Tepelna izolacia stropu pivnice

Potrebujem radu. Pivnica vedla domu ciastočne pod terenom a 0,8m nad terenom. Vystavana z klasickych BT strop betonova deka 15 cm.Vchod vedla zo schodiskom 2krat okno -vetračka. Na pivnici chcem terasu čiže bude tento rok cela zastresena. Betonovy strop v pivnici sa nadmerne rosí az odklapkava dolu voda. - Aku tepelnu izolaciu mam použit aby bol strop suchý? -Aku hrubku a zvnutra alebo zvonku ? alebo aj ,aj ? - výškovu rezervu mam zvnutra i z vrchu na deke.
Odpovedať
Profilova fotka
@miro4691 žiadnu, stavba je mokrá. Počkať po zastrešení a aj potom podľa účelu. teplota izolácia bude rovnaká ako súčasného betonového stropu, kondenzovať to bude na izolácii.
Odpovedať
@miro4691 Tak tak. Zatiaľ poriadne vetrať, po uzatvorení otvorov tiež..
Odpovedať
@miro4691 Tiež sa pridávam k správnej odpovedi..zatiaľ len čakať kým stavba uschne. Inak zaujímavá kombinácia terasa a pivnica...Prečo si ale nerobil pivnicu pod barákom, ale takto vedľa? Ale asi to nie je novostavba. A nad tou pivnicou bude klasická otvorená terasa alebo niečo na spôsob zimnej záhrady? A ako sa vchádzať na tú terasu? Mám viac otázok jak ty:)
Odpovedať
@knedlik82 klasicka otvorena terasa bude uzatvorena len z dvoch stran od suseda kde je mur a od domu. vychod bude z domu kde su okna pojdu prec a pojde tam francizcke okno. z dvora este schodi nie su naplanovane
Odpovedať
@miro4691 Jasné. Len ten múr ešte by sa žiadalo vymeniť. Aspoň sa zdá, že to je plot na tvojom pozemku. Inak na bočné steny pivnice asi ešte budeš dávať nejaký XPS, aj ten vodovod do toho schováš, aby zvislá časť potrubia bola trochu chránená. No a ja v mojej pivnici oceňujem, že mám manuálne regulovateľné vetračky, lebo nie je praktické mať vždy otvorené okná a podzemnú stavbu treba luftovať stále. Mohol si zaliať pri betónovaní dve rúry (max. s priemerom 10 cm). Ja by som urobil otvory aj teraz dodatočne na dvoch stenách a vetračky potom dokončil.
Odpovedať
co je XPS ? Stirodur? asi to pojde len prerovnat klebrom a na to fasada
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?