Zateplenie strešného plášťa

Dobrý deň, chceme na dome vymeniť krytinu - vlnitý eternit, bez výmeny krovu a chceme zatepliť strešný plášť - šikmú strechu podkrovia (podľa možnosti zvonku, teda nad krokvami aj medzi krokvami) a strop pod podstrešným priestorom. Krokvy maju 15 cm. Zatepliť by sme mali tepelnoizolačným materiálom hrúbky 30 cm so súčiniteľom tepelnej vodivosti 0,035 W/m*K alebo lepším (návrh v energetickom certifikáte, projekt nemáme, dom je postavený pred 30-timi rokmi). Zateplenie šikmej strechy zvnútra je komplikované, kedže máme v podkroví vstavané skrine práve v šikmej časti stien. Poradíte, prosím aké materiály? Ďakujem
Odpovedať
@katarinka136 no veď ste si odpovedali. Potrebujete nadkrokvovú izoláciu a medzi krokvy kludne tabuľovú a či sa rozhodnete pre minerálnu alebo napr. drevovláknitú je jedno. Len nerozumiem načo ešte zatepľovať aj strop pod podstrešným priestorom keď chcete izolovať nadkrokvami.
Odpovedať
@palo18 ktorú izoláciu by ste odporúčali? Vďaka za odpoveď.
Odpovedať
@katarinka136 tazko radit ked neviem aka je celkova skladba strechy. Problem vidim v tom ze asi v skladbe nebude parozabrana. A to vidom ako problem. A potom cena ak cena nerozhoduje az tak tak by som siel do drevovlakna jak medzi krokvy tak aj nad. STEICO.
Odpovedať
keď nadkrovnú tak by som to riešil pur/pir panel.Buď iba dosky a na to krytina alebo rovno sendvičové panely a ušetrí sa na krytine
Odpovedať
Profilova fotka
@katarinka136 eternit nechajte, je to parozábrana, na to vlašské krokvy, najlacnejšiu izoláciu , záklop a krytinu.
Odpovedať
Profilova fotka
nam navrhli pri rekonstrukcii strechy nadkrokvovu izolaciu steico. Ma dobry tepelny odpor a podkrovie sa v lete neprehrieva tak, ako pri inych materialoch. Nechcelo sa mi tomu verit, ale naozaj to pocas horucav velmi pomohlo. Nad krokvami mame 10cm steico, medzi krokvami 20cm isover a pod krokvami 8cm isover a pokym neboli extremne horuavy tak vnutri bolo 24st. Co je na podkrovie super. Pri teplotach nad 32st sa to samozrejme postupne vyhrievalo, ale byvalo 27-28st vnutri - v noci sme ale museli vetrat. Co je stale vynikajuca teplota. Ked namontovali klimu, bolo byvanie v podkrovi uz super a ani sme nemuseli pouzit na chladenie tolko energie. U nas sa samozrejme ku vsetkemu vyjadril aj statik, robili sme rozsiahlu rekonstrukciu aj s vymenou krovu.
Odpovedať
@jan45 aj ked je eternit vlnity? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@katarinka136 ano, vlašské (vodorovné) krokvy vytvoria krížový rám, eternit zostane ako dištančná a separčná vrstva, vzduchová medzera v o vlnách je najlepšia izolácia. Akú predstavu máte o krytine?
Odpovedať
@jan45 krytinu mame zakupenu od f. TIGER-STAL, nazov krytiny LOARA https://www.tiger-stal.pl/sk/ponuka/p...
Odpovedať
@jan45 prosim, aky rozmer vodorovnych krokiev a ako vzdialene od seba? Robite tieto prace? mate partiu chlapov na tuto pracu?
Odpovedať
Profilova fotka
@katarinka136 pre izoláciu treba výšku aspoň 10 cm, takže 10-12x8, už netreba žiadne fólie, len krytina. Ale v hrebeni treba krytinu odvetrať,
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?