Dá sa kombinovať striekaná izolácia s minerálnou vatou?

zdravim da sa kombinovat striekana izolacia s mineralnou vatou? chcel by som si medzi krokvy dat nastriekat 20 cm peny a na to este dat 18 cm minerlnu vatu ktorej mam zostato z inej stavby (bola zadarmo)?
Odpovedať
Profilova fotka
V prvom rade musí byť spravená správne parozabárana a potom v tom nevidím žiaden problém.....poradie vrstiev by malo byť však také aby difúzny odpor materiálov smerom od parozábrany smerom von klesal...(čo nie je celkom určité z toho čo píšete)
Odpovedať
Podľa mňa zbytočná robota. Buď daj celú vrstvu peny, alebo všetko len vlnu. Čo tým chceš ušetriť? Či dáš penu 20 cm alebo 30 cm, už nie je veľký rozdiel. A s tou vlnou sa natrápiš rovnako, ako keby si jej dal 40 cm. AK to už veľmi chceš kombinovať, tak daj najprv medzi krokvy tú vlnu - ľahšie sa aplikuje medzi krokvy, než pod krokvy a potom ešte môžeš dostriekať penou.
Odpovedať
Áno
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Dobrý deň, chcem sa opýtať ako ste to nakoniec spravili? Ja chcem tiež skombinovať penu a minerál. Vatu. Môj prípad: Chcem dať nastrieľať Pur penu medzi trámy HR. 18 cm a na ňu dať minerál vatu cca 10cm. Domnievam sa že mi pena vyplní každú medzeru,dieru atď. medzi trámom ,pomurnicou... A vatou doizolujem. Pretože som sa dočítal že mäkká Pur pena ktorú dávajú má rovnaké tepel. Vlastnosti ako lepsia minerál. Vata tak by som chcel ušetriť ak je to možné. Čo by ste doporučil?
Odpovedať
Mám ešte jednu otázku Jeden známi mi odporučil žeby som mal zatepliť len krov minerálnou vatou a na ňu dať parozabranu , že strop nie je nutné zatepliť, že to má rovnaký účinok ako bez zateplenia stropu Len nie som si týmto tvrdením istý, pretože krov bude neobývaný a využitý len ako odkladací priestor a sa mi zdá že sa vrchná časť bude zbytočne izolovat a budú väčšie náklady Čo si myslíte ?
Odpovedať
Profilova fotka
@janci1181 kolega si to tiez tak spravil a zatilal ziaden problem uz to ma asi 5 rokov
Odpovedať
Profilova fotka
@19janci91 ....ak zateplíš krov nemusíš zatepliť strop...ALE....krov má väčšiu plochu ako strop - teda väčšiu stratu - teda potrebuješ viac vaty a tiež by mala byť vrstva hrubšia na dosiahnutie rovnakého výsledku lebo krokvy predstavujú teplené mosty....zateplenie stropu je výhodnejšie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
robil to uz niekto tak ze skombinoval striekanu izolaciu s klasickou vatou? Budem zateplovat strechu v otvorenej galerii. Mam info ze striekana izolacia nema takmer ziadne akusticko izolacne vlastnosti, tepelne ma vyborne. Kedze nechce aby mi bolo cez strechu pocut hluk ulice, tak by som chcel dat 20 cm striekanej izolacie a na to 20cm napr nobasil.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od andrew87:

robil to uz niekto tak ze skombinoval striekanu i…
@andrew87 Môžete kombinovať. Pena a vlna - aký je rozdiel v tepelnoizolačných vlastnostiach?
Odpovedať
Môžete to skombinovať, dokonca by som to tak urobil aj schválne. Pena je dobrý izolant, ale je tvrdá a veľmi dobre nesie zvuk (ako polystyrén), takže na poklepanie duní. Vata akustiku významne zlepší.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od roman_:

Môžete to skombinovať, dokonca by som to tak urob…
@roman_ Ty píšeš o tvrdej striekanej pene. Do strechy sa dáva mäkká pena, ktorá neduní. Ja mám v obývačke otvorený strop, kde je 40 cm striekanej peny. Keď prší, nepočuť kvapky dažďa, čo padá na strechu, takže striekaná izoácia izoluje aj hluk.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@roman_ Ty píšeš o tvrdej striekanej pene. Do str…
@chrobak7 Tak kvapky dažďa nepočujem ani u našich a to strechu nemajú zateplenú vôbec. Samozrejme, že aj pena izoluje zvuk, ale rozhodne nie tak dobre, ako vata.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?