Lepenie zateplenia na staré obklady

Ahojte, mám otázku ohľadom zateplenia domu z 80-tých rokov. Na jednej stene máme obklady, je lepšie tieto obklady odstrániť pred zateplením alebo lepiť izoláciu na obklady? Ďakujem za pomoc.
Odpovedať
Profilova fotka
Ked drzia mozes aj na ale rataj ze svojou hrubkou musis pouzit dve hrubky zateplenia.
Odpovedať
@beabea88 ak je obklad.leskly tak jedine penu a aj to by som otestoval na odtrh
Odpovedať
@wolodymyr @sysell ano je to lesklá obkladačka. ak ich necháme, tak by sme natreli Betonkontaktom a potom lepili izolaciu. Otazke je nebude to ako tepelný most? nebolo by lepšie ich odstránit?
Odpovedať
@beabea88 Tepelny most zjednodusene je,ked nieco spod izolacie pretrca do exterieru.Obklad ostane pod izolaciou,takze ziaden tepelny most sa nekona.
Odpovedať
Skôr sa hodí adhézny mostík a odporúčam najprv prebehnúť obklad šmirglovým segmentovým kotúčom v karbobrúske. Lepil som tak xps na kabrince..
Odpovedať
Profilova fotka
@beabea88 je na to adhezny mostik tym to natri to bude lepsie. Lepit na penu ..uzasna rychlost. Ak drzia neobijaj vznikne krivy nesurody povrch. Ak su obklady v inej rovine ako zvysok steny pouzi v mieste obkladu tensiu izolaciu alebo na zvysku domu hrubsiu. Tepelny most vznika len ak vnitorna konstrukcia zasahuje cez izolaciu do exterieru takze obklad pod izolaciou to nieje.
Odpovedať
@beabea88 uz ti odpisali,len poznamku k mudrcom co spominaju mostik naco za to c platit a robir 2, tociste ak to drzi bez neho a bud si isty ze drzi a tak isto chore napady ako flexov zdrsnat tolke metre je fakt radost
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?