Prírodný kameň na fasáde

Ahojte, tí ktorí máte prírodný kameň na fasáde a mali ste aj nejaké tie rohy ako ste ich realizovali? Rezali ste 45st. uhly? Ak áno s čím, išlo to dobre alebo dosť obkladu sa pokazilo? Strasia ma že sám to nemám šancu narezať nakoľko je to veľmi tvrdý kameň a keďže sa jedná o prírodný tak rohové prvky nemá
Odpovedať
Profilova fotka
my sme dávali rezané rohy. Síce majster trochu frflal, ale šlo to celkom dobre. Ale nevyzerali zle ani tie prekladané rohy.
Odpovedať
@elisss54 nebola by foto nejakého rohu? Ďakujem
Odpovedať
My máme travertín.
Odpovedať
.
Odpovedať
@katrinka8 možem sa opýtať na ake lepidlo ho lepíte. a ci je tazký? Dakujem
Odpovedať
@adajak - no to neviem, aké lepidlo používa majster, ale opýtam sa manžela, možno bude vedieť. Ale predtým, ako ho išli lepiť, nejak upravovali tie miesta, kam sa šiel lepiť kvôli váhe práve.
Odpovedať
@katrinka8 budete dávať potom aj nejakú impregnáciu na to ?
Odpovedať
@katrinka8 dakujem potom dajte vedieť
Odpovedať
Profilova fotka
@adajak na lepenie prírodného kameňa sa používa lepidlo s prísadou trassu proti výkvetom cementu. Ja som na travertín použil: https://www.stavebninyokolo.cz/produk...
Odpovedať
Profilova fotka
@jozeff32 to sa musi davat?
Odpovedať
@fulmia mne povedali že to treba dávať na prírodny kameň
Odpovedať
@eagleowl áno to som už čítal že treba lepidlo s trassom, akurát je dosť veľký problém také lepidlo kúpiť asi v 3 stavebninach ho nemali a keď som pýtal že 2 vrecia tak že to objednávat nebudú kvôli takému množstvu
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jozeff32 Na quick-mix produkty treba mat dobreho dodavatela. Ja som bral od jedneho zo ziliny a dodal mi aj 2-3 vrecia pri jednom obklade (tehlovom) a potom farebnu murovaciu maltu. Inak ja som kamenny obklad na dom lepil mamutom. Doposial som neprisiel k relevantnemu argumentu preco by to malo byt zle.
Odpovedať
Profilova fotka
@jozeff32 na objednávku som s tým nemal problém akurát sa na to muselo čakať.
Odpovedať
Profilova fotka
@igor256 ak sa nejedná o 1m2 tak argument proti je samozrejme cena.
Odpovedať
@jozeff32 - asi zatiaľ nie, my to všetko máme pod strechou. @adajak - nevie ani manžel. Ale ešte má prísť majster dokončiť veci, tak sa môžem potom priamo jeho opýtať. Len neviem presne povedať kedy.
Odpovedať
@eagleowl ja som na 14m2 minul asi za 100€ mamutu. Keď si vezmeš veľmi kvalitné lepidlo tak by to bolo o málo menej. Navyše s mamutom som to urobil sam a dobre. Lepidlo by mohlo povoliť (keby som ho ja robil) a keby som si niekoho volal tak je cena úplne inde. Rýchlosť a čistá práca je tiež výhoda.
Odpovedať
@igor256 prečo by mohlo povoliť keby si si to sám robil?
Odpovedať
Profilova fotka
@igor256 na 14m2 stačia 2 vrecká lepidla....čo je á polovica tvojej sumy....netvrdím že je to podstatné. Čo sa kvality spoja týka, nemám najmenšie obavy ....verím že ma tie obklady prežijú a tiež neviem prečo by to malo byť menej kvalitne prilepené ako keď to robí "majster"....skôr naopak.....on by sa s tým určite tak nebabral aby to bolo celoplošne nalepené a nedával by lepidlo na murivo i kameň lebo je to maličký formát.... Neviem ako si to lepil ale ak uvažujem správne tak na tých 14m2 si dal á 5kg lepidla.....na celoplošné lepenie mi to nevychádza....okrem toho podklad musel byť dokonale rovný. ( Lepil som sokel s dvojzložkovým PU lepidlom a s 5kg by som nedal ani 10m2) Ako jedinú výhodu uznávam že je to čistá robota....
Odpovedať
@jozeff32 lebo sa poznám 😁
Odpovedať
Profilova fotka
@igor256 aka mila sebakritika 😄
Odpovedať
@eagleowl mamutom to nebolo treba lepit celoplosne, lepil som to tak ze na 1ks (15*60cm) som dal 8 bodiek. Nie je to celoplosne, teda tesne pri stene. Podklad sice bol rovny (vsak polystyren), no tym mamutom sa to da trosku vyrovnat. Kamen je taky roznorody, ze tam sa o nejakej rovine tiez neda hovorit.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?