Icynene - rýchla izolácia stropu

Mate niekto osobnu skusenost s touto formou izolacie stropu v bungalove?nejake info prosim...skladba-povala zhora pochodzna/latovana/ z dola na strop nastriekana pena,reflex.parozabrana,sadros...je to ok?aka hrubka peny?dakujem za nazory k teme..
Odpovedať
1
2
9
nacenene...hrubka izolacie Icynene 25 cm a 130m2 za 4200eur na komplet...
Odpovedať
@roman818 robil som taku izolaciu na dome a hrubku som daval 25cm cena by bola za komplet 3800eur pekny den
Odpovedať
@roman818 vies aky odpor dosiahnes s tou hrubkou? a aky chces dosiahnut celkovy? mas nacenenu aj vatu?
Odpovedať
@skorpy vata clasic 040 pri 130m2 hrubky 25cm cca 650 eur
Odpovedať
pojdem asi inym smerom...strop monolit zelezobeton,navrch polozit eps100 20cm a klasicky krov...dnes musim oznamit projektantke nase rozhodnutie
Odpovedať
@roman818 podla toho co chces postavit... ale pri 25 cm to ma R cca 6. co je nic moc...a 4200 Eur? Mna vata 60 cm na hrubku a 160 m2 s lambdou 0.035 vyslo na 2600. Horsia a dlhsia robota, ale keby som chcel mat tak parametre ako s vatou, tak by mi trebalo aspon 8 litrov. A predajca ma presviedcal ze ved 25 cm musi stacit, preco sa mi to zda malo.
Odpovedať
@rasto7764 ja viem kolko stoji vata a viem aky ma odpor pri konkretnej hrubke.. chcel som ale od @roman818 vediet aky odpor dosiahne pri pur pene hrubky 25cm.. ja uz mam vatu nacenenu ale este ju nepotrebujem.. na 160m2 hrubky 60cm cca 1800e (0,039 ) a mozno uz viac.. odpor R=15,3... pri pouziti EPS 70F hrubky 60cm a rovnakej lambdy ako vata, tak cena by bola 3800e a to mam dobru cenu za EPS 37,2e/m3.. takze urcite pojdem do vaty
Odpovedať
@skorpy Pena je cisty blud :-D Horlava ..Casovy posun neurcity ! Prijem a odovzdavanie vlhkosti .. A vela ineho ... Dobra a lacnejsia verzia je vata ;-)
Odpovedať
@skorpy ved v poho ja som chcel len poukazat ze nie je potrebne si to zbytocne komplikovat a platit peniaze navyse ;-)
Odpovedať
vlastnosti a porovnanie parametrov peny http://leteckaposta.cz/119571793
Odpovedať
@roman818 podla mna je to porovnanie dost ucelove... veta: pri zapocitani vplyvu zvysenej vlhkosti vnutorneho vzduchu 50% a 70% na sucinitel tepelnej vodivosti sa moze zhorsit o 36 az 57% - to je co za kravina? ved na to je tam parozabrana - aby relativna vlkost z vnutra neozplyvnovala vatu ktora je nad parozabranou...
Odpovedať
ale ja neobhajujem penu,len davam k nahliadnutiu co mi poslali...samozrejme ze vata je chulostiva na vlhkost a preto opatrenia ako parozabrana,pozor na zatekanie atd.....ale ako pisem vyssie idem davat zelezobeton...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
chcel by som tému obnoviť, máte niekto s takouto izoláciou skúsenosti za posledné roky? čo si o tom myslíte? je to dobrá voľba, uvažujem nad tým čoraz viac, len by ma zaujímali reálne skúsenosti, prípadne čoho sa pri výbere firmy vyvarovať, budem vďačný za všetky rady
Odpovedať
Profilova fotka
@bernard_1 podla mna je to dobre riesenie izolacie, ale tiez je potrebne aby to robil skuseny clovek aby to bolo urobene dobre, lebo od znamych co som pocul, ze kadejaki majstri su uz na striekane izolacie, tak akoze nechapem. Proste nemal by to robit kazdy a ked budes vyberat niekoho tak aj podla toho jak dlho sa tomu venuju.
Odpovedať
@jankom7 ďakujem za info, ty máš s takýmto typom izolácie skúsenosti? toto mi aj kamarát spomínal, čo píšeš, že dnes je už tých firiem a majstrov viacej, ale že nie je pena ako pena, len neviem akože ako by som odhadol v praxi, že aký je rozdiel, pri stavbe domu je strašne veľa nových informácii pre mňa 😄 keby som už niekedy dom staval, už by to bolo o dosť jednoduchšie 🙂
Odpovedať
@bernard_1 Pokiaľ si vyberieš osvedčenú firmu, ktorá realizuje striekanú izoláciu už roky, tak chybu neurobíš. Striekaná izolácia je dobrá vec. Mám ju v streche už 5 rokov a som spokojný. Robila mi to jedna česká firma s tučniakom v logu. S výberom typu peny si starosti nerob. V podstate všetky fungujú na rovnakom chemickom princípe - zmiešaním 2 zložiek. Možno v diskusiách natrafíš na skutočnosť, že existujú 2 typy peny - tvrdá a mäkká. Do izolácie strechy ide mäkká pena. Tvrdá je o niečo drahšia, má síce lepšie izolačné vlastnosti, ale na strechu nie je až tak vhodná.
