Zateplenie strechy a stropu.

Zdravim vospolok. Potreboval by som poradit so zateplnenim stropu/strechy RD bungalov so sikmou strechou. Ako mozete vidiet, cast stropu obytnej plochy (kuchyna a obyvacka) je tvorena pultovym stropom, ktory kopiruje tvar strechu a kde je v sikminach planovane celkove zateplenie 30 cm ( tu problem nie je). Problem nastal v castiach domu, kde je strop tvoreny tramami a pochodzym stropom z lat. V projekte je naplanovana izolacia stropu v hrube 40 cm. Nakolko su uz tramy uzatvorene latami, vznikla tam medzera len o sirke tramov tj. 22 cm. Celkova svetla vyska je planovana 260 cm, no ak by sme sli podla projektu a dali tam zateplenie 40 cm vznikla by nam konecna vyska po zatepleni po nulu podlahy iba nieco okolo 240 cm ( to este nepocitam medzeru este pre SDK). Stavebny dozor navrhuje zateplit iba strechu po celej ploche a to 40 cm mineralnej vlny a stropy nezateplovat. Povala nie je obytna, no bude sluzit na ulozenie veci. Predpokladam ze zateplenim iba strechy vzniknu zvysene naklady na kurenie esp. budeme vykurovat aj priestor pod strechou. Napada ma este zateplit strop na sirku tramov tj. 22 cm + parozabranna folia + strechu medzi krovami o sirke 30 cm + pre istou parozabranna folia. Strecha je tondach s paropriepustnou foliou ( priestor medzi foliou a krytinou je odvetravany) Rad by som sa teda opytal na vase nazory, popripade skusenosti a riesenia. Vopred dakujem.
Odpovedať
@jaronick a nerozmýšľal si dat 22 striekanej izolácie? Problem by bol podla mna vyrieseny. Ja mam na sikminach strechy 25 cm tejto izolácie a nemam zlého slova nato
Odpovedať
@martinak15 22 cm si myslim je podla mna malo🙂 Otazka skor znela ci bude stacit zateplit len strechu resp. ci aj strop. Pri takejto ploche by vysla pena dost drahsie takze zostavame pri vlne. Dik.
Odpovedať
@jaronick Ja mám zateplenú aj strechu aj strop. V obývačke, kde mám strop otvorený až po strechu, mám pod strechou 30 cm striekanej izolácie. Inde, kde mám ŽB strop, mám pod strechou 24 cm striekanej PUR izolácie a na betónovom strope mám zhora 7 cm EPS. Ja by som na tvojom mieste zastriekal izoláciou celú strechu - tam sa vojde aj 30 cm. Len neviem, čo budeš mať v tom otvorenom priestore? Bude tam otvorený strop až po strechu, alebo tam bude SDK strop? A prečo sa nedržíš projektu? V projekte máš predsa nad stropom plánovaných 40 cm izolácie.
Odpovedať
Profilova fotka
zateplenie strechyAUSTROTHERMOM, medzi krokvy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?