Vodotesný betón

Zdravím,aký pomer,aké prísady použiť aby bol čo najlepší betón.Budeme zalievat 3,5m3 miestnosť v izbe(po vyzbijani),zem je tam nonstop vlhká.Dakujem za rady
Odpovedať
@654852 vyliať normálny betón a na to spraviť normálnu vrstvu hydroizolácie.
Odpovedať
a co vam pomoze beton ked potom sa vam bude voda tlacit "bokom" ... treba urobit hydroizolaciu a napojit ju na tu pod stenamy
Odpovedať
@654852 Betón nikdy nebude vodotesný. Každý beton ti nasiakne vodou. Preto sa jednotlivé vrstvy oddeľujú hydroizoláciou. Ak je podlaha vlhká, treba to najprv zospodu zaizolovať - najlepšie nejakou fóliou (1 - 2 mm hrubou, napr. Fatrafol) a až potom na to liať betón. A to je aká malá miestnosť, že 3,5 m3? Alebo tam budete liať až 3,5 m3 betónu? Koľko m2 má tá miestnosť?
Odpovedať
Profilova fotka
my pridávame toto : http://eshop.stavivasp.sk/vodotesniac... beton tvrdne o dosť pomaľšie ,takže platňa na druhý deň ešte nie je pochodzna.
Odpovedať
@chrobak7 7,5x3,2x 0,15 vychádza do 3,5m3.Ci zle počítam? No...je tu dosť prísad tak prečo niečo nepoužiť...pri kompletnej rekonštrukcii mi to už cenovo neublíži...
Odpovedať
Pokud chcete bilou vanu tak jedine objednat mix z betonarky. Co tam bude za primes si urci betonarka (napr. Xypex). Vy to doma neumichate chce to spravne plastifikatory, pokymerova vlakna do betonu atd... navic pokud si date pauzu (na obed, druhy den atd...) tak se vam beton nemusi dobre propojit s tim jiz vylitym. Takze bych asi postupoval jak radi sousedekovci89 a urcite nezapomen i na izolaci obvodoveho zdiva(podrezani/injektaz) viz komentar od shadowmilan. Samozrejme pokud chcete prilit pouze nejakou zuslechtovaci prisadu a pak udelate klasickou hydroizolaci, tak klidne muzete nic se nestane. Hodne stesti! P.S.: jestli se nepletu tak sila vodonepropustneho betonu musi byt 250-300mm (je potreba se podivat do technickeho listu u jednotlivych betonarek). Ale nejsem zadny technolog nebo projektant jenom jsem to resil cca 2 roky zpet u sklepa.
Odpovedať
@raziel628 prv sme chceli betonarku ale není to moc 750e za 3,5 M3?
Odpovedať
@654852 To bola ponuka betonárky? Veď m3 betónu stojí nejakých 50 - 80 €. Domiešavač nech stojí 50 € a potom sadzba za km je cca. 2 € /km. Mne to vychádza na (pri 25 km): 200 € + 50 + 100 = max 350 - 400 €. To ste oslovili najbližšiu betonárku?
Odpovedať
@chrobak7 oslovili sme viac,odpísal na email iba jeden.Ano M3 50 bez DPH,áno doprava 50bez DPH,toto je pohode ale pumpa 90bez DPH,plus niečo za každý m napájania, a neviem čo ešte bez DPH vychádza 490e+ to napájanie.To sme sa nepýtali ešte či môžme takto na ruku vyplatiť bez DPH.
Odpovedať
@654852 Jááj, tak áno. Keď aj pumpu a obsluhu okolo toho, tak potom to vyjde viac. Pri väčšom odbere . nad 10 m3, sa tie fixné náklady skôr stratia.
Odpovedať
@654852 Ako počítam tak mi to vychádza na 175€ za betón, doprava a pumpa 140€, t.j. 315 bez DPH. Spolu 378 € Cca 100€ za m3 špičkového betónu. Urobíš to prakticky aj sám za hodinku. Odbehnes z práce cez obednajsiu prestávku 😉 Toto doma za toľko nenamiešaš. A určite nie v takej kvalite Čistá robota, žiaden bordel, štrk, cement voda, miešačka... 2 dní roboty...
Odpovedať
@654852 Daj @bohanic -ovi 400 € a on ti zoženie všetko - betón, dovoz aj pumpu. A za sprostredkovanie mu daj ešte 20 €. A navyše ti ešte zoženie za tú cenu špičkový betón, nie ten obyčajný C 8/10
Odpovedať
Článok sa načítava...
@654852 jestli je to hodne nebo ne vam nedokazu rict vse zalezi na vzdalenosti betonarky. Jestli nepotrebujete dramaticke prevyseni tak se da pouzit mix ktery ma rovnou na sobe rameno a pumpu cenove to vychazi lepe na km nez pumpa a mix. Jenom pozor na nastartovani a dobeh pumpy se spotrebuje pri delsim rozvodu v souctu klidne 0.5m3. Dale pocitate s vyskou 0.15 coz si myslim je pro bilou vanu je proste malo. Min je 0.20 spis 0.25. Takze cena jeste poskoci. Ale uprime nevim jak by jste to v domacich podminkach umichal. Takze bych to smeroval na klasickou hydroizolaci na betonu.
Odpovedať
Profilova fotka
@654852 v domacich podmienkach je izolacia proti zemnej vlhkosti lepsie riesit 10cm podkladovym betonom (nemusi byt vodostavebny/biela-vana) a radsej ustrene peniaze venovat poriadnej hydroizolacii a jej prepojeniu s hydroizolaciou stien. Napr. 10 cm podkladovy beton C20/25, 2x asfaltovy modifikovany pas vam spravi 100x lepsiu sluzbu ako biela vana s 15cm hrubkou (nedostatocna), ktora aj tak nezaruci 100%, ze sa nevytvori nejaka prasklina cez ktoru voda prejde. alternativne je mozne asf.modifikovany pas riesit napr. foliou typu tatrafol alebo alkorplan. Dovoz betonu mozes vyriesit aj alternativne, bud vyliat do pripravenej "nadoby" s obsahom 4m3 a polietat s furikom, alebo pozicat dobry brzdeny vozik a skocit 8x do betonarky (0.5m3 do vozika das) alebo zaplatit napr. PUMIK - mix aj s pumpou allin one. Alebo 2 miesacky 4 ludia k nim :).
Odpovedať
@mgx HI dáme na 2x to je jasné... Ďakujem za rady 👍
Odpovedať
Profilova fotka
Vodotesný betón neznamená, že nebude vlhký. Treba spraviť izoláciu. Fólia, krištalická izolácia alebo bituménové klasické pásy. Otec si tak kedysi spravil suterén z vodostavbeného betónu bez izolácie a všetko náradie mu tam hrdzavelo. Dobré akurát na uskladnenie zeleniny. No a múry ? Podrezať a vložiť izoláciu alebo navŕtať a penetrovať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?