Izolácia prestupov so pivnice

Dobrý deň, do pivnice mám spravené 2 kruhové prestupy s priemerom 100mm na 4 chranicky (prikladám aktuálnu fotku). Viete mi poradiť čím to mozem zaizolovať aby okolo tých hadíc netiekla voda? A nesla vlhkosť? Lepenka na danom mieste bola odstanená cca 30x30cm, keď sa robili prestupy. A ešte jedna vec, tá kratka hasiča na vodu je tam len na ukážku, pôjde tadiaľ voda z pivnice von na zavlahu. Je lepšie dať v jednom kuse s takýmto ohybom tu hadicu, alebo túto skratit aby vyšla z pivnice vodorovne a následne dať na mu 90stupnove koleno a pokračovať smerom nad terén? Ďakujem
Odpovedať
@peto125 ak sú naozaj kruhove, tak takymito tesneniami nemeckej výroby https://www.bettra.sk/produkty/tesnen...
Odpovedať
@catscan su to vrubkovane 100ky kopoflex zaliate v mure (Dt25). Problém je v tom, že v každej z nich ako vidno su po 2 tenšie chranicky. Rozmyslam že to z vonku zazrieť nejakou tekutinu lepenkou alebo gumoasfaltom, čo myslíš? Ale neviem ako je to spoľahlivé. Plus ešte neviem čo s tou 1 col vyhnutou do hora , či ju nedať napoly a nedať tam 90 stupňové koleno.
Odpovedať
A medzi tie samotné chranicky by som nastriekal stupňovú penu a tu z vonka zatrel gumoasfaltom alebo tekutinu hydroizoláciou .
Odpovedať
Vsak kopoflexky na tom prechode nahrad hdpe/ldpe/novodurovou trubkou a použi tie prechodky
Odpovedať
Profilova fotka
Existuje viacero možností, ktoré sú ale z časti limotane izoláciou ktorú ste použili. Dá sa to urobiť aj roztavením asf. pásov, prípadne dvojzložkovej hydroizolácie
Odpovedať
Takto to vyzerá z čelného phľadu. @matusakrobert Práve tam tavením asfaltových pasov sa obavám že by sa roztavili aj tie chranicky.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?