Nová

Voda v pivnici rodinného domu: Riešenie a skúsenosti

Anonymný autor
Autor diskusie
Ahojte, máme možnosť kúpiť rodinný dom. Je to starý dom po úplnej rekonštrukcii. Ide o to, že jedna izba je celá podpivničená - klasická klenba s vchodom zvonku, v ktorej je šachta a je plná vody. Majiteľ nám povedal, že túto vodu vytiahne 3-4x do roka po silných dažďoch. Tento dom je na hranici pozemku a nedá sa to nijak obkopať. Máte niekto podobnú situáciu? Ide o to, že ten dom tam stojí už xy rokov a stojí, noví majitelia tam žijú pár rokov a nemajú v dome žiadnu pleseň ani mokré múry. Len sme si neistí, keďže ide o veľké peniaze, aby sme sa na tom zbytočne nepopalili.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok:

Ahojte, máme možnosť kúpiť rodinný dom. Je to sta…
Ty uvažuješ o tom, že kúiš dom so zatopenou pivnicou? No gratulujem. Že vôbec nad tým uvažuješ.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok:

Ahojte, máme možnosť kúpiť rodinný dom. Je to sta…
Ale.. keď už nad tým uvažuješ ... Treba zistiť, prečo je tam tá voda a odkiaľ sa berie. Napadajú mi 2 možnosti: - vysoká hladina spodnej vody - ak je tá hladina po celý rok tak vysoká, tak je pivnica nepoužiteľná. Z tohoto dôvodu som ja v dome neurobil pivnicu. Aj keby som to akokoľvek zaizoloval, voda si cestu nájde. - zrážková voda - ak sa tam voda nahromadí po daždí, tak niekde cez spodok do natečie do pivnice. V každom prípade píšeš, že zvonku sa to zaizolovať nedá. Potom je otázne, ako je urobená ostatná izolácia - vodorovná. Ak píšeš, že steny nie sú mokré, tak asi je tam nad pivnicou izolácia a nepustí vlhko vyššie. Ak by si ten dom kúpil, tak pivnicu nevyužiješ. A v dome stále hrozí, že voda izoláciu prekoná a začnú tie steny vlhnúť. Ja by som radšej pozeral po inom dome.
Odpovedať
V pivnici vykop jamu, osaď tam dve studňové skruže, urob štrkové lôžko, daj tam ponorené čerpadlo a automaticky keď stúpne hladina vody tak ti ju odčerpá. Pivnicu budeš mať suchú (ale vlhkosť tam stále bude). Môžeš ju však využívať ako sklad haraburdia. Každopádne predtým ako to kúpiš zaplať si niekoho s termo-kamerou a vlhkomerom (nie 10 korunovým z Číny). Majitel ti môže povedať že steny nevlhnú a neplesnivejú. V skutočnosti mohol pred predajom to na oko vystriekať savom a vymaľovať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?