Zápach v novostavbe

Pekný deň prajem, vedel by mi prosím niekto poradiť nejakú firmu, inštitúciu, ktorá by mi vedela spraviť analýzu/rozbor/test vzduchu v interiéri v novostavbe? Na prchavé voc alebo iné zdraviu škodlivé látky. Nepáči sa mi stále pretrvávajúci zápach po nastriekanej izolácii v podkroví.
Odpovedať
@monka258 Existuju meracie pristroje na vyhodnotenie kvality vzduchu (PM10, VOC aj CO2), napriklad Model: D9-B / D9-H , alebo CO2-301 (CO2, VOC, HCHO). Uvedene ako priklad, co sa da merat, nemam skusenost s uvedenymi. Pozor na lacne cinske pristroje (30 Eurove), aspon, co sa tyka merania CO2 - meraju somariny. Pravdepodobne ale nepotrebujes riesit analyzu tych pachov, ako skor ich odstranenie. Idealne stale vetrat. Mam jednu malu izbu, ktora sa cela obstavala sadrokartonom kvoli zvukovej izolacii a dlho po realizacii tam bol vyrazny pach. Dal som tam lokalnu rekuperaciu a trvalo hodne dlhy cas (tyzdne, az mesiace), kym tam ten pach zanikol, resp. sa vyrazne znizila intenzita. Kym bezala rekuperacia, bolo to OK, ale ako sa vypla, rychlo priestor napachol. Teraz je to uz podstatne lepsie, rekuperaciu vsak pouzivam nadalej. Tym chcem povedat, ze moze trvat velmi dlho a to aj pri intenzivnom vetrani (rekuperacia), kym niektore pachy zmiznu. V mojom pripade to bol sadrokarton a farba.
Odpovedať
@durino počujem prvý krát žeby sadroš nejako smrdel. Nespochybňujem, len je to pre mňa novinka.
Odpovedať
Ďakujem veľmi pekne za sprostredkovanie osobnej skúsenosti a odporúčania. No priznám sa, že neviem čo s tým. Zápach cítim z tej striekanej izolácie, peny a už je to pol roka od nastriekania. Riešime sadrokartony a bojím sa to nadebniť, ak bude s tým aj potom problém. Možno budem musieť reklamovať a všetko odstrániť alebo neviem....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?