Podbitie strechy a lepenie XPS na OSB

Ahojte.Začali sme zatepľovať rodinný dom a stále máme dilemu . Podbitie máme spravené z OSB dosiek a kúpený XPS 2cm ktorý máme v pláne omietať. Názory ľudí sa rôzne ,niektorý považuju lepenie za zbytočné a tvrdia že stačia zateplovacie podložky ktorými sa XPS ukotví pomocou skrutiek. Iný zas odporúčajú jednoznačne lepenie pur penou a následne ukotviť zateplovacími podložkami. ďalšou dilemou je omietka a sietkovanie.. na sietkovanie XPS vraj stači flexi lep,ja som chcel supercontact od baumit ale v stavebninách mi odporúčali ceresit CT80,vraj je lacnejšie a v tech.liste má uvedené vhodnosť použitia na XPS..Viete mi niekto poradiť,aké máte s tým skúsenosti?
Odpovedať
Profilova fotka
Na osb doske lepidlo takmer nedrží .Pena je lepšia, ale zbytočná.Úplne to stačí dať len na tanieriky.CT80 je lacnejšie ale horšie sa s ním pracuje.Na XPS je lepšie dávať flexové lepidlá triedy C2.
Odpovedať
preštudoval som spústu stránok ale nikde som nenašiel ako husto musia byť tanieriky na podbiti. Mame terasu 5x3 m ,balkón ,takže to budú i večšie plochy. Všade sa uvádza len množstvo kotiev na stene ale to podbitie neuvádzaju ani stránky o drevostavbách
Odpovedať
@arct1c no neviem co urobi pena s 2cm xps, ja som daval na terciky, lepidlo neviem ake pouzivali ''zateplovaci''
Odpovedať
Profilova fotka
Použiť treba aj penu. XPS môže časom ovisnúť keď nie je prilepený celoplošne. Flexibilné lepidlá nie sú vhodné na sieťkovanie. Sieťku sa preto aby sa zamedzilo pohybom a prasklinám. Na sieťkovanie sú určné stierkové tmely. Akonáhle použijete flexibilné lepidlo môže prasknúť následná vrstva omietka.
Odpovedať
Profilova fotka
@jano2007 Neurobí absolútne nič pri dodržaní postupu. Po aplikovaní peny na XPS treba 5-10 min počkať až potom prilepiť na OSB. Doba zavädnutia peny je určená výrobcom. Používať treba peny určené na lepenie XPS.
Odpovedať
No sekol som sa v nazve,nie supercontact ale StarContact Ešte tie kotvy- množstvo a rozloženie
Odpovedať
Profilova fotka
@arct1c pozri tu http://www.modrastrecha.sk/blog/topvi... foto pred tým aj potom...
Odpovedať
Ďakujem za vaše príspevky. Ešte otázka : do akej doby je potrebné polystyrén osieťkovať ???
Odpovedať
@arct1c skôr ako degraduje vplyvom UV žiarenia. Ale aj potom sa da po odstránení "patiny".
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 rokoch

Odpoveď na príspevok od topvideo:

@arct1c pozri tu http://www.modrastrecha.sk/blo…
@topvideo staci na husto tanieriky ci davali ste aj penu na polistyren?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?