Prehnane ceny za betón: Ako to zistiť a reklamovať?

Zobraz úvodný príspevok
Anonymný autor
Autor diskusie
Toto leto sme začali kopať základy na prístavbu garáže, objednali sme betón od firmy. Dodali nám 8 kubíkov betónu C20/25, ale účet bol 240 € za kubík, čiže spolu 1920 € len za betón, bez dopravy. Vraj je to štandard, lebo ceny šli hore, ale kamarátka z dediny platila minulý rok len 85 € za kubík. Mám pocit, že nás firma oklamala, alebo je betón nejaký špeciálny? Ako zistím, či je kvalita v poriadku? Dá sa to reklamovať, alebo čo robiť? Ďakujem za každú radu a prajem pekný deň.
Odpovedať
1
2
Kolegovia, to aký experiment zase aplikovala MS? Mne sa autor diskusie zrazu všade zobrazuje len ako "autor diskusie" a napr. vôbec neviem, kto to vlastne je... Aj Vám takto ???
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

Kolegovia, to aký experiment zase aplikovala MS? …
@petersd jo :) niesi jediny
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

Kolegovia, to aký experiment zase aplikovala MS? …
@petersd takovy nesvar... Odmietam dalej reagovat na take prispevky aj keby som autorovi vedel ppradit 😁 ako chcem vediet ci aspon odpisujem tomu istemu nicku...
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som sa pytal admina, ze co to znamena a odpisal nieco v zmysle, ze anonymizacia je testovanie a prisposobenie sa dobe a ze to maju vraj vsetci (neviem kto vsetci, lebo jedine forum ktore viem ze to ma je modrykonik...., ale zasa nie som forovy turista 😇). Ciel je ASI priviest novych pouzivatelov, ale povedzme si pravdu, tych je obmedzeny pocet (v zasade len ti co stavaju a majstruju...). Co k tomu dodat? Asi nic, ak si vedenie mysli, ze anonymne prispevky anonymnych "uzivatelov" vytrhnu toto forum a zavedu buducnost, za mna drzim palce. Chapem anonymitu ako vyhodu pri slobode prejavu, rovnosti, uprimnosti a ochrane sukromia, ale zoznam nevyhod je omnoho vacsi: 1)Znížená zodpovednosť - Anonymní ľudia sa často cítia „nedotknuteľní“ – to môže viesť k nevhodnému správaniu, urážkam, trollingom či šíreniu nenávisti. 2)Nedôveryhodnosť informácií - Keďže nie je jasné, kto píše, je ťažké overiť odbornosť alebo pravdivosť tvrdení. 3) Zložitejšia moderácia - Diskusie s anonymnými používateľmi sa ťažšie udržiavajú kultivované. 4)Znížená kvalita diskusie - Môže sa zvrhnúť na hádky, provokácie alebo spam, keďže chýba osobná zodpovednosť aj ked len vo forme "nicku" 5) Problém s dôverou v komunite - Ťažšie sa vytvárajú dlhodobé vzťahy a reputácia, pretože každý môže byť „nikto“ alebo sa tváriť ako niekto iný. Za mna budem asi anonymov ignorovat (je to pre mna najjednoduchsie) . Tento web nie je sexualna poradna ani spovednica a ak chce niekto s kožou na trh, minimum je aby povedal " kto a čo je".
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od mgx:

Ja som sa pytal admina, ze co to znamena a odpisa…
@mgx sam si povedal ze zalozenie uctu tu, je isty anonymizator... co brani cloveku zalozit si milion uctov a komunikovat anonymne tak ci tak ako si presne ty sam napisal? kde je potom problem v tych bodoch co si napisal ty? My vidime stale IP adresu, username, email etc. vieme si odchytit toho cloveka a pracovat s nim... len vy ostatni to nevidite. A ako vravim, zrazu ked tu je ta featura, je velky problem... Ale ked si clovek zalozi 10 roznych uctov ako "som_anonym_123" , niee to je pre vas vsetkych zrazu v poriadku :) mozno keby ste vy ostatni (nevravim ze ty) nepranierovali pouzivatelov aj za "blbe" otazky ktore su pre vas vsetkych vskutku blbe, ale niekto kto robi tu vec prvy krat, tak ho doslova idete vysmiat... preto pouzivatelia radsej preferuju umelu inteligenciu. Ta ich nevypranieruje a nevysmeje ze je idiot. Nikto z neba uceny nespadol, toto vidim ako ja hlavne dovody preco ludia chcu ostat schovani. Nikto ta nenuti odpovedat anonymnym pouzivatelom. Ale ak si niekto zalozi novy cisty pseudoucet a takymto nemas problem odpovedat, je to potom na zamyslenie s cim mas vlastne problem. Na vsetky body co si poukazal, kedykolvek to hocikto moze zneuzit a zakladat si vela uctov a skodit tu na komunite uz teraz... Mohol to tu robit roky
Odpovedať
vyborne to vidiet na fb ... akoze je jedno komu odpoviem, kedze realne aj tak nevies ale je tam vidiet vyrazny nastup hluposti a potom trolenia ... a to vsetko s nastupom "anonym" napr na obnov dom niekolkokrat za den sa spytat, kde sa mozem prihlasit alebo kedy dalsia vyzva a pritom ...posledny prispevok, rovnaka otazka ... predstavte si, zeby sa neblokovali uzivatelia na zaklade profilu, ale ip z ktorej sa prihlasuju :D ale zas to moze byt aj dobou, ze ludia proste uz nemaju zaujem ucit sa a radsej sa spytaju hlupost ... nez sa nad nou zamysliet ... to je ako s AI a programovanie ... su fora, reddit, stackof ... z tych sa AI ucila ... a cim viac sa pouziva ai, tym menej sa pouziva forum a tym padom sa nema ai z coho ucit a odpovede sa len zhorsuju ... kazdy co pouziva ai nejak profesionalne, resp vie zadavat konkr prikazy vie, ze ked sa opyta ako je si ista ... aku dostane odpoved ... ale ked ai vyuzivaju ludia ako zoznamku ...niet sa comu cudovat, zas ale doba ... bohuzial, kym sa to cele nejak vykristalizuje, to trva roky ...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@petersd takovy nesvar... Odmietam dalej reagovat…
@sousedekovci89 Plne súhlasím. Aj ja zaujímam taký postoj.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

Ja som sa pytal admina, ze co to znamena a odpisa…
@mgx Podľa mňa, väčšiu objektivitu a pluralitu by som cítil, ak by MS sporadicky necenzúrovala niektoré príspevky na základe subjektívneho svetonázoru administrátorov fóra. Toto značne degradovalo môj pohľad na MS.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok:

Toto leto sme začali kopať základy na prístavbu g…
Aby sme tomu rozumeli... Cize isli ste kupovat 8 kubikov betonu. Bez dopravy, bez prace za zaklady. Len cista cena betonu. Kde clovek ocakava cenu cca 8x(80-100)e a asi ste sa tak aj dohadovali nie ? A vy potom zaplatite betonarke 1920e ? V tom bude asi nieco co ste nespomenuli.. Kto vam ho dopravil, kto vam ho nalial do zakladov, kto vykopal, vymeral atd... A ak to je naozaj len za beton tak asi Vam peniaze nechybaju
Odpovedať
Anonymný autor
Autor diskusie

Odpoveď na príspevok od turbot:

Aby sme tomu rozumeli... Cize isli ste kupovat 8 …
@turbot Ano, za vykopanie a pripravenie som zaplatil brigadnikom
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?