Odpovedať
Profilova fotka
@bernard_1 mam, mam my sme davali a znamy chcel tiez davat, sme sa o tom bavili, ze kto to nam robil a za ake ceny a tak a chcel proste, ze lacnejsie si zohnat a sa mu teda aj podarilo, nasiel si nejakych poliakov na to, co mu urobili dobru ponuku z pohladu ceny, ale tam to dobre aj skoncilo. Potom uz len problemy. Najskor to zacalo tym, ze mali problem sa dohodnut na termine realizacie a vela ineho. Ale toto co pises to nie je len u teba tak, to je bezna vec, to aj u mna tak bolo. Clovek sa uci cely zivot.
Odpovedať
@chrobak7 tak sa mám zamerať teda na to ako dlho je firma na trhu? ako dlho sa tomu venuje? skúsim pozrieť tú firmu, slovenské firmy si nepozeral? čiže v tej pene ako takej nejaké rozdiely budem zbytočne hľadať, to je jedno, hej? no musím si to tu ešte prelustrovať, že aké názory sa dočítam, lebo je toho fakt veľa.
Odpovedať
@jankom7 aha, aj mu to potom prišli urobiť? pri striekanej izolácii je jedno v akom počasí sa robí? či tomu nejako nevadí vlhko alebo mrazy alebo čosi také?
Odpovedať
@bernard_1 Ja som vyberal tuším z 3 či 4 firiem, ktoré mi dali ponuky. Presne si už nepamätám, čo všetko som posudzoval, ale určite aj cenu, lebo tam boli nie malé rozdiely. Môžem skúsiť pohľadať tú tabuľku, kde som si to spisoval.
Odpovedať
@bernard_1 Našiel som tú tabuľku, mal som viac ponúk. Ak ti to pomôže...
Odpovedať
Profilova fotka
@bernard_1 prisli, ale to bolo vsetko na dlhe lakte a podla mna su veci, ktorych sa chces pri tomto vyvarovat. Nechces firmu niekde nahanat a neviem co. Aspon teda ja by som bol na nervy z takych veci. Je to jedno, co viem, tak striekana izolacia sa moze robit aj v ozaj nizkych teplotach, akurat teda keby sa robilo nieco v exterieri tak je podstatne aby neboli zrazky.
Odpovedať
Profilova fotka
@bernard_1 tak z vlastnej skúsenosti ti môžem povedať, že táto izolácia, striekaná, čo si sa pýtal je fajn. Má to viacero výhod oproti klasickým izolačným materiálom jak je napríklad minerálna vlna, sklené vlákno, zamedzuje cirkulácii vzduchu, čím nevznikajú tepelné straty a tiež nezadržuje vlhkosť. Nám striekanú izoláciu pred pár rokmi robili chalani z izolacia.eu a neľutujem, že sme práve do takejto možnosti išli, ale samozrejme je dobré dať si urobiť viacero ponúk, kontaktovať aj viacej firiem aby si mal čo najlepšiu predstavu.
Odpovedať
@chrobak7 ďakujem, idem pozrieť tie firmy, čo máš v tabuľke, že čo sú zač a prípadne si dám aj ja viaceré ponuky teda urobiť, ešte som chcel vedieť, či si mal s nejakou z tých firiem aj problém s komunikáciou, alebo všetko v pohode?
Odpovedať
@jankom7 takže akože ani v novembri nie je žiadny problém robiť takúto izoláciu, myslel som, že to môže nejako ovplyvniť tú penu, tú zmes, ale tak toto je dobré, že to nie je nejako obmedzujúce. @srssen no toto som už počul, preto ma to zaujalo, že ako je to v praxi, či ozaj to má výhody oproti tomu, čo sa bežne zvykne používať, sú aj prípady kedy nie je vhodné použitie striekanej izolácie?
Odpovedať
@bernard_1 Podrobnosti si už nepamätám, toto boli firmy, ktoré mi dali cenovú ponuku. Išiel som vylučovacou metódou, takže ak bolo niečo, čo sa mi nepozdávalo, tak som ju vylúčil - to je tá poznámka OUT. To ale neznamená, že tá firma musí byť zlá alebo problémová. Bolo to len moje osobné výberové konanie. Neviem, či ešte všetky firmy z toho zoznamu existujú. Aspoň uvidíš, ako sú stabilné, ak ešte existujú.
Odpovedať
@chrobak7 áno, to chápem, každý máme iné priority pri výbere, pozriem, oslovím a uvidím, čo mi bude také najvhodnejšie, čo mi bude vyhovovať, každopádne díky za tú tabuľku. ešte som sa chcel opýtať, že čo teba presvedčilo, že striekaná izolácia bude to najlepšie riešenie?
Odpovedať
1
2
9
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?