Dokončenie rozostavanej pivnice - ako na to?

Zdravim vospolok, nasa aktualna situacia je, ze mame dieru v zemi, na nej ZB dosku 5x5m a z jednej strany stenu z DT ktora podopiera dosku domu (neda sa na nu teda nic polozit, da sa do nej ale vrtat). Cela pivnica bola nejak naplanovana, plan ale padol (detaily su teraz nepodstatne) a my by sme ju potrebovali co najrychlejsie a aj cenovo privetivo dokoncit. Viete mi niekto odporucit materialy, z coho to vymurovat a ako to hydroizolovat? Rozne riesenia z prefabrikatov (ci uz plast alebo beton) stroskotavaju (okrem ineho) na pristupe k jame - dostat tam cokolvek v celku je uz problem. Podlozie je prakticky cisty strk, spodna voda je 3m pod spodkom pivnice, tj. z tohto pohladu celkom priazniva situacia (pruser to bol v tomto podlozi samozrejme len vykopat). Nad pivnicou bude len 40cm zeme a terasa, tj. ziadne dalsie zatazenie inou stavbou.. Uvodna idea bola steny z DT, horna doska znovu klasika ZB (podopreta v strede prieckou, ta tam aj tak bola planovana) a cele to izolovat Fatrafolom 810. Toto riesenie sa ale ukazalo ako dost drahe. Ako alternativa k Fatrafolu mi napada obycajny asfaltovy pas - ten je lacny, len si niesom isty ci praca s nim nebude komplikovana. Co by prip. mohlo byt este alternativou k tym DT?
Odpovedať
Profilova fotka
tam treba poznať viac podmienok pre serióznu odpoveď, pretože tu už nejde o radu, ale projekt.
Odpovedať
@jan45 rad doplnim, ake konkretne? Mne jedine co napada, ze som nespomenul ucel -> pojde len o technicku pivnicu, ta jedna prieckou oddelena cast klasicke skladisko ovocia/zeleniny/haraburd, v druhej budu rozvody vykurovania domu + bazenova technologia. Tj. ziadna obytna pivnica ani nic podobne
Odpovedať
Profilova fotka
@wishmaster samozrejme, je to jednoduché, dokonca tak, že dlhšie trvá nakresliť to ako urobiť. Máte dve možnosti, sadnúť si s kamarátmi a pri pive Vám to vysvetlia, alebo sa obrátiť na niekoho, kto Vám urobí náčrtok s popisom keď to už nechceme nazvať projekt. Ale už v prvých doplnkových riadkoch ste naznačili, že to budú priestory na rôzne účely a teda budú mať aj odlišné požiadavky a zlúčiť to na malej ploche nie je jednoduché.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?