Odpoveď na príspevok od shadowmilan:
o kolko lepsie odhlucnenie ocakavas ? :) lebo, vs… @shadowmilan To asi nikto nevie povedať. Dalo by sa zistiť, keby ten istý dom bol zateplený EPS a potom minerálnou vlnou. Jedno ale viem, že keď som zateploval ja (vlna 12 cm) je v dome tichšie od hluku cesty ako pred tým. A keď som nahodil Hliníkové rolety pred okná s trojsklom, tiež je to úplne iné.Odpoveď na príspevok od rives:
Zatepľujem dom 20cm EPS. Chcel by som prednú sten… @rives keď to porovnám že sokel býva z xps a nad to ide vlna, tak býva bežne takýto mix materiálov a nerobí to problémy.Odpoveď na príspevok od prirodokochac:
@shadowmilan To asi nikto nevie povedať. Dalo by … @foobar tak ale ono to hlavne ovplyvnuje material stien ... riesit toto zateplenim je uz take platanie ... - je to ako mysliet si, ze vyriesim zvuk iba instalaciu samotnej "protihluk sdk dosky" ... @prirodokochac - tak ako, aj u mna, len samotna vymena okien za 3skla je rozdiel ... kazdopadne, sak ako ked ste o tom presvedceny a ste ochotny do toho investovat, preco nie, na tu jednu stenu to nebude asi o tolko viac ... a pre ten pocitOdpoveď na príspevok od rives:
Zatepľujem dom 20cm EPS. Chcel by som prednú sten… @rives predpokladám, že použijete rohovník so sieťkou, tak by nemal byť problém. Btw. aj si si zistil, o koľko dB sa zlepší zvuková izolácia a či to číslo má nejaký zmysel alebo lebo "toto je v móde"? ,)Odpoveď na príspevok od rives:
Zatepľujem dom 20cm EPS. Chcel by som prednú sten… @rives striedanie materiálov nie je problém. Spoj sa extra presieťkuje.Odpoveď na príspevok od prirodokochac:
@shadowmilan To asi nikto nevie povedať. Dalo by … @prirodokochac zateploval si tou vatou novostavbu? aké bolo murivo? dik.Odpoveď na príspevok od rives:
@shadowmilan Mur je z dutej tehly Heluz. 3skla m… @rives nehádam sa, ani to nebola provokácia, ba dokonca odpoveď nepoznám. Len premýšľam nahlas, či to nie je clickbait typu "tento zázračný liek zvýši dvojnásobne pravdepodobnosť, že sa vyliečite z rakoviny!!!" - v skutočnosti z 1% na 2% :)Odpoveď na príspevok od rives:
@shadowmilan Mur je z dutej tehly Heluz. 3skla m… @rives na bytovkach v casoch zateplovacieho boomu to bolo uplne bezne. Totizto z protipoziarneho hladiska tusim ze od 4 poschodia ak si to dobre pamatam nie je pripustny polystyren. Kedze je ale lacnejsi bezne v procese zateplovania si videl bytov do 4 poschodia biele a od neho zlte (polys/vata).Odpoveď na príspevok od gadefox:
@rives nehádam sa, ani to nebola provokácia, ba d… @gadefox v pohode...neberiem ako provokáciu, tiež uvažujem či to má význam reálny...EPS mám, MW musím kúpiť...atd atd...Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@rives na bytovkach v casoch zateplovacieho boomu… @sousedekovci89 tak nejak by to malo byť.Odpoveď na príspevok od rives:
@prirodokochac zateploval si tou vatou novostavbu… @rives Nie, stavba je z roku 1972 dierkovaná tehla.Odpoveď na príspevok od rives:
@sousedekovci89 tak nejak by to malo byť. @rives ano ta tretia moznost su vlasne pasy s cielom retardacie horenia. Co som vsak videl ja bolo ze to vyzeralo ako keby si tu bytovku uplne napravo postavil na tu druhu v poradi. Neviem ako je dlho v platnosti tento predpis ale viem ze sa to vtedy robilo tak ako pisem. Protipoziarnym zalezitostiam sa uz dlhsi cas nevenujem a pochopitelne nemam uz prehlad ako kedysi.