Nová

Voda v pivnici rodinného domu: Riešenie a skúsenosti

Anonymný autor
Autor diskusie
Ahojte, máme možnosť kúpiť rodinný dom. Je to starý dom po úplnej rekonštrukcii. Ide o to, že jedna izba je celá podpivničená - klasická klenba s vchodom zvonku, v ktorej je šachta a je plná vody. Majiteľ nám povedal, že túto vodu vytiahne 3-4x do roka po silných dažďoch. Tento dom je na hranici pozemku a nedá sa to nijak obkopať. Máte niekto podobnú situáciu? Ide o to, že ten dom tam stojí už xy rokov a stojí, noví majitelia tam žijú pár rokov a nemajú v dome žiadnu pleseň ani mokré múry. Len sme si neistí, keďže ide o veľké peniaze, aby sme sa na tom zbytočne nepopalili.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok:

Ahojte, máme možnosť kúpiť rodinný dom. Je to sta…
Ty uvažuješ o tom, že kúiš dom so zatopenou pivnicou? No gratulujem. Že vôbec nad tým uvažuješ.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok:

Ahojte, máme možnosť kúpiť rodinný dom. Je to sta…
Ale.. keď už nad tým uvažuješ ... Treba zistiť, prečo je tam tá voda a odkiaľ sa berie. Napadajú mi 2 možnosti: - vysoká hladina spodnej vody - ak je tá hladina po celý rok tak vysoká, tak je pivnica nepoužiteľná. Z tohoto dôvodu som ja v dome neurobil pivnicu. Aj keby som to akokoľvek zaizoloval, voda si cestu nájde. - zrážková voda - ak sa tam voda nahromadí po daždí, tak niekde cez spodok do natečie do pivnice. V každom prípade píšeš, že zvonku sa to zaizolovať nedá. Potom je otázne, ako je urobená ostatná izolácia - vodorovná. Ak píšeš, že steny nie sú mokré, tak asi je tam nad pivnicou izolácia a nepustí vlhko vyššie. Ak by si ten dom kúpil, tak pivnicu nevyužiješ. A v dome stále hrozí, že voda izoláciu prekoná a začnú tie steny vlhnúť. Ja by som radšej pozeral po inom dome.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?