Striekaná hydroizolácia

Profilova fotka
Zdravím, chystáme sa stavať a riešim nacenenie hrubej stavby a vacsina stavebnych firiem chce riesit hydroizolacie inaksie ako mam v projekte. Ide o stavbu domu vo svahu a cela spodna cast je monoliticka z vodostaleho betonu. V projekte mam navrhnutu hydroizolaciu prostrednictvom striekanej izolacie Aquafin 2k v dvoch vrstvách po 2 mm, tak ako na obrázku. Väčšine stavebných firiem sa ale toto riešenie nepáči a chcú riešiť izolácie fatrafolom... Mate niekto skusenosti s uvedeným návrhom riešenia hydroizolácii? Projektant si za svojím návrhom stojí (má ho overený na viacerých stavbách a je ochotný si to celé obhájiť..) a ja mu plne dôverujem ale zaujímalo by ma prečo sa firmám takéto riešenie "nepáči" . Ďakujem.
Odpovedať
@radoslav_chudy myslim ze vyrobky schomburgu jsou docela kvalitni a overene. Sam jsem s nima delal sanaci sklepa a podrezani domu. Myslim ze problem firem je ze s tim nemaji zkusenost a proste jsou zvyknuti tam flaknout pas jako na vsech stavbach. Coz je bohuzel nevyhoda i pro vas protoze tento typ materialu je docela dulezite aplikovat presne jak je napsano a ne ze uprostred zdi mam pauzu na obed atd… takze to chce aby to delal nekdo se zkusenosti, coz muze byt problem, takze to bych si pohlidal. Otazka je co radon (zda musite resit a jestli to splnuje i tato hydroizolace) Jinak u betonove konstrukce jste myslel vodonepropustny (bila vana)? Zeptal bych se uprime projektanta proc toto a ne asfalt ve dvou vrstvach a pripadne sehnal od nej kontakt na firmu ktera vam udela tento detail….
Odpovedať
Profilova fotka
@raziel628 dakujem za spatnu vazbu. S projektantom este o tom bude rec a uprimne nie som stavbar, a pytal som sa ho na to, tak povedal mi ze to ma overene na stavbach a este nemal s tym problem. Radon preverim, resp. viem ze v mojej lokalite je stredne radonove riziko. Co sa tyka tej bielej vane tak ano myslel som vodonepriepustny beton - v PD je VODOSTÁLY ŽELEZOBETÓN, STN-EN 206-1 - C25/30 XC1 (SK) - Cl0,4 - Dmax 22 - S3, priesak vody 50mm podľa STN-EN 12390-8.
Odpovedať
@radoslav_chudy priznam se ze v oznaceni betonu mi uz nic nerika. Jenom u toho vodonepropustnedo betonu je nutne si pohlidat min tlousku(zalezi na presnem typu /vyrobci ale min nekde okolo 300mm). A TDI nam doporucil radeji 90denni s vlakny proti tvorbe smrstovacich trhlin (resil jsem tim novou podlahu ve sklepe a rovnou i novy podkladni beton pri rekonstrukci v prizemi ale na to slo kvuli mensi sile jeste klasicka hydroizolace). Je otazka jak to moc resit kdyz tam mate jeste dalsi izolaci ale radeji bych si i pohlidal napojeni vodorovne a svisle konstrukce… pro monolit se tusim prodavaji systemove “tesneni”. Jinak na hydroizolaci bych urcite nesetril a radeji dal par euro navic protoze jaka kolic oprava je bud nemozna nebo desne draha….
Odpovedať
Len jeden postreh. Ak by ste bol projektant a dealer Aquafin 2k Vás pravidelne chodí presviedčať (€) o jeho produkte, ktorý zhodou okolnosti dodáva aj v najbližších stavebninach okolo Vašej lokality, tak by ste nebol ochotný prevziať na seba tu zodpovednosť? Veď ak zatecie, tak zle to spravila firma, nie on. Napriek tomuto názoru si projektantov vazim a uznávam. Prajem, aby ste si dobre vybrali a nemali potom problém. PS: striekaná hydroizolácia ma tiež zaujala, už len začať veriť produktu, resp správne si vybrať.
Odpovedať
Profilova fotka
@raziel628 diky.ja vobec nechcem setrit a prave preto sa pytam, lebo ked sa raz zakopeme do svahu a bude spatne odizolovane tak zarobene na problem..
Odpovedať
Profilova fotka
@brapene ano chapem aj tento uhol pohladu... v konecnom dosledku je projektant ochotny na konfrontaciu s firmou, ktora bude riesit stavbu a cele si to vydiskutovat a podla toho sa rozhodneme. Jednou takouto diskousiou uz presiel tento rok - stavia znamemu dom este vo vacsom svahu a tiez riesili tuto dilemu s firmou a ostali pri aquafin 2k.... prave preto som sa sa opytal aj tu na modrej streche ak ma niekto skusenosti a vypocujem si nazory pre a proti
Odpovedať
Profilova fotka
@radoslav_chudy projektant je neskúsený, konštrukcia náročná, dodávateľ nezoberie záruku, prejdite na bet. tvárnice, fóliu a záruku. Som st. dozor a záruku za striekanú izoláciu by som možno dal, keby som ju robil sám. Je jedna poistka, dvojvrstvová, každá vrstva inej farby (kontrastnej)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?