Stavebný odpad pod základovú dosku

Pouzil niekto stavebny odpad pod zakladovu dosku? Prerabame stary dom. Pod dvoma izbami je len hlina a na tom dosky. Kuchyna, chodba a kupelna je beton a kachlicky. chcem prerobit vsetko. Mozem pouzit stavebny odpad spod kuchyne atd pod zakladnu dosku? niekde som to nasla na webe, vraj sa to pouziva vo velkom pod velke stavby, ale neviem najst ziadnu diskusiu tu na Modrej streche? mate niekto skusenosti? odporucate?
Odpovedať
Profilova fotka
Doporucam to:-) ale nemozte tam dat nejake betonove bloky velke je to za potrebu rozbit zbijackou na mesnie kusky a nasledne prehutnit vybracnou doskou. Pri neprehnuteni moze dojst k sadnutiu trosky a nasledne by vam potrhalo betonovu dosku. Je dobre to este presypat strkom a potom zhutnit - cim dosiahnete kvalitny podklad. 8-)
Odpovedať
Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Ráádo sa stalo ;-) :-)
Odpovedať
@adyka1 my sme tam nahadzali všetko - staru škridlu - pekne nadrobno porozbijat - je to perfektne ako drenáž ... betony z plotov ale nie väčšie kusy ako lopta...
Odpovedať
dakujem
Odpovedať
Aj my sme tak robili, pekne všetko podrvili, uplne všetko kamene škrilu betóny, všetko to čo sme predtým zburali, potom udupali tou nohou, ešte aj bager nam po tom pobehal, potom zasypali štrkom a znova užabovali.
Odpovedať
Este poprosim o radu: prerabame stary dom, ktory uz stoji a tu zakladovu dosku robime do domu, ktory uz stoji. Do akej hlbky musime kopat. niekde som nasla ze zakladova doska by sa mala skladat z: 30cm kamene a strk + geotextilia + 8cm izolacia + 15cm beton so sietovinou + 4 cm tepelna izolacia + 4 cm betonovy poter = 61 cm je to spravna skladba?
Odpovedať
Profilova fotka
tu izolaciu by som daval hrubsiu...
Odpovedať
Profilova fotka
Na starý dom nemusíte dávať pod základovú dosku kameň(môžete) .Podložie zhutniť vyrovnať pieskom ,štrkom.Urobiť podkladný beton (slúži len na nalepenie hydroizolácie)úplne stačí 40mm netreba do neho dávať karisieť.Keď ju dáte ničomu neublížite.Hydroizolácia ,tepelná izolácia ,fólia,"karisieť"poter. @adyka1 Oni nejdú robiť základovú dosku ,ale podkladný beton .To sú dve odlyšné skladby.
Odpovedať
Vdaka, pomohli csetky rady :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?