Poradte ako zateplit dom , zateplit aj garaz?

ahojte "strechari" chcel by som sa s vami poradit, resp vediet vas nazor ako najlepsie zateplit tento dom , mame garaz "prilepenu" o dom a neviem co je lepsie zateplit bud vnutorna stena medzi garazou a izbami (ako je zaznacene v podoryse) alebo radsej obvodovu stenu garaze druha otazka , oplati sa vykurovat garaz ? dakujem za vase prispevky/nazory
Odpovedať
Zdravim ;-) My sme zateplili vnutorne steny garaze, ktore patria k domu polystyrenom a aj zvonka okolo garaze je polystyren. Dom mame zatepleny vatou. A co sa tyka vykurovania, kedze mame podlahove kurenie, tak po obvode garaze sme ho dali tiez(kvoli temperovaniu).
Odpovedať
Profilova fotka
Garaz by nemala byt vykurovana. Nerobi to dobre autu.
Odpovedať
@madein1974 Z čoho vychádza toto tvrdenie? Ja mám auto od novoty v garáži, ktorá síce nie je vykurovaná, ale je pod bytovým domom, kde teplota ani v zime neklesne pod 9 st. C. Auto je aj po 10 rokoch ako nové, ak vonku zmokne, v garáži pekne preschne a hrdza nemá šancu. A prečo by malo byť lepšie pre auto, aby v zime bolo v mraze? Nikto asi neplánuje vykurovať garáž na 20 st. C, ale si myslím, že je dobré temperovať, aby tam nemrzlo a aby teplota bola tak nad 5 st.C. Ja tiež plánujem do novej garáže dať temperovanie (malý radiátor), ktorý by sa zapol, keď teplota klesne pod 0.
Odpovedať
@kingsoso Ja na tvojom mieste by som zateplil stenu medzi garážou a izbou a to zo strany garáže. Nech dom má svoj zateplený plášť a garáž nech je mimo tohto plášťa. Možno by som z vnútornej strany garáže vytiahol stenu z 5 cm yporu, alebo tam dal sadrokartónovú stenu, nech aj garáž má stenu. SAmotná garáž už nemusí byť zateplená. Tým aj ušetríš na izolačnom materiáli - budeš zatepľovať menšiu plochu, nie celý obvod garáže. A k temperovaniu garáže som písal vyššie. Ja som za - dotiahnuť tam jednu vetvu kúrenia nie je tak zložité ani nákladné.
Odpovedať
Profilova fotka
@thodosy netvrdim ze ma byt v mraze. Pisem ze nema byt vykurovana.... Temperovanie je ok. Tiez mam cez zimu okolo 7-8 stupnov a je to idealne. A to ani nemam radiator.
Odpovedať
Profilova fotka
@madein1974 suhlasim, tiez viem o tom, ze to nerobi dobre ani autu... My nemame zateplene sice nic, ani dom, ani garaz, ale v garazi je v zime 7 - 9 stupnov krasnych, co uplne staci...aj bez vykurovania. to sme tam nedavali...
Odpovedať
@thodosy @madein1974 Ked je vonku mraz a zaparkujes studene auto do teplej garaze, tak sa vsade vyzraza vzdusna vlhkost. A to aj v dutinach a inych nepristupnych miestach, ktore vela krat nie su ani poriadne antikorozne osetrene. Vacsina aut, ktore su parkovane v teplych garaziach su pekne z vonku (lak sa pekne presusi a nie je namahany slnecnym UV ziarenim) ale horsie je to uz v dutinach. Za cias skodoviek (1000, 100, 105...) to bolo najmarkatnejsie, tie v teplych garaziach hnili doslova z vnutra.
Odpovedať
zateplila by som aj, aj a vykurovat garaz,pokial to nema byt dielna je blbost. navyse brana netesni 100%.
Odpovedať
My sme nezateplovali (teda nie klasicky obalenim domu eps alebo min vlnou)...zacnem vysledkom za minuly rok (feb14-feb15)...na kureni za plyn necelych 150€ plus necele 2kubiky stavebneho dreva a zvysku z orecha z ktoreho su schody v kachlovej malovykonnej peci...podorys domu 8,5x15,5m, obytne podkrovie nadmurovka cca 50cm....celkova vykurovana plocha cca 170m2....termostat nastaveny na 21.5stC...ak ta to zaujalo,mozem napisat recept. Mozno je tych 150€ vela, tak naco slov a pismen...inak tvoja garaz nie je problem....vsak ju zatepli rovnako ako dom....ten eps/min vlna navyse sa v celkovjn investicii strati a ak ju nezateplis aj tak o vela nestratis...pod nulu sa ti teplota urcite nedostane :-)...
Odpovedať
@kingsoso Ja to mám podobne ale zateplujem z vonka komplet dom aj s garážou 250eps a z vnútra garáže spoločne steny ešte 5cm multiporom ;-)
Odpovedať
@cvoky8 kludne tam daj 5cm porfix. Usetris peniaze a bude to mat ovela vacsiu pevnost (ak budes napr vrtat)
Odpovedať
@cvoky8 ak by si predsa chcel multipor: http://dom.bazos.sk/inzerat/48655135/...
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?