aj zaliatie deky). všetko robíme svojpomocne.
              • kaiakenzino, my sme podpivnicovali bungalov tiez kvoli pozemku, mame rozlohu 15 krat 13, z toho sme popivnicili stvrtinu, teda presne 54 m2...zaklady nas vysli asi 300 tisic SK aj s platnou...mame na dom okolo 60 tis. euracov a este sme z toho kupili strechu, vsetky tehly a vsetky blbosticky okolo(kari siete, roxory, icka,...), sumou sme znacne pohli uff uff, ale mali by sme tam zmestit aj okna, garazove dvere, krb s kominom, urobenie podlah, omietok, myslim, ze aj sanita a obkladacky sa vojdu... este nevieme kolko nas vyjde podlahove kurenie, ale teda bez neho by sme za tu sumu postavili relativne cely dom...cize to, co dala firma je premrstene...robime si to sami(moj muz plus jeden alebo druhy svokor dakedy a dakedy plus este nejaky chlap dvaja traja) a ide to rychlo...Nasi znami to riesili tak, ze zohnali chlapov priamo z dediny, kde stavali a vyslo ich to super malo, chlapi boli stastni, ze mali robotu a tak...Ostal pes tie firmy, co nevedia, co pytat, radsej si zozente jedneho sikovneho majstra, co vam tam bude robit aj dozor stavebny a par chlapov z dediny, urobia to lepsie a hlavne vas to vyjde na tretinu z toho, co pytaju firmy.
                • enzino
                  AUTOR
                  no musime to nejako pokombinovať, tie zaklady niesú také jednoduché, svojpomocne si netrúfame. Skúsime to nejako pozliepať cez živnostníkov. Rátali sme so sumou max. do 30 000€, uvidíme či sa nám to podarí
                  • rebellaMy sme dokončili hrubú stavbu vyšlo nám to na cca 27 000 Eur svojpomocou, máme dom pod strechou.To čo sme vedeli sme urobili sami a ostatné nám robili živnostníci.
                    • enzino
                      AUTOR
                      my to tiež kmbinujeme, svojpomocne+žinvostníci. ale zaklady máme v svahu, tak su trocha komplikovanejšie. takže nehrozi aby sme to zmakli v takej sume ako vy. však uvidime.
                      • rebelladržím palce a pridaj fotky keď ste pokročili
                        • enzino
                          AUTOR
                          ďakujeme, určite nejaké popridávam a tiež držím palce🙂
                          • priechodankaahoj, zaujal ma príspevok ohľadom suterénu a základovej dosky. Ideme stavať bungalov 150 m2, s podpivničením 80 m 2, vypočítali sumu 28.000 EUR bez DPH, je to svah s 10% stúpanín. Zakoľko sa vám to podarilo zrealizovať. Lebo mňa tá suma položila.
                            • enzino
                              AUTOR
                              Ahoj priechodanka, zaklady este nie su komplet, ale vypada to tak, ze sa zmestime do 24 000€