Prehnane ceny za betón: Ako to zistiť a reklamovať?

Anonymný autor
Autor diskusie
Toto leto sme začali kopať základy na prístavbu garáže, objednali sme betón od firmy. Dodali nám 8 kubíkov betónu C20/25, ale účet bol 240 € za kubík, čiže spolu 1920 € len za betón, bez dopravy. Vraj je to štandard, lebo ceny šli hore, ale kamarátka z dediny platila minulý rok len 85 € za kubík. Mám pocit, že nás firma oklamala, alebo je betón nejaký špeciálny? Ako zistím, či je kvalita v poriadku? Dá sa to reklamovať, alebo čo robiť? Ďakujem za každú radu a prajem pekný deň.
Odpovedať
1
2

Odpoveď na príspevok:

Toto leto sme začali kopať základy na prístavbu g…
1. Každá "normálna" betonárka má certifikát na svoje betóny a musí dodržiavať tzv. zhodu. 2. V mojom regióne sa ceny betónov pohybujú v intervale, ktorý uvádzaš - okolo 85 € (+ doprava, čerpanie)... Pri väčších odberoch nie je poroblémom dohodnúť napr. dopravu grátis, alebo nejakú inú individuálnu zľavu. 3. Ak chceš poznať kvalitu dodaného betónu, tak to jedine sa spojiť so štátnou skušobňou. Murár Feri poklepom na betón s kladivkom to nezistí. Kontaktuj ich a povedia Ti, aké veľké vzorky betónu im máš dodať, alebo si prídu odobrať sami. Ináč, priprav si riadne lóve na takú procedúru. Len aby si nezaplatil toľko,čo stali celé základy (?) Stojí Ti to za to? 4. Ak si si cenu nedohodol dopredu, alebo nenaštudoval cenník betonárky, ešte pred realizáciou objednávky, čo teraz chceš? 240€/m3 - myslím, že aj betón na protiletecké kryty, alebo atómové elektrárne bude lacnejší. 5. Celý prípad ber ako ponaučenie. Všade dodokola je len a len biznis. Neohebeš Ty, ohebú Teba... Bohužiaľ je to tak.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok:

Tvoja otázka s opisom je dosť nejednoznačná... Píšeš o základoch a pritom o betóne C20/25... Všeobecne sa pre základové pásy (spodná stavba) používa betón C16/20. Nie, že by sa C20/25 nemohol použiť, ale je to "neštandardné" a drahšie. Na stavbe bola betón pumpa? To značne predražuje tak malú stavbu. 8 m³ ak bola betón pumpa + asi ďalší domiešavač? Niekde je betón C16/20 po 70€/m³, inde aj 110€. Ak je to 1920€ za 8m³ betónu + doprava domiešavačom, tak prestrelené. Čo znamená "že nás firma oklamala" ? Firma, kde ste si objednávali betón a jeho dopravu (predpokladám, že vám cena betónu bola oznámená, zrovna by bol dohodnutý aj jeho transport atd.), alebo sa jedná o to, že vám stavbu robí firma a za to vyúčtovali 1920€ ?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok:

je otázka, či sa jedná o cenu betonu, ked ti ho niekde na kopu vylejú, alebo ked prídu chlapi,ktorí ti ho zapravia do základov.. Samotná cena betonu do základov C16-20 je pod 100€, C20/25 možno o 10€ viac, ale do základov stačí lacnejší. Záleží tiež od lokality, ako daleko je zdroj kameniva a štrku. Ale ak ti prídu chlapi, ktorí ho nalejú, roztiahnu, uvibrujú, tak môže byť cena za kubík aj 280€. Ak je to cena len za beton bez práce a dovozu, tak je určite prehnaná.
Odpovedať
Profilova fotka
240 za kubik bez dopravy ..waaaw tak to ta natiahli alebo si kupil swarowskeho beton aj to je mozne
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok:

Zajdi do betonarky a ziadaj cennik.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok:

Nepíšeš odkial si, ale 240e /m3 je brutálne prestrelena cena, v okolo Žiliny beru cca 100-120e s dopravou
Odpovedať
to si sa nepýtal predom na cenu alebo si súhlasil?
Odpovedať
Anonymný autor
Autor diskusie

Odpoveď na príspevok od petersd:

1. Každá "normálna" betonárka má certifikát na sv…
@petersd Hej, budem vedieť do budúcna, že si treba ceny overiť dopredu
Odpovedať
Anonymný autor
Autor diskusie

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

Tvoja otázka s opisom je dosť nejednoznačná... Pí…
@frantisekca Ano uz som to aj ja zistil, bol mi odporuceny asi zly. Stavbu robim vlastnorucne
Odpovedať
treba poziadat niekoho kto tam zavola, urobi dopyt, opyta sa na cenu a uvidite ... prip viacerych ... bohuzial, ako som ja zistil, aj ked si cenu dohodnes vopred a na fakture ta prekvapi a ty nemas PISOMNE, prd zmozes ... takze cenu vzdy pisomne do mailu, sms ... a ked na mieste navysuju, tiez prosim potvrdenie sms alebo mail ...
Odpovedať
Anonymný autor
Autor diskusie

Odpoveď na príspevok od zicher:

je otázka, či sa jedná o cenu betonu, ked ti ho n…
@zicher Ano, moze to byt to
Odpovedať
Anonymný autor
Autor diskusie

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

240 za kubik bez dopravy ..waaaw tak to ta natiah…
@wolodymyr Mozno mi v noci bude aj svietit, hahah
Odpovedať
Anonymný autor
Autor diskusie

Odpoveď na príspevok od rives:

@rives Asi som to zle pochopil, to tak vyzera
Odpovedať
Anonymný autor
Autor diskusie

Odpoveď na príspevok od shadowmilan:

treba poziadat niekoho kto tam zavola, urobi dopy…
@shadowmilan Super napad, vdaka! A ano, uz to budem len tak riesit
Odpovedať
Anonymný autor
Autor diskusie

Odpoveď na príspevok od roberto18:

Zajdi do betonarky a ziadaj cennik.
@roberto18 Niekto tam zavola a skusi sa na to spytat. Myslis ze pomoze?
Odpovedať
Otázka znie máš faktúru v ruke a nevieš či ju máš zaplatiť, alebo máš faktúru v ruke ktorú si už zaplatil?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@rkorba v tomto pripade je to uplne jedno. nema dopredu pisomne dohodnutu cenu, jedine co moze je zaplatit. dan za to, ze sa nespytal dopredu, pripadne si nenasiel za 200e stavebneho dozora, ktory by to vyriesil za neho....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@rkorba v tomto pripade je to uplne jedno. nema d…
@mgx to vobec nie je jedno, lebo je to podvod. Vobec nehra rolu ci faktura uz bola vystavena, alebo nie...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@mgx to vobec nie je jedno, lebo je to podvod. Vo…
@rkorba podvod na zaklade coho? Len preto ze sa nepytal cenu dopredu? Pri podvode musis dokazat umysel, tu to tak lahke nebude...
Odpovedať

@mgx to vobec nie je jedno, lebo je to podvod. Vo…
@rkorba nieje to podvod, ako vravim, nieje velmi moznost, zalezi o aku sumu ide ale ak mu fakturuju beton co bezne stoji vsade priemer za 100 a prip u nich priamo je cennik 100e a fakturuju 250 tak to este asi prejde ... u mna to bolo 100e navyse ... kazdy pravnik, ze 100e bude stat len odpisat na ziadost pri zalobe ...ak ju podaju oni na nezaplatenu fakturu ... tazko povedat, nevieme detaily, fakturu sme tiez nevideli ...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@rkorba podvod na zaklade coho? Len preto ze sa n…
@sousedekovci89 nemoze firma fungovat bez oficialneho cenniku ci uz na vyziadanie, alebo verejneho.
Odpovedať

@sousedekovci89 nemoze firma fungovat bez oficial…
@rkorba cennik je jedna vec, druha vec je ze si moze v cenniku stanovit ze cena nie je fixna lebo to a to a to a to a ze za takych podmienok je cena stanovena individualne.
Odpovedať
Anonymný autor
Autor diskusie

Odpoveď na príspevok od rives:

@rives Mali sme nieco dohodnute
Odpovedať
Anonymný autor
Autor diskusie

Otázka znie máš faktúru v ruke a nevieš či ju máš…
@rkorba Už zaplatil
Odpovedať
Anonymný autor
Autor diskusie

Odpoveď na príspevok od mgx:

@rkorba v tomto pripade je to uplne jedno. nema d…
@mgx Do buducna uz budem vediet
Odpovedať
Anonymný autor
Autor diskusie

@sousedekovci89 nemoze firma fungovat bez oficial…
@rkorba Verejny asi nemaju ale ak by som si ho pri prevzati alebo tak nejako vypytal tak myslim ze by mi ho dali. Teda aspon dufam
Odpovedať
Anonymný autor
Autor diskusie

@rkorba cennik je jedna vec, druha vec je ze si m…
@sousedekovci89 Ak je cena indivudualna, mozu ju navysovat aj niekolko krat, nevies prosim?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok:

@sousedekovci89 Ak je cena indivudualna, mozu ju …
Ak je individualna je vecou vylucne "dohody"
Odpovedať
Anonymný autor
Autor diskusie

Ak je individualna je vecou vylucne "dohody"
@sousedekovci89 jasne, dakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok:

@rives Mali sme nieco dohodnute
skušali ste niečo porišiť s tou betonárkou či nie? ozvali ste sa? naozaj by ma zaujímalo že ako sa to poriešilo...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?