Búranie domu - stavebný odpad a zasypanie základov

Ahoj, budeme burat starsi RD, ktory ma betonove zaklady (ale nie platnu) a malu pivnicu cca 2x3m. Na rovnakom mieste planujeme stavat. Moja otazka je - je vhodne stavebnu sut pouzit na zasypanie dier po zakladoch a pivnice? Ako postupovat? Planujem sa o tom poradit aj s projektantom noveho RD, ale este ho nemam vybraneho :) Moja myslienka je ze ak sa stavebny odpad naseka na mensie kusy, poriadne uzabuje a este posype strkom tak by to malo vyhovovat. Ale v teme sa vobec nevyznam. Riesim to aj preto aby som po odvezeni sute nezistil, ze ju vlastne budem potrebovat...
Odpovedať
@mkvocka Ako si predstavujes to sekanie na mensie kusy, ktore budu vhodne na hutnenie?
Odpovedať
@danculd: No zatial (naivne) tak ze by som zohnal firmu s drtickou stavebneho odpadu, nieco taketo: http://www.limestone.sk/drvenie-a-tri... (nevravim ze konkretne tuto). Update: to som dal asi zly priklad, skor mensia mobilna drticka.
Odpovedať
@mkvocka Len ci nebude lacnejsi odvoz sute a dovoz makadamu.
Odpovedať
Mozno bude, preto by som rad pocul nazory ako sa to bezne robi.
Odpovedať
@mkvocka ahoj Kazdy stavebny material aj stavebna sut je vhodny material ,nikde to nevoz, pouzi to ako si to popisal
Odpovedať
Ja som vsetko odviezol, ale sused spravil presne ako pises, to tam nemal ani ziadnu drticku. Jednoducho bager zbural, nasypal kam bolo treba a lyzicou utlacil. Mne by bolo luto tej pivnice, preto som odvazal... uz mu stoji dom, ked sme porovnavali naklady, ja som platil o 1000Eur viac za komplet odvoz, povodne domy +/- podobne. Takze uvazujes spravne, asi sa ale netreba trapit drtenim, skoda penazi.
Odpovedať
Podobne som vsetko zabagroval a zhutnil 100kg zabou.Na to makadam,znova zaba a deka.Co nevoslo,jama 30m3,zasypal som a mam tam drenaznu jamu na odvod zo strechy.Vybagrovana zemina isla na upravu terenu po stavbe a este jej bolo malo.
Odpovedať
Tiez planujem presne to, co si napisala, ideme zburat stary RD, a stavebnym odpadom, sutou zasypat staru pivnicu pod sopou a dalej by som ho chcel rozmiestnit po dvore, naviest zeminu,kedze je stary domcek takpovediac v jame :)
Odpovedať
Profilova fotka
@mkvocka ja som si musel nechať doviesť stavebnú suť. Išiel som nad terén 2 rady DT. Potreboval som asi 60m2. Záleží ako chces mať podlahu nad okolitým terénom.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@pacosk A nie je potom problem pri kolaudacii? Ze nemate zdokladovany odvoz sute? Potom sa to riesi prehlasenim a fotodokumentaciou?
Odpovedať
Neviem ako to sused riesil. Ja osobne takyto doklad na 300t mam + vsetky odvozy co riesil dodavatel. kedze ani ja a ani sused sme este nekolaudovali, tak neviem presne povedat co im bude treba dolozit.
Odpovedať
ja by som sa este spytal, ci je vhodny ako zasyp sut z porobetonu. chcel by som to pod terasu, ktora nebude prekryta strechou, len dlazba bude na nej. co sa mi nezda, ze ten poroben casom sa asi rozpadne, zmensi objem a vznikne tam vzduchova medzera. su to tvarnice, tie by som rozbil na co najmensie kusy, uzaboval, takto niekolko krat, a ako vrchnu vrstvu makadam 0-63 a na to platna
Odpovedať
Článok sa načítava...
prave som dokončil buranie domu presne ako mas ty starý dom z plnej tehly 16x12 metrov aj základy tehlove do hlbky 70 cm všetko sme zbúrali aj tehly zo základov vytiahli peknú tehlu sme očistili na plot alebo predali škaredé polovičky a betóny sme naložili ako suť do kontajnerov = cca 150 m3 jemnejšiu suť sme nechali na pozemku a zasypali ňou jamy aj pivnicu po 20 - 30 cm sme žabovali a aj polievali vodou nech to sadne. projektant nám kvôli tomuto naprojektoval železnú výztuž nových základov nakolko v niektorých miestach sa staré a nové základy pretínajú a nový základ pôjde aj cez bývalú pivnicu . moja laická rada je zasyp to suťou ale tak aby nezostali dutiny, čo najlepšie zhutniť ale dať projektantovi vedieť že tam boli zásypy nech ti tam dá vystužené nové základy.
Odpovedať
Ahojte, nechcem zakladať novú tému, ale ideme stavať menší RD a kvôli nerovnejšiemu pozemku musíme urobiť zásyp pod základovú dosku cca 120 m3 materiálu. Mám možnosť zohnať ako zásypový materiál podrvený odpad (vyradené tehly) z neďalekej tehelne. Idea je taká ze by som ho chcel pomiešať z výkopovou zeminou z pásov a zo skryvky ornice a nechal zhutniť. Je táto kombinácia vôbec pod základovú platnu vhodná ?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?