Penová striekaná izolácia

Penová izolácia - aké máte skúsenosti, recenzie?
Odpovedať
@iber my máme penovú striekanú izoláciu a ste s ňou spokojní. Odborné veci ti nenapíšem, keďže taký odborník do toho nie som, no čo sa týka úniku tepla, tak to nemáme.
Odpovedať
zbytocne predrazena izolacia, ved kubik takej peny stoji 70-90 eur ( ak sa bavime o makkej), lambda 0.033. pre porovnanie sivy polystyren 50e kubik s lambdou 0.031 neverte zvastom, ze ak si date 10cm peny je to ako keby ste mali 2x tolko vaty. Blbost! kedze lambda peny a vaty je zhodna. dalsia vec je nasiakavost, tu polystyren vyhrava na plnej ciare. z hladiska degradacie taktiez. Dalsi oroblem je ze PUR penu vyraba obsluha na stavbe použitím dvoch komponentov a my netusime aky pomer sa nakoniec pouzije nakolko je to závislé od obsluhy ale aj od tlaku vzduchu. Cize konecne parametre nikdy presne nepozname.
Odpovedať
@milan_vt Už viac dezinformácií na jednej hromade som dlho nečítal. Vatu by som si vživote nad hlavu nedal. Pena je stabilná počas celej doby životnosti. Vata zľahne a stratí 50% izolačných vlastností.
Odpovedať
@ruren a to je zasa odkiaľ? to by všetky moderné domy s podkrovím neizolovali. Dôležité je zabrániť vstupu vlhkosti do vaty parozábranou z interiéru a nie je dôvod na stratu izolačných vlastností.
Odpovedať
@sousedekovci89 Moderné domy, moderne zmýšľajúci investóry izoluju stropy penou.
Odpovedať
@iber Zbytočná nová téma. Keď si dáš vyhľadať diskusie ohľadne penovej izolácie, alebo striekanej peny, nájde ti desiatky tém a diskusií. Môžeš čítať 3 dni a potom sa opýtať na niečo konkrétne. Ohľadne striekanej izolácie už asi bolo napísané všetko. Tu máš na začiatok pár tém. Ostatné si ľahko vyhľadáš. https://www.modrastrecha.sk/forum/pla... https://www.modrastrecha.sk/forum/zat... http://www.modrastrecha.sk/forum/zate... http://www.modrastrecha.sk/forum/zate... http://www.modrastrecha.sk/forum/zate...
Odpovedať
@ruren lenže ja nemám na mysli domy z posledných 5 rokov. pred 10 rokmi bežný človek o zatepľovaní penou nechyroval zatepliť podkrovie vatou bolo úplne bežné a nie je možné povedať, že by mali všetci problémy. správne realizovaná vata zbezpečí to čo pena, akurát je to možno prácnejšie ale lacnejšie. Penu neodsudzujem, akurát si myslím, že to vata zvládne rovnako kvalitne. A čo sa týka hrúbky, k supertvrdeniam o pene (10 cm peny nahradí 20 cm vaty) by som bol rezervovaný práve kvôli tomu, že matematika nepustí.
Odpovedať
@ruren Mas tu chybu, iba hlupi, resp naivni ludia zatepluju predrazenym bludom co sa vola pena.
Odpovedať
poviem ti tak, sto ludi - sto nazorov... sam to vidis aj v tejto diskusii... my mame penovu izolaciu (bolo to jednoduchsie, rychlejsie, mozno o trochu drahsie ale pena sa dostala aj tam, kde by sme vatu nenatlacili ani keby neviem ako chceme)... takze my sme v tom len vyhody videli...
Odpovedať
Profilova fotka
ja mám tiež penu a neľutujem. Ja som rázne odmietol serkať sa s vatou . Zaplatiť niekomu ,kto by to na 99%odflákol ,tak to by bol drahý špás aj do budúcna. A teraz keď vidím tú penu na povale ,tak si poviem , že je to jedna z vecí, ktorá stála za tie lóve. To tvrdenie 10cm peny sa rovná 20cm vaty, tak tomu neverím. Proste chodte si pozrieť stavby a uvidíte. Ja som pozrel u známych zateplenie s celulózou a ani zadarmo by som to nebral. A skúsenosti ,nechodte na stavbu , keď vám budú striekať tú penu.Hrozí riziko priotrávenia. Mňa upozornili, šiel som pozrieť 3,4x ako striekali a večer už som videl všetko namodralé. Komu niet rady ... 😁.
Odpovedať
@milan_vt Blud sú tvoje reči. Čo je na pene predražené? Nejak vatičkari zámerne zabúdajú na cenu práce. Pena je nacenená automatický aj s robotou, ale vata len materiál. To svinstvo (vatu) by som už v živote do ruky nezobral.
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez odporucam penu, len si treba dat pozor aj pri tomto na firmu, lebo nie vsetky firmy striekaju kvalitne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ja mám penu už 2roky a som maximálne spokojný robila mi to firma z Dolnej Breznice...sú z okolia porovnával som to s vatou aj cenovo ...presvedčilo ma hlavne že z peny sa nepráši ako z vaty... vatu maju rodičia v dome a hrôza...z peny nič...nedráždi ked idem na poval niečo odložiť ...jednoznačne pena
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?