Mokne mi izolácia na streche

Dobrý deň, staviame domček, a od začiatku zimy sme začali kúriť (keďže máme naťahanú vodu aby nezamrzla) a všimli sme si, že keď vyjdeme pod strechu tak nám vlhne medzi izoláciou a difúznou foliou- je to mokré po celej šírke. Máme 18cm krokvy a medzi krokvami 16cm izoláciu (na odporúčanie- aby sa nestláčala) a priečne 6cm izolácia a nakoniec parozábranu + sadrokartón na kt. je už naťahaná sieťka. Viete mi niekto poradiť, ako zabránim vlhnutiu, alebo kvôli čomu to tam vlhne?
Odpovedať
@vee17 nejake foto:::??? nieco taketo ?? https://www.modrastrecha.sk/forum/str...
Odpovedať
@doors454 áno presne také
Odpovedať
@vee17 tazko povedat , niekde sa Vam tam dostava teply a vlhky vzduch z interieru , mozne zavady si najdite v tej teme ...kedze je to novostavba tak tej vlhkosti tam je pozehnane , len tak pre zaujimavost z coho ste stavali a zateplovali???
Odpovedať
Nemam ešte dokončený drevený zaklop, dosky sú len na polke plochy, a na miestach kde sú dosky je to výrazne suchšie @doors454
Odpovedať
@doors454 z ytongu, obvodné múry ešte nie sú zateplene ak sa na to pýtate
Odpovedať
@vee17 treba vela kurit a vela vetrat , len ytong sam o sebe kym vyschne je 2-3roky
Odpovedať
Profilova fotka
@vee17 Dobrý deň, ku kondenzácii dochádza vplyvom zvýšenej vlhkosti v interiéri. Tak ako Vám poradili kolegovia – treba intenzívne vetrať a kúriť, prípadne nie je zlé nainštalovať do miestností aj odvlhčovače. Pozor – nemám na mysli tie plastové krabičky s tabletou vo vnútri, ale normálne elektrické zariadenia. Čo sa týka zvýšenej vlhkosti s tou môžete počítať cca 3-5 rokov podľa množstva mokrých procesov na stavbe, bez ohľadu na to či ste stavbu stavali z tehly alebo Ytongu, nakoľko do stavby sa voda zabuduje aj pri omietkach, betónoch, zrážková voda, ... Aj z tohto dôvodu mal postup výstavby našich otcov (stavali 3-4 roky) zmysel. Počas tohto obdobia stavba stihla preschnúť a dosadnúť napr. pred realizáciou omietok. V súčasnosti od zakopnutia do kolaudácie prebehne max. 1 rok a aj toto sú dôsledky s ktorými je potrebné sa vysporiadať. S pozdravom Ytong
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
@vee17 Zavolajte niekoho kto sa tomu rozumie. Aby skúsil zistiť čo sa deje a prečo. Možných dôvodov môže byť niekoľko, ale väčšinou je to buď zlý návrh zateplenia, alebo zlá realizácia. Do priestoru nad parozábranou by sa vlhkosť nemala dostávať. Preto sa tam tá parozábrana inštalovala predsa.
Odpovedať
@vee17 ako je prevedena parozabrana?
Odpovedať
@nobizol este ze je neaktivna a stara tema
Odpovedať
@nobizol ako sme ostierkovali a tu zimu kurili tak sa to upravilo a nerobí tam už nič, ale vďaka za záujem :-)
Odpovedať
@vee17 robím s izoláciami celý život, ale neaplikujem ich na stavbách. Ale niečo o tom viem. Je super že sa to vyriešilo. Niekedy je fakt celkom ťažké zistiť, kde ne problém.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?