Riešenie dodatočného zateplenia krovu Potrebujem radu

Zdravím,strecha je zateplená len 13cm vatou a na tom je primontovaný tatranský obklad.Ako by ste riešili dodatočné zateplenie plus 15-20cm ? Rozmýšľal som aj nad znížením po úroveň klieštin a do voľného priestoru dať nejakú izoláciu ale neviem či by to bolo únosné pre krov resp.obklad zdemontovať a spraviť rošt alebo niečo ?.Vďaka za rady
Odpovedať
Profilova fotka
Demontovat obklad ... doplnit vydrevu ... dat izolaciu foliu a vratit obklad
Odpovedať
Profilova fotka
oželel by som vzhľad, ten klin v streche sa aj tak nedá vykúriť, na klieštiny závesy, izolácia, SDK
Odpovedať
Profilova fotka
@lacihe Ide o to,či chcete zachovať tatranský obklad,alebo nie a či máte parotesnú foliu pod Tatraňákom,alebo nie. Ak máte parotesnú fóliu tak minimálne do výšky klieštin musíte obklad demontovať+foliu.Následne doplniť pomocné rošty,izoláciu, komplet porotesnú foliu a nakoniec obklad. Strop by som riešil určite tak ,ako navrhol jan 45 Ps: Izolácia /vata/ nie je drahá...porozmýslal by som na vašom mieste určite s hrúbkou 30 cm na strope dokopy 40 cm.
Odpovedať
@zmrzlina_sk parozabrana je,nevadí že tam ostane veľká vzduchová medzera nad SDK ?
Odpovedať
Profilova fotka
@lacihe Uzavretá vzduchová medzera sa chová ako izolácia. Odpoveď -nevadí. PS: Do toho pôjdu by som ale určite dal nejaký otvor,aby sa dala skontrolovat strecha aj zo spodu....nikto nevie čo bude po rokoch tam potrebovať spraviť,alebo skontrolovať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?