Odpoveď na príspevok od killiani:
Dobrý deň pôvodnú budovu Sedlová strecha nie je t… @killiani S tou cenou za fúkanú izoláciu by som si nebol taký istý, že je omnoho drahšia. Mal som CP na fúkaný Supafil, síce z pred 3 rokov, ale tá cena sa určite nijak dramaticky nezmenila (cca 50€/m³, čo je zrovna aj cena najlacnejšej vaty). Predpokladám, že dnes bude len mierne vyššia a cenovo to vychádza veľmi podobné ako pri vate (cena za m³), avšak potreba rozlíšiť, že fúkaná izolácia pri dobrom prevedení je podľa na kvalitnejšia, nakoľko je to "jednoliate", bez spojov, napájania a taktiež, v CP je aj práca a doprava.... Pri kalkulácií za vatu treba k nej prirátať dopravu a samozrejme aj prácu, hoc by to človek robil svojpomocne, pretože aj osobný čas má hodnotu.Odpoveď na príspevok od killiani:
Dobrý deň pôvodnú budovu Sedlová strecha nie je t… @killiani ja mám minerálnu vlnu, ale vo vašom prípade by som šiel striekanej po PU peny. Už len z dôvodu, že ten plech rozoberať nebudete a izolácia zvrchu je nerealizovateľná. Striekaná pena nemá problém som sem-tam netesným obalom, ale pri vlne by to mohlo byť fatálne. Nie je nad čím uvažovať.Odpoveď na príspevok od jan45:
uvažujete správne ale vatu treba prekryť aby vzdu… @jan45 jasné ale keď izoláciu Fúkače ktorá má v podstate to isté zloženie ako tá vata ak sa nemýlim tak tá je tam voľnéOdpoveď na príspevok od zicher:
@killiani ja mám minerálnu vlnu, ale vo vašom prí… @zicher prepáčte ale celkom som nepochopil ja hovorím o fukanej iszolaciiOdpoveď na príspevok od killiani:
@zicher prepáčte ale celkom som nepochopil ja hov… @killiani ok, zle som porozumel vašej požiadavke. Myslel som, že zobytňujete podkrovie a zateplujete krov.. Až teraz mi došlo, že sa jedná o izoláciu podkrovnej podlahy. K tomu a vyjadrovať nebudem.. Pardon.Odpoveď na príspevok od wolodymyr:
Uz dvaja tu pisete ze vatu zhora prekryt. Preco??… @wolodymyr neriešme paru, to je iná kategória, ale teplo sa šíri sálaním , prúdením a vedením. A zdola nahor účinnejšie ako inými smermi. zdola príde ku stropu a vedením prechádza cez stropnú koštrukciu. To, ako materiál teplo prevádza je tep. odpor, kovy majú nízky, ostatné kompaktné materiály čím ľahší, tým menej vedie. Ae vata nie je kompaktný materiál, len obsahuje vzduch, ktorý izoluje. Ak je vata redšia a vzduch sa môže pohybovať smerom nahor, odchádza zohriaty. Aj prekrytá izolácia odvádza teplo, ale to už musí prestupvať cez ďaľší materiál a to je účel.