Zateplenie medzi trámami

Prajem pekný deň. Nakoľko prerábame starý rodinný dom konkrétne štvorec postavený v roku 1962 prosím o radu. Začali sme zatepľovať tak fasádu sme zateplili klasika polystyrénom strechu sme strávili novú a strechári mi poradili, žeby som zateplil priestor pod doskami čiže medzi stropnými trámami nakoľko budem potrebovať menej izolácie ako medzi krokvami pod celou strechou a aj z dôvodu, že to nieje obytný priestor . Takže keď odkryjem podlahové dosky ukážu sa mi staré trámy čo tam mám dať jedny mi hovoria, že mám tam dať polystyrén a zakryť osb doskou s medzerami a sem tam ešte spraviť vetracie otvory, ďalší mi zas vravia že mám medzi trámami natiahnuť Paroizolačnu fóliu vyplniť sklenenou vatou a zakryť opäť doskami alebou zase osb doska opäť špáry a vetracie otvory . Tak Vás prosím o radu. Vopred Vám ďakujem za každú radu.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od matiass:

Prajem pekný deň. Nakoľko prerábame starý rodinný…
@matiass izolačne to máš asi jedno, ale väčšinou sa dáva vata.
Odpovedať
Vatu. A naspodok určite nedávaj parozábranu. Nakoniec vatu môžeš zakryť paropriepustnou fóliou nech sa do nej nepráši a naspäť záklop. Žiadne osb dosky. To je všetko. Nie je jednoduchšie to urobiť bez rozoberania záklopu? Rozrolovať vlnu navrch? Vzduch je tiež izolant a tých 20 cm v záklope je zbytočne izolovať. Aj tak by to bolo nedostatočne zaizolované.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od hasterman:

Vatu. A naspodok určite nedávaj parozábranu. Nako…
@hasterman co je zaklop? My sa chystame tiez izolovat, vatu medzi tramy a na to sme chceli dat osb dosky,dakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od eeffka:

@hasterman co je zaklop? My sa chystame tiez izol…
@eeffka Je to vlastne zakrytie trámového stropu, hlavný účel záklopu je aby bol strop pochôdzny. Osb dosky nie sú priedušné, vata pod nimi vám zhnije.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od hasterman:

@eeffka Je to vlastne zakrytie trámového stropu, …
@hasterman a co by si odporucal namiesto toho? Teraz mame len hlinu a bordel 😁, nebude to obyvatelne len aby sme tam vedeli chodit a neposlapali si vatu
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od eeffka:

@hasterman a co by si odporucal namiesto toho? Te…
@eeffka ak to nebude obyvateľné vrátil by som späť tie dosky čo sú tam teraz. Rozobrať, zatepliť a dať do pôvodného stavu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?