Ktorú značku hydroizolácie odporúčate?

Ahojte, na základovú dosku mám v projekte navrhnutú hydroizoláciu 2 vrstvy 4mm modifikovaného asfaltového pásu. V stavebninách mi ponúkli Icopal Glasbit G200S40 za 21,5€ 7,5m rolku, na celú stavbu (2 vrstvy) za cca 900€, Icopal Elastobit GG40 Speed SBS za 32,5€ rolku, na celú stavbu za 1300€. V internetových stavebninách je modifikovaný pás Velbit G S 4 za 24,3 rolka, na celú stavbu za 1000€. Je taký rozdiel v kvalite Icopalu a Velbitu, aby sa oplatilo dať za Icopal Elastobit 300€ navyše. Niektorý známí mi radia že dať najlacnejšie, ten Glasbit, ale chcel by som dodržať projekt a dať modifikovaný pás. Stavba je na svahu, na jednej strane je stavba cca 0,75m vyvýšené ale na začiatku svahu je zarovno s terénom. Spodná voda je tiež dosť vysoko, počas zalievania sa čerpala z pásov, ale to len na spodnej starne pozemku, kde je vysoko doska 0,75m. Na dosku ide penetrácia Siplast Primer SBS. Ktorú značku asfaltových pásov radíte použiť?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Daval niekto flexbit GV4 ? Je to pohode izolacia ?
Odpovedať
Profilova fotka
@trubiroh to sa bavime o streche? lebo na konci spominate dosku,,a izolaciu idete pouzit ako na strechu
Odpovedať
@jblaze Jedná sa o tieto izolácie : Icopal Glasbit G200 S40 http://icopal.sk/asfaltove-pasy-stres... Icopal Elastobit GG 40 Speed Profile SBS http://icopal.sk/asfaltove-pasy-stres... VELBIT BASE G S 4 https://www.internetovestavebniny.sk/... Všade píšu že aj na spodnú stavbu a podzemné časti stavby.
Odpovedať
Profilova fotka
@trubiroh aha v prvej vete to je :)) oki ak je to na zabranenie vzlinaniu vlhkosti, tak staci igelit ;) ak to projektant navrhol tak by som chcel vediet preco? ide o tlakovu vodu?
Odpovedať
Ja som daval Icopal Elastobit GG 40, vyborne sa s nim pracovala. Mal som jednu rolku Icopal Glasbit G200 (nieje modifikovany), praca s nim bola o poznani horsia, pri nizkej teplote sa lamal a nebola s nim taka dobra robota. Treba mysliet na to ze rolka Elastobitu je 10m2 a Glasbit 7,5m2. Na metre stvorcove to nevychadzalo o moc drahsie.
Odpovedať
@hostoo Tak ak má Icopal Elastobit GG40 Speed SBS 10m rolky, to mení výpočet, lebo som počítal len so 7,5m rolkou, v tom prípade za celú stavbu je pre Icopal Elastobit GG40 Speed SBS cena cca. 1000€. Tak to beriem jasne túto izoláciu.
Odpovedať
Rozdiel v cene bol zanedbatelny, len sme na neho museli dlhsie cakat lebo do stavebnin ho objednali len kvoli nam.
Odpovedať
ahoj, my dávame weber.tec 930 v dvoch vrstvách, ipa ani asfalt, radon nízky a tiež máme vysokú spodnú vodu tak uvidíme.. ;-)
Odpovedať
Ja som daval dve vrstvy icopal elastobit PV 40 mineral a pokial viem tak uz vsetky izolacie od icopalu maju 7,5m²
Odpovedať
Ja teda som z toho už zmätený, v technickom liste icopalu píšu že Elastobit GG40 Speed Profile SBS má kotúč 10*1m a v cenníku Icopal pre rok 2018 písu že má 7,5m2 kotúč. Asi ani stavebniny to poriadne nevedia, koľko má kotúč :-) Dnes som zistil na ich stránke že dokonca je ku 100m2 zadarmo 10 litrov Siplast Primer Speed zadarmo. Je to jarná akcia.
Odpovedať
@ado91 Teda opravujem môj predošlý príspevok: Aj v cenníku je 10m dlhý pás - v cenníku s názvom "Asfaltované pásy pre spodné vrstvy hydroizolačných systémov - Radónová ochrana". V cenníku "Ploché strechy" a "Vegetačné strechy" je už len 7,5m pás. Pritom ich SAP kód je rovnaký. Možno pre strechy je kratší a teda ľahší kotúč, aby sa lepšie vynášalo :-). Lenže ja mám v cenovej ponuke napísané že cena za kotúč, takže musím so stavebninami ujasniť ako dlhý kotúč. http://icopal.sk/wp-content/uploads/2...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@trubiroh pekná sprostosť, penetrácia tam nemá žiadnu funkciu, dve vrstvy tiež, dajte jednu vrstvu a pre pokoj duše drahšiu. Protiradónová ochrana na dome nad terénom je tiež zbytočná aby som dvakrát nepísal "hlúposť", pretože radón je ťažký plyn, ktorý sa zhromažduje v suteréne a nie na vyvýšenej ploche.
Odpovedať
@jan45 Asi preto navrhol dva pásy, lebo jedna strana stavby je zarovno s terénom a druhá spodná je vyššie ako terén, stavba je totiž vo svahu. A asi nechcel dávať dve vrstvy len na jednu polovicu, tak navrhol už na celú stavbu. Stavebný dozor tiež povedal, že tá druhá vrstva má už vlastne len poistnú funkciu, ale že odporúča ju tam dať. Takže tam dám dve vrstvy podľa projektu. Takto to je tam, jeden pás sa zahne hore a druhý dole.
Odpovedať
@trubiroh my tiez mame ciastocne zapusteny dom do svahu. min. tyzden sme davali hydroizolaciu nasledovne: primar siplast speed, Elastobit GG 40 Speed Profile SBS, Elastobit PV 40 Speed Profile SBS, ravatherm 80mm 300SL, nopovka delta teraxx. momentalne je v procese drenaz mame tlakovu vodu, zvyseny radon. horna doska bude monolit
Odpovedať
Profilova fotka
@trubiroh súhlasím s "poistkou" , aj zahnutým pásom nahor, ale nechápem, akú funkciu má pás zohnutý nadol
Odpovedať
@jan45 Teda ťahať pásy dole až po betónové pätky je zbytočné? Stačí zahnuť dolu to čo pretrča spod porfixu a potom aj tak ide na to xps resp. perimeter, a to by malo stačiť na izolovanie základov?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?