Odpoveď na príspevok:
Ahojte, máme možnosť kúpiť rodinný dom. Je to sta… Ty uvažuješ o tom, že kúiš dom so zatopenou pivnicou? No gratulujem. Že vôbec nad tým uvažuješ.Odpoveď na príspevok:
Ahojte, máme možnosť kúpiť rodinný dom. Je to sta… Ale.. keď už nad tým uvažuješ ... Treba zistiť, prečo je tam tá voda a odkiaľ sa berie. Napadajú mi 2 možnosti: - vysoká hladina spodnej vody - ak je tá hladina po celý rok tak vysoká, tak je pivnica nepoužiteľná. Z tohoto dôvodu som ja v dome neurobil pivnicu. Aj keby som to akokoľvek zaizoloval, voda si cestu nájde. - zrážková voda - ak sa tam voda nahromadí po daždí, tak niekde cez spodok do natečie do pivnice. V každom prípade píšeš, že zvonku sa to zaizolovať nedá. Potom je otázne, ako je urobená ostatná izolácia - vodorovná. Ak píšeš, že steny nie sú mokré, tak asi je tam nad pivnicou izolácia a nepustí vlhko vyššie. Ak by si ten dom kúpil, tak pivnicu nevyužiješ. A v dome stále hrozí, že voda izoláciu prekoná a začnú tie steny vlhnúť. Ja by som radšej pozeral po inom dome